google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Πώς μου πήραν τα κύματα τα δυο αγγελούδια μου (video+photo) | newsontime.gr
Home » , » Πώς μου πήραν τα κύματα τα δυο αγγελούδια μου (video+photo)

Πώς μου πήραν τα κύματα τα δυο αγγελούδια μου (video+photo)

Written By news on Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015 | 11:42 π.μ.

«Που πάμε μπαμπά; Στην Ευρώπη γιε μου». Οι τελευταίες στιγμές πάνω στη βάρκα των ονείρων του Αμπντάλα Κουρντί που έχασε τα πάντα, τον Αϊλάν, τον Γκαλίπ και τη Ρεχά.

«Το νερό ήταν ήρεμο, κρυστάλλινο. Ο Αϊλάν ήταν χαρούμενος και ενθουσιασμένος για το ταξίδι. Θα περάσουμε καλά μπαμπά; Που πάμε; ρώτησε τον πατέρα του. Πάμε στην Ευρώπη παιδί μου. Οταν φτάσουμε θα σας αγοράσω ποδήλατο».


Η θεία του μικρού Αϊλάν και του Γκαλίπ που πνίγηκαν στο ταξίδι προς τη σωτηρία διηγείται με δάκρυα στα μάτια όλα όσα της περιέγραψε ο αδελφός της: τις τελευταίες στιγμές από την Αλικαρνασσό προς την Κω, στο μοιραίο ταξίδι.
Ο αδελφός της πήρε την απόφαση να περάσουν απέναντι στην Κω γιατί η θάλασσα ήταν ήρεμη. Οχι για πολύ. «20 λεπτά αργότερα, ένα τεράστιο κύμα κάλυψε τη βάρκα... Ανησύχησε αλλά οι διακινητές του είπαν: μην ανησυχείς, το έχουμε κάνει πολλές φορές, είναι απολύτως ασφαλές» . Ακολούθησε κι άλλο κύμα, μεγαλύτερο. Η βάρκα αναποδογύρισε. 

Ο Αμπντάλα άρπαξε τα δύο παιδιά και προσπάθησε με όλη του τη δύναμη να τα κρατήσει στην επιφάνεια. Ούρλιαζε:«Ανέπνευσε, ανέπνευσε, δεν θέλω να πεθάνεις». Στο αριστερό του χέρι ήταν ο Γκαλίπ, ήταν νεκρός. «Επρεπε να τον αφήσω να φύγει». Μετά κοίταξε τον Αϊλάν, στα μάτια του είχε αίμα. Του τα έκλεισε και ψιθύρισε «αναπαύσου γιέ μου». Είδε τη Ρεχά να επιπλέει σαν μπαλόνι, δεν μπορούσε να την αναγνωρίσει.
Ο Αμπντάλα Κουρντί αναγνώρισε τα πτώματα των παιδιών του στο νεκροτομείο στην Τουρκία. Η αδελφή του του ζητά να πάει στον Καναδά να ζήσει μαζί της. Ο ίδιος πια δεν έχει τίποτα άλλο να χάσει. «Τώρα όλος ο κόσμος έμαθε την ιστορία μου. Πού ήταν πριν όλοι αυτοί όταν τα παιδιά μου πεινούσαν και εγώ δεν είχα δουλειά» λέει.
Tα δάκρυά της τρέχουν ασταμάτητα. Η Τίμα Κουρντί η θεία του τρίχρονου Αϊλάν και του πεντάχρονου Γκαλίπ του που πνίγηκαν στο ταξίδι της σωτηρίας... προς την Κω σπαράζει μπροστά στις κάμερες στο σπίτι της στον Καναδά, εκεί που ήταν ο τελικός προορισμός της οικογένειας, το όνειρο να ζήσουν μακριά από το φλεγόμενο Κομπάνι.

Οι λεπτομέρειες για το πως πήρε την απόφαση ο αδελφός της να εγκαταλείψει την πατρίδα του, για το μοιραίο ταξίδι αλλά και τα όσα ακολούθησαν που δίνει η θεία των μικρών συγκλονίζουν. Η οικογένεια αποφάσισε να φύγει παράνομα από την Τουρκία, μόνο όταν απορρίφθηκε η βίζα εξόδου από τη χώρα.
Η Τίμα Κουρντί λέει ότι για όλα φταίνε οι τουρκικές αρχές που δεν εξέδωσαν βίζα εξόδου από τη χώρα στην τετραμελή οικογένεια, με αποτέλεσμα να αποφασίσει να περάσει στην Κω με φουσκωτό. Μόνιμη κάτοικος του Βανκούβερ στον Καναδά, με δάκρυα στα μάτια η Τίμα Κουρντί αποκάλυψε ότι η νύφη της, Ρεχάν που πνίγηκε με τα παιδιά, ήταν τρομοκρατημένη στο ενδεχόμενο να διασχίσει το Αιγαίο για την Κω, καθώς δεν γνώριζε κολύμπι.


Η Τίμα Κουρντί αποκάλυψε ότι εκείνη ήταν που έδωσε στον αδερφό της τα χρήματα που χρειάζονταν για τη μεταφορά τους από τον διακινητή. «Μίλησα με τη γυναίκα του αδερφού πριν μία εβδομάδα και μου είπε πόσο τρομοκρατημένη ήταν από το ταξίδι που θα έκανε, καθώς φοβόταν τη θάλασσα. Δεν ξέρω να κολυμπάω. Αν συμβεί κάτι... δεν θέλω να πάω, μου είπε.

Όμως υπέθεσα ότι ήθελαν να είναι όλοι μαζί. Αυτά τα δύο παιδιά, δεν γνώρισαν ποτέ μία καλή ζωή...», δήλωσε η Τίμα Κουρντί, που ζει στον Καναδά τα τελευταία 20 χρόνια. Η ίδια παρακαλά τώρα τον αδερφό της να μην επιστρέψει στον πόλεμο για να θάψει εκεί τη γυναίκα τα δύο παιδιά του και να ταξιδέψει δίπλα της στον Καναδά.Πηγή : thetoc.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου