google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Α. Τσίπρας: «Την Κυριακή στέλνουμε μήνυμα αξιοπρέπειας στον κόσμο» (video) | newsontime.gr
Home » , » Α. Τσίπρας: «Την Κυριακή στέλνουμε μήνυμα αξιοπρέπειας στον κόσμο» (video)

Α. Τσίπρας: «Την Κυριακή στέλνουμε μήνυμα αξιοπρέπειας στον κόσμο» (video)

Written By news on Σάββατο 4 Ιουλίου 2015 | 11:13 π.μ.

«Σήμερα γιορτάζουμε τη νίκη της δημοκρατίας, γιορτάζουμε για να ξεπεράσουμε τον φόβο και τους εκβιασμούς», τόνισε ο πρωθυπουργός Aλέξης Τσίπραςστη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποκόψει την Ελλάδα από την Ευρώπη. Η ομιλία του κ. Τσίπρα μεταδόθηκε και με διερμηνεία στην αγγλική γλώσσα μέσω του ert.gr.

«Την Κυριακή στέλνουμε μήνυμα αξιοπρέπειας στον κόσμο», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τους πολίτες να ξαναγράψουν ιστορικές στιγμές και να πούνε όχι σ” αυτούς που τους τρομοκρατούν, αλλά και όχι στον διχασμό.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την βεβαιότητά του για την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα ενότητας στον ελληνικό λαό , τονίζοντας «ό,τι και να αποφασίσουμε την Κυριακή, την Δευτέρα δεν θα έχουμε τίποτα να χωρίσουμε».

Σήμερα δεν διαμαρτυρόμαστε, σήμερα γιορτάζει η δημοκρατία, η δημοκρατία είναι χαρά, είναι λύτρωση, είναι διέξοδος και σήμερα γιορτάζουμε την νίκη της δημοκρατίας, είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον κόσμο να πει την Κυριακή ξεκάθαρα ένα μεγάλο και περήφανο «όχι» στα τελεσίγραφα.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην έκθεση του ΔΝΤ, που κρίνει μη βιώσιμο το χρέος, και σημείωσε ότι δικαιώνεται η θέση της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, πηγές του Ταμείου που επικαλείται το Ρόιτερς, αποκάλυψαν πως κυβερνήσεις κρατών-μελών της ευρωζώνης αποπειράθηκαν να εμποδίσουν τη δημοσιοποιήση της έκθεσης. Δεν μπορείς να κρύψεις τα γεγονότα επειδή μπορεί να τύχουν εκμετάλλευσης, η ΕΕ πρέπει να καταλάβει ότι δεν γίνεται να αποφασίζονται τα πάντα με βάση τις δικές της προτεραιότητες, πρόσθεσε.

Το πλήρες κείμενο της oμιλίας του κ. Τσίπρα:

Πολίτες της Αθήνας, ελληνικέ λαέ.

Σήμερα δεν διαμαρτυρόμαστε, σήμερα δεν διαδηλώνουμε, σήμερα γιορτάζουμε. Σήμερα γιορτάζει η δημοκρατία.

Η δημοκρατία είναι γιορτή, η δημοκρατία είναι χαρά, η δημοκρατία είναι λύτρωση, η δημοκρατία είναι διέξοδος.

Και σήμερα γιορτάζουμε τη νίκη της δημοκρατίας. Ό,τι και να ξημερώσει τη Δευτέρα είμαστε ήδη νικητές. Η Ελλάδα έστειλε μήνυμα αξιοπρέπειας, έστειλε μήνυμα περηφάνιας.

Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό το πάθος, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει αυτή την αγωνία για ζωή, την αγωνία για ελπίδα, την αγωνία για αισιοδοξία.

Σήμερα γιορτάζουμε για την τόλμη και την αποφασιστικότητά μας να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, να δώσουμε τον λόγο στον ελληνικό λαό.

Σήμερα γιορτάζουμε και τραγουδάμε. Γιορτάζουμε και τραγουδάμε για να ξεπεράσουμε τον φόβο, να ξεπεράσουμε τους εκβιασμούς.

Η Ευρώπη που γνωρίσαμε, η Ευρώπη των ιδρυτικών της αξιών δεν έχει καμιά σχέση με τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα.

Και σήμερα, τούτη την ώρα, όλη η Ευρώπη έχει στραμμένα τα μάτια της πάνω σε εσάς, πάνω στον ελληνικό λαό, πάνω στα 3 εκατομμύρια των φτωχών, στο 1,5 εκατομμύριο ανέργων. Σήμερα όλος ο πλανήτης έχει τα μάτια του στραμμένα στην πλατεία Συντάγματος, στις μικρές και μεγάλες πλατείες της πατρίδας μας. Στον τόπο που γεννήθηκε η δημοκρατία, ξαναδίνουμε μια ευκαιρία στη δημοκρατία να επιστρέψει.

Να επιστρέψει στην Ευρώπη, γιατί θέλουμε η Ευρώπη να επιστρέψει στις ιδρυτικές της αξίες.

Σε αυτές που τόσα χρόνια παραμέρισε για να εφαρμόσει αδιέξοδα προγράμματα λιτότητας, εξαναγκάζοντας τους λαούς της σε επιλογές πέρα από τη θέλησή τους.

Πολίτες της Αθήνας, Ελληνικέ λαέ,

Την Κυριακή δίνουμε όλοι μαζί μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας στην Ευρώπη και στον κόσμο. Στέλνουμε ξανά μήνυμα ελπίδας στους λαούς. Γιατί την Κυριακή δεν αποφασίζουμε απλά να μείνουμε στην Ευρώπη. Αποφασίζουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη, να δουλέψουμε και να προκόψουμε στην Ευρώπη.

Να είμαστε ίσοι έναντι ίσων στην Ευρώπη. Και πιστέψτε με, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί ότι θα αποκόψει την Ελλάδα από τον φυσικό γεωγραφικό της χώρο.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί ότι θα διαιρέσει την Ευρώπη. Η Ελλάδα, η πατρίδα μας, ήταν, είναι και θα παραμείνει η κοιτίδα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Από τούτο εδώ τον τόπο, λέει η μυθολογία, ο Δίας άρπαξε την Ευρώπη. Από τούτο εδώ τον τόπο θέλουν τώρα οι τεχνοκράτες της λιτότητας να ξαναρπάξουν την Ευρώπη.

Ε λοιπόν, ΟΧΙ. Θα τους πούμε ΟΧΙ την Κυριακή. Δεν θα αφήσουμε την Ευρώπη στα χέρια όσων θέλουν να την αρπάξουν από τη δημοκρατική της παράδοση. Από το δημοκρατικό της κεκτημένο. Από τις ιδρυτικές της αρχές. Της Δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού.

Πολίτες της Αθήνας, άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών που βρεθήκατε σήμερα εδώ, πλημμυρίζοντας την πλατεία του Συντάγματος, πλημμυρίζοντας τους δρόμους της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων αψηφώντας το κρεσέντο της τρομοκρατίας και της τρομολαγνείας των τελευταίων ημερών.

Πολίτες της Αθήνας,

Ο Ελληνικός λαός έχει πολλές φορές στην ιστορία του αποδείξει ότι ξέρει να επιστρέφει τα τελεσίγραφα. Τα τελεσίγραφα ενίοτε επιστρέφονται. Οι πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία αυτού του τόπου και αυτού του λαού, ήταν σελίδες τόλμης και αρετής.

Σας καλώ να ξαναγράψουμε μαζί ιστορικές στιγμές ανάτασης και ελευθερίας. Σας καλώ την Κυριακή να πείτε ξανά ένα μεγάλο και περήφανο ΟΧΙ στα τελεσίγραφα. Να γυρίσετε την πλάτη σε αυτούς που σας τρομοκρατούν καθημερινά.

Και τη Δευτέρα όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της δημοκρατικής διαδικασίας, της λαϊκής ετυμηγορίας που κάποιοι φοβόντουσαν και δεν θέλανε να συμβεί, θέλανε να εμποδίσουν, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, να πούμε και ένα απόλυτο ΟΧΙ στο διχασμό. Ό,τι και να αποφασίσουμε την Κυριακή, τη Δευτέρα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν έχουμε απολύτως τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Μαζί θα αγωνιστούμε για να ξαναφτιάξουμε μια Ελλάδα καλύτερη από αυτή που δημιούργησαν πέντε χρόνια καταστροφής.

Σας καλώ, τέλος, να παραμερίσετε τις σειρήνες που οργιάζουν, τις σειρήνες της τρομοκρατίας.

Να αποφασίσετε με το νου και την καρδιά. Να αποφασίσετε με ηρεμία και αποφασιστικότητα. Να αποφασίσετε για μια Ελλάδα περήφανη σε μια Ευρώπη δημοκρατική. Για έναν λαό, μικρό λαό που πολεμά δίχως σπαθιά και βόλια.

Που πολεμά όμως έχοντας στα χέρια, το πιο δυνατό όπλο από όλα τα όπλα που υπάρχουν στον πλανήτη: Το δίκιο. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Έχουμε το δίκιο. Θα νικήσουμε.Κανείς δεν μπορεί αυτό να το κρύψει. Κανείς δεν μπορεί να κρύψει ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Πολίτες της Αθήνας, ελληνικέ λαέ,

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Εμείς, εσείς, όλοι μας, έχουμε και τόλμη και αρετή. Και είμαστε ελεύθεροι. Αναπνέουμε αέρα ελευθερίας. Ό,τι και να γίνει είμαστε οι νικητές. Θα είμαστε οι νικητές. Η Ελλάδα νίκησε. Η δημοκρατία νίκησε. Οι εκβιασμοί και οι απειλές ηττήθηκαν.

Γεια σας. Καλή δύναμη. Με περηφάνια. Με αξιοπρέπεια. Το ΟΧΙ θα γράψει ιστορία. Ο λαός μας θα προχωρήσει. Η Ελλάδα στην Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Πηγή : ert.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου