google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Βήμα πίσω δεν κάνουν οι αγρότες | newsontime.gr
Home » , , » Βήμα πίσω δεν κάνουν οι αγρότες

Βήμα πίσω δεν κάνουν οι αγρότες

Written By news on Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 | 11:14 π.μ.

Αποφασισμένοι να διαδηλώσουν με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της Αθήνας εμφανίζονται οι αγρότες και προετοιμάζουν μεθοδικά την κάθοδο τους στην πρωτεύουσα την Παρασκευή.

Όπως όλα δείχνουν, οι εκπρόσωποι των αγροτών δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω στις αξιώσεις τους ζητώντας από την κυβέρνηση την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό και τη φορολογία, πριν προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Κλειστή επ' αόριστον η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων

Ωστόσο, το ισχυρό μπλοκ των Τεμπών εμφανίζεται πιο διαλλακτικό αφήνοντας ένα «παράθυρο» για διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, με τους εκπροσώπους του να δηλώνουν ότι σήμερα θα αποσταλεί στον πρωθυπουργό κείμενο με τις θέσεις τους για το ασφαλιστικό.

Στο μεταξύ η Αστυνομία υπό τον φόβο έλευσης αγροτικών μηχανημάτων, ακόμα και οικόσιτων ζώων στο Σύνταγμα μελετά τρόπους να «οχυρώσει» το κέντρο της Αθήνας απέναντι στην κάθοδο των τρακτέρ.

Συναντήσεις για την κάθοδο των τρακτέρ

Σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών είχαν χθες οι εκπρόσωποι των αγροτών ενόψει της διήμερης κινητοποίησης την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Β.Μπούτα συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ζητώντας στις κινητοποιήσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου να επιτραπεί από τις αρχές η έλευση ορισμένων τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας για λόγους συμβολικούς.

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας ζητούν πολιτική λύση «και όχι και ποινικοποίηση του αγώνα», τονίζοντας ότι «δεν θα φύγουμε από την Αθήνα με άδεια χέρια».

Ωστόσο, θεωρούν συμβολική τη συμμετοχή των τρακτέρ στην κινητοποίησή τους και εστιάζουν στην ανάγκη συστράτευσης του κόσμου για να τερματιστεί η πολιτική της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό και φορολογικό.

Αντι-μπλόκο στα τρακτέρ μελετά η Αστυνομία

Στο μεταξύ, η ενδεχόμενη κάθοδος τρακτέρ στο κέντρο της πρωτεύουσας έχει κινητοποιήσει και την ΕΛΑΣ που μελετά τρόπους για να ανακόψει την έλευση των αγροτικών μηχανημάτων στο Σύνταγμα.

Τα μέτρα της αστυνομίας αφορούν αρχικά σε ενίσχυση των δυνάμεων στα κατά τόπους μπλόκα των αγροτών ενώ αστυνομικός φραγμός θα στηθεί και στα διόδια των Αφιδνών και στην Ελευσίνα.

Για να αποτραπεί να πλησιάσουν τα τρακτέρ την Αττική μέσω εναλλακτικών διαδρομών θα υπάρχουν μπλόκα της αστυνομίας στην περιοχή του Χαϊδαρίου, του Αλίμου και της Αγίας Παρασκευής.

Το τελευταίο μπλόκο της αστυνομίας θα είναι στην αρχή της Συγγρού και ειδικότερα στο ύψος των Στυλών του Ολυμπίου Διός. Και στο λιμάνι ωστόσο του Πειραιά θα υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις για να κρατήσουν μακριά τα τρακτέρ που πιθανόν θα φθάσουν από τα νησιά, ενώ στα λιμάνια της Κρήτης και της Μυτιλήνης δεν θα επιτραπεί η αναχώρηση τρακτέρ.


Για τους αγρότες που θα φθάσουν με πούλμαν, προβλέπεται η αποβίβασή τους στη λεωφόρο Αθηνών και στην παραλιακή στο ύψος του Τάε Κβο Ντο και από εκεί να μεταβούν με μέσα μεταφοράς στο κέντρο της Αθήνας για το συλλαλητήριό τους.

Συνάντηση Κουρουμπλή-Μπούτα για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα

Σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών είχαν οι εκπρόσωποι των αγροτών ενόψει της διήμερης κινητοποίησης την Παρασκευή και το Σάββατο, όταν και προγραμματίζεται η κάθοδος των τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας.

Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Β.Μπούτα συναντήθηκε το βράδυ της Τρίτης με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή ζητώντας στις κινητοποιήσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου να επιτραπεί από τις αρχές η έλευση ορισμένων τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας για λόγους συμβολικούς.
Παρόμοιο ήταν το αίτημα που διατυπώθηκε και νωρίτερα στην συνάντηση του Β.Μπούτα με τον Αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Οι αγρότες παραμένουν σταθεροί στη θέση τους ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αποσύρει τις προβλέψεις για το ασφαλιστικό προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος.

Κάθοδο στο Σύνταγμα αποφάσισαν και οι Κερκυραίοι αγρότες

Την «απόβασή» τους στην πρωτεύουσα αποφάσισαν και οι Κερκυραίοι αγρότες που «συμπλέουν» με τα 68 μπλόκα αγροτών και από κοινού αναμένεται να παραστούν στην Αθήνα και να «στρατοπεδεύσουν» από την Παρασκευή, όπως έχουν προαναγγέλλει, στην πλατεία Συντάγματος.

Παράλληλα, οι αγροτικοί Σύλλογοι του νησιού αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, αναρτώντας πανό σε όλα τα δημόσια κτίρια της πόλης και πραγματοποιώντας εκ νέου νέο συλλαλητήριο την Παρασκευή το πρωί, στους κεντρικούς δρόμους, με αφετηρία την πλατεία Σαρόκο.

«Οι αγρότες της Κέρκυρας θα μετακινηθούν στην πρωτεύουσα με λεωφορεία και θα δώσουν ένα βροντερό "παρών" στην μεγάλη κινητοποίηση της Παρασκευής στο Σύνταγμα, όπως αποφάσισαν οι εκπρόσωποι όλων των αγροτικών Συλλόγων στη Νίκαια».

Αυτό δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης στην Κέρκυρα Βασίλης Αρμενιάκος, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αν δεν αποσυρθεί το προτεινόμενο νομοσχέδιο να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις στο νησί, από την ερχόμενη Δευτέρα.

«Περισσότερα από διακόσια τρακτέρ θα στρατοπεδεύουν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ χιλιάδες θα είναι οι αγρότες που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα και θα βρεθούν στην καρδιά της Αθήνας» είπε ο κ. Αρμενιάκος επισημαίνοντας ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι κοινά.

«Δεν παραιτούμαστε και επιμένουμε στην απόσυρση του προτεινόμενου νομοσχεδίου, που αν δεν προκύψει, θα εντείνουμε τις κινητοποιήσεις μας, τα μπλόκα θα παραμείνουν, θα ενισχυθούν και θα στηθούν και άλλα, όπου και αν χρειαστεί» είπε χαρακτηριστικά το μέλος της ΠΑΣΥ..

Αποκλεισμοί δρόμων σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία

Ανοικτή μόνο για δύο ώρες, από 12:00-14:00, θα μείνει σήμερα (9/2) η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, αφού οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο, αποφάσισαν να την κλείσουν από τις 14:00 σήμερα έως τις 12:00 αύριο.

Επίσης, οι αγρότες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Παρασκευή και, όπως ανακοίνωσαν, θα μεταβούν στην πρωτεύουσα με τρακτέρ και λεωφορεία.

Ακόμη, όπως ανακοινώθηκε, στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης της Αιτωλοακαρνανίας, με σκοπό τον συντονισμό των δράσεων κατά του νομοσχεδίου για το φορολογικό και ασφαλιστικό.

Επίσης, στην Αιτωλοακαρνανία, από τις 12:00 σήμερα έως τις 15:00, αγρότες από την περιοχή της Ναυπάκτου και της Δωρίδας θα κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιτέας, στον κόμβο του Ξηροπήγαδου, στην περιμετρική της Ναυπάκτου.

Κομμένη στα δύο η χώρα - Επ' αόριστον κλειστά τα Τέμπη

Ακόμη, άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα από την περιοχή του Μεσολογγίου θα κλείσουν από τις 17:00 έως τις 20:00 την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στην γέφυρα του ποταμού Ευήνου.

Στο μεταξύ, στην Αχαΐα αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του κόμβου της Κάτω Αχαΐας αναμένεται να μεταβούν στην Πάτρα στις 10 το πρωί, προκειμένου να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της Γ. ΔΟΥ και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επίσης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αγρότες αναμένεται να κλείσουν την εθνική οδό Πατρών - Πύργου στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, από τις 16:00 έως τις 22:00.

Στην Αιγιάλεια, αγρότες θα κλείσουν από τις 8 το βράδυ και για δύο ώρες τη νέα εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, ενώ μέλη επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων, αναμένεται να κλείσουν, από τις 7 το απόγευμα, έως τις 9 το βράδυ, την παλαιά εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, στο ύψος της γέφυρας του Μεγανίτη.

Στην Ηλεία, αγρότες παραμένουν στα μπλόκα επί της εθνικής οδού Πατρών - Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους Κουρτεσίου, Μαραθιάς και Αγίου Γεωργίου ενώ και σήμερα έχουν προγραμματίσει να κλείσουν, από τις 12 το μεσημέρι και για έξι ώρες την εθνική οδό, στο ύψος του Κουρτεσίου.Πηγή : real.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου