google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ευ. Μεϊμαράκης στη ΔΕΘ: Με κοινή συνεννόηση θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση (Live) | newsontime.gr
Home » , » Ευ. Μεϊμαράκης στη ΔΕΘ: Με κοινή συνεννόηση θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση (Live)

Ευ. Μεϊμαράκης στη ΔΕΘ: Με κοινή συνεννόηση θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση (Live)

Written By news on Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 | 1:06 μ.μ.

«Πρέπει οι πολίτες να αποφασίσουν αν θέλουν να πάμε μπροστά ή πίσω. Με συνεργασίες ή αλαζονικότητα; Με αλήθειες ή ψέματα; Η ΝΔ απαντά θετικά και καλεί τους πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν» δήλωσε ο Ευ. Μεϊμαράκης κατά την ομιλία τους στο πλαίσιο της συνέντευξης Τυπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» της ΔΕΘ.
«Η ΝΔ έχει αποδείξει ότι δεν έχει πρόβλημα όταν πρέπει να θέσει το εθνικό καθήκον πάνω από οποιοδήποτε κομματικό κόστος. Και το 2012 συμπράξαμε με κόμματα με τα οποία υπήρχε ένταση. Σε ένα κοινό πρόγραμμα όμως αποδείξαμε ότι μπορούσαμε να συνεργαστούμε και αφήσαμε πίσω αυτά που μας χώριζαν» δήλωσε ο Ευ. Μεϊμαράκης.
«Εκανα μια πρόταση προκειμένου να έχουμε μια συνεργασία. Μια πρόταση επί της ουσίας. Με κοινή συνεννόηση και κρατώντας την αυτονομία μας θα μπορέσουμε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση. Ζήτησα από τον Αλ.Τσίπρα να συνεννοηθούμε πριν από τις εκλογές σε θέματα που μπορούμε να ομονοήσουμε» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.
«Σαφώς και θα είμαι ο πρωθυπουργός και σαφώς θα απευθυνθώ σε άλλες δυνάμεις αν ο κ. Τσίπρας δεν θέλει», δήλωσε και πρόσθεσε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εμποδίσει κάτι τέτοιο.
«Αν ο Τσίπρας δεν συμφωνήσει αντιδεολογικά σε πρωθυπουργό ΝΔ (αν είναι πρώτη δύναμη) δεν μπορεί κανείς να στερήσει αυτή τη δυνατότητα. Εφόσον δεν το δέχεται θα προχωρήσω με άλλους και θα είμαι πρωθυπουργός. Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να συμμετέχει στην κυβέρνηση ως αντιπρόεδρος, θα το συζητήσω με τους επιτελείς μου»είπε αν και εξέφρασε την εκτίμηση ότι κάτι τέτοιο δεν το επιθυμεί.

«Βρισκόμαστε σε περίοδο μεγάλης αστάθειας. Είχα τονίσει ότι υπάρχουν ουρές πίσω από όσα έχει συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας. Με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα οπως μας τα λέει ο κ. Τσίπρας αναφερθήκαμε στο πως θα κινηθούμε. Όσα είπαμε είναι πραγματοποιήσιμα και ρεαλιστικά.. Το επτάμηνο όμως μας κόστισε. Ανέβηκε παραπάων κατά 90 δισ. Απαιτείται συζήτηση και νέα αναδιάρθρωση του χρέους την οποία είμαστε ικανοί να κάνουμε. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε συνεπείς με όσα έχει δεσμευθεί η χώρα. Δεν γίνεται κάθε φορά που αλλάζει υπουργός ή πρωθυπουργός να αλλάζουν οι δεσμεύσεις μιας χώρας. Αυτό κοστίζει και σε εμπιστοσύνη αλλά και οικονομικά» σημείωσε ερωτηθείς σχετικά.

«Γιατί τέτοια εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να μην θέλει να μπει μέσα;» κάλεσε τους δημοσιογράφους να αναρωτηθούν ερωτηθείς γιατί θέλει για κυβερνητικό εταίρο τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο ο ίδιος θεωρεί αναξιόπιστο. «Ο Τσίπρας είναι σε στρατηγικό κενό γι' αυτό έχει αντιφάσεις και αντιθέσεις....Αν ο κ. Τσίπρας δεν θέλει συνεργασία θα πάω αλλού. Αλλά εξάντλησα όλα τα περιθώρια, έκανα ότι μπορούσα» πρόσθεσε.

«Εχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, έχουμε αναφερθεί στα λάθη μας. Την ώρα της μάχης είναι ιδιαιτερο θέμα να ανφερθώ σε αυτά. Τα αναγνωρίζω, τα δέχομαι, έχουμε διδαχθεί από αυτά και δεν θα επανληφθούν, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ ερωτηθείς για τα λάθη της ΝΔ.

«Αποδεχθήκαμε προτάσεις που δεν έπρεπε. Υπήρξαν λάθή επικοινωνιακά... Ο ΕΝΦΙΑ όπως ετέθη ήταν λάθος. Μπορεί αν είχε γίνει διαφορετικά να ήταν άλλο το αποτέλεσμα των εκλογών. Και ο κ. Τσίπρας αν δεν είχε υποσχεθεί την κατάργηση πάλι θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα των εκλογών», πρόσθεσε.

«Και η τρόικα έχει καταλάβει, και οι πολίτες έχουν καταλάβει. Αλλάζουμε τη χώρα προς το καλύτερο» σημείωσε.

Οσον αφορά στην φορολογία ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι όλα εξαρτώνται από το περιβάλλον που βρίσκεις. Μέσα σε επτά μήνες είχαμε φοβερή επιβάρυνση. Capital controls και ανακεφαλαιοποίηση απαιτούν άμεση δράση. Το 2015 ήταν μαύρο έτος για τη χώρα.

Για τα δημοσιονομικά ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι τον Οκτώβρο θα καταθέσει πειθαρχημένο προϋπολογισμό, θα ξεμπλοκάρει τα μεγάλα έργα, θα ξεκλειδώσει το ΕΣΠΑ.

Επανέλαβε ωστόσο ότι είναι αναγκαία η δημιουργία εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με συμμετοχή όλων των δυνάμεων στην οποία θα πρέπει να συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ αφού είναι αυτός που διαπραγματεύτηκε.

«Η χώρα πρέπει να προχωρήσει ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνάει, από το ποιος είναι πρωθυπουργός , από το ποιος είναι δήμαρχος», ανέφερε.

Οσον αφορά στο αγροτικό ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι είναι εθνικό θέμα και τόνισε πως «αν καταφέρουμε μικρότερη ύφεση το 2016 θα μπορέσουμε να απελευθερώσουμε πόρους που θα διαχειριστούμε όπως θέλουμε».

«Επειδή η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα θα γυρίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ στα κανονικά ποσοστά του. Πιστεύω ότι οι πολίτες είναι πολύ πιο ώριμοι απ' ότι το 2010 και '11 και καταλαβαίνουν ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος» σημείωσε ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις και πρόσθεσε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι κάλπες και αλλάζουν πολύ γρήγορα.

«Η δωρεάν παιδεία είναι μύθος. Λέμε για δωρεάν Παιδεία αλλά τελικά πόσο δωρεάν είναι. Πολλά παιδιά δεν δηλώνουν σχολές εκτός τόπου κατοικίας για οικονομικούς λόγους. Άρα πόσο δωρεάν είναι;» επεσήμανε όσον αφορά το θέμα της παιδείας, ενώ υπογράμμισε ότι είναι υπέρ των μη κρατικών Πανεπιστημίων γιατί έτσι θα έχουμε ποιοτικά καλύτερες σπουδές.

Για την ανεργία σημείωσε ότι τον απασχολεί όχι μόνο η ανεργία των νέων αλλά και η ανεργία του 50άρη ο οποίος έχει γονατίσει. «Διεκδικήσαμε και συμμετέχουμε σε προγράμματα που μπορούν να δώσουν επιμόρφωση και να ανακουφίσουν. Μαγικά κουμπιά όμως δεν υπάρχουν».

«Εκείνοι που θα αναλάβουν θα πρέπει να είναι γνώστες και να είναι και ψυχολογικά έτοιμοι να εφαρμόσουν τα μέτρα. Είναι η τελευταία ευκαιρία. Δεν υπάρχουν περιθώρια για χάσιμο στην κυβέρνηση που έρχεται» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και επεσήμανε ότι τα δικά του στελέχη είναι δοκιμασμένα.

Παράλληλα ανέφερε ότι οι πολίτες αλλάζουν γνώμη για το κατά πόσο η κυβέρνηση Τσίπρα διαπραγματεύτηκε σκληρά.
Κάλεσε δε τους πολίτες να μην οδηγηθούν όπως τον Ιανουάριο σε ψήφο διαμαρτυρίας. 
Ο κ. Μεϊμαράκης θα ολοκληρώσει την τριήμερη παρουσία του στη Θεσσαλονίκη με τη συνάντηση που θα έχει με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO, μετά τη συνέντευξη Τύπου, και την περιοδεία σε Περίπτερα που θα ακολουθήσει.
Χθες, Σάββατο, κατά την ομιλία του από το βήμα της ΔΕΘ ο κ. Μεϊμαράκης παρουσίασε το πρόγραμμα της ΝΔ για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τις τομές σε Κράτος, Παιδεία και Σύνταγμα.


Πηγή : tovima.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου