google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Γενική απεργία: Παραλύει η χώρα την Πέμπτη (12/11) | newsontime.gr
Home » , » Γενική απεργία: Παραλύει η χώρα την Πέμπτη (12/11)

Γενική απεργία: Παραλύει η χώρα την Πέμπτη (12/11)

Written By news on Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015 | 4:55 μ.μ.

Όλες σχεδόν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας «κατεβαίνουν» σε απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, δίνοντας το «παρών» στο κάλεσμα που έκαναν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργία της Πέμπτης θα συμμετάσχουν γιατροί και φαρμακοποιοί καθώς και εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Ακινητοποιημένο θα παραμείνει όλη τη μέρα το Μετρό και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος. Τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλει θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βραδινής βάρδιας.

Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και το Τραμ δεν θα λειτουργήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

Κανένας συρμός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα κινηθεί, με την εταιρία μάλιστα να προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν ματαιώσεις ορισμένων βραδινών δρομολογίων της Τετάρτης (11/11).

Δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια πλοίων οποιουδήποτε τύπου καθώς αυτά θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, όπως αποφάσισαν η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ).

Τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση έχουν αποφασίσει και οι γιατροί και οι λοιποί εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, οι φαρμακοποιοί και οι φυσικοθεραπευτές.

Το ΔΣ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) αποφάσισε τη συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται για την Πέμπτη, έπειτα όμως από σχετικές αποφάσεις των τοπικών συλλόγων και Ομοσπονδιών.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Κλειστά θα παραμείνουν τα μουσεία, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

Συμμετοχή στην απεργία αποφάσισαν τόσο η ΠΟΕ-ΟΤΑ όσο και η ΓΕΝΟΠ.

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους σε συλλαλητήριο στις 11.00 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα κατά τόπους συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας: «Η κυβέρνηση αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις συνεχίζει τις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, εφαρμόζοντας ένα νέο σκληρό μνημόνιο με επαχθείς όρους, προχωρώντας σε νομοθετήματα που καταργούν κάθε παροχή και κοινωνική ασφάλεια».

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχει και το ΠΑΜΕ το οποίο έχει προαναγγείλει συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης, στις 10.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, ενώ συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε δεκάδες ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο διεκδικούν:

Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.

Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Αυτοδιοίκησης και Ασφαλιστικών ταμείων, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.

Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.

Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.

Διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της ελληνικής Οικονομίας. Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου

Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.

Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς

Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων


Διαγραφή του χρέους


Πηγή : newsbomb.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου