google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Νέες υπηρεσίες ενοικίασης hacker από απλούς χρήστες | newsontime.gr
Home » , , » Νέες υπηρεσίες ενοικίασης hacker από απλούς χρήστες

Νέες υπηρεσίες ενοικίασης hacker από απλούς χρήστες

Written By news on Σάββατο 9 Μαΐου 2015 | 5:43 π.μ.

Από το rent a rib στο rent a hacker!

Πολλοί είναι οι χρήστες που νοικιάζουν κάποιον hacker για να μπορέσουν να λύσουν τα διαδικτυακά τους προβλήματα. Δεν είναι πια κρυφό οτι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ομάδες χάκερ πρόθυμες να προσφέρουν τις κατασκοπευτικές (και άλλες) υπηρεσίες τους σε ενδιαφερόμενες κυβερνήσεις, εταιρείες ή κυκλώματα, έναντι φυσικά αντιτίμου.

Πλεόν τέτοιους χάκερ μπορεί πλέον να νοικιάσει κάθε χρήστης για να κάνει διακριτικά τη «δουλίτσα» του: από το να εκδικηθεί τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που του αύξησε το νοίκι (κάνοντας κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα του), έως να παραβιάσει τους λογαριασμούς Facebook ή Gmail της συζύγου του για να δει μήπως τον απατά.

Με αυτό τον τρόπο, η δραστηριότητα του χάκερ έχει πλέον ξεφύγει από την επικράτεια των μυστικών υπηρεσιών, των οργανωμένων εγκληματικών συμμοριών ή των χακτιβιστών με πολιτική στόχευση. Έχει πλέον γίνει μια πολύ προσωπική υπόθεση και ο χάκερ έρχεται να περιβληθεί το «φωτοστέφανο» του χρήσιμου -αν και συνήθως παράνομου- συμπαραστάτη για τον απλό πολίτη.

Παράλληλα με τις προβεβλημένες από τον Τύπο κυβερνοεπιθέσεις εναντίον κυβερνητικών στόχων ή μεγάλων εταιρειών (όπως η Sony πιο πρόσφατα), αναπτύσσεται στο παρασκήνιο μια ολοένα πιο δραστήρια «βιοτεχνία» χάκερ, οι οποίοι προσλαμβάνονται επ' αμοιβή από κοινούς ανθρώπους όπως ο γείτονάς σας.

Μάλιστα, μια νέα ιστοσελίδα, η Hacker's List (Κατάλογος Χάκερ) που «άνοιξε» στις αρχές Νοεμβρίου πέρυσι, έχει ως αντικείμενο ακριβώς να φέρει σε επαφή τους χάκερ-υπεργολάβους με υποψήφιους πελάτες, οι οποίοι θέλουν να «κατεβάσουν» μια ανεπιθύμητή φωτογραφία τους από ένα δικτυακό τόπο ή να «τρυπώσουν» στις βάσεις δεδομένων κάποιας ανταγωνίστριας εταιρείας (ή ίσως και αυτής όπου οι ίδιοι εργάζονται) για να κλέψουν το πελατολόγιό της.

Στους περίπου τρεις μήνες λειτουργίας του Hacker's List, πάνω από 800 προτάσεις για «δουλειές» έχουν προταθεί στους περίπου 40 χάκερ που συνεργάζονται με την ιστοσελίδα, οι οποίοι μετά συναγωνίζονται μεταξύ τους ποιός θα «χτυπήσει» τη δουλειά (ρίχνοντας και την τιμή για να γίνει πιο ανταγωνιστικός…).

Η όλη διαδικασία γίνεται ανώνυμα και το Hacker's List παίρνει μια προμήθεια για κάθε συμφωνία που κλείνεται. Μάλιστα, για να εμπνεύσει την αναγκαία εμπιστοσύνη στους υποψήφιους πελάτες, ο διαχειριστής της ιστοσελίδας-μεσίτη προσφέρεται να κρατά ως εγγύηση σε εκκρεμότητα της καταβολή των χρημάτων στον χάκερ, εωσότου ο τελευταίος κάνει τη δουλειά που ανέλαβε.

Οι τιμές ξεκινάνε από τα 100 δολάρια (περίπου 80 ευρώ) και φθάνουν τα 5.000 δολάρια (4.000 ευρώ) ενώ οι πελάτες προέρχονται από όλο τον κόσμο και οι απαιτήσεις ποικίλουν όπως για παράδειγμα η αναζήτηση χαμένου κωδικού πρόσβασης (password) ή αλλαγή των βαθμών τους στο ψηφιακό αρχείο της σχολής.

Τα «γήινα» αυτά αιτήματα δείχνουν πόσο κοινότυπο τείνει να γίνει το χάκινγκ «χαμηλού προφίλ», το οποίο όμως αποτελεί μια νέα πρόκληση και απειλή για τις αρμόδιες Αρχές.

Οι ειδικοί στο πεδίο της κυβερνοασφάλειας, λένε ότι η ηλεκτρονική παραβίαση προσωπικών λογαριασμών χρηστών έχει γίνει συχνό φαινόμενο, γι' αυτό, άλλωστε, πριν λίγο καιρό το διαδίκτυο γέμισε φωτογραφίες γυμνών διασημοτήτων, οι οποίες είχαν υποκλαπεί.

Βλέποντας αυτό, δημιουργούνται κι άλλες ιστοσελίδες όπως το hackerforhirereview.com που ειδικεύεται στο να αξιολογεί πόσο σωστά κάνουν τη δουλειά τους οι υπηρεσίες όπως είναι το Hacker's List που έχει πολύ καλή βαθμολογία αφού περιορίζει την πιθανότητα ο χάκερ να εκμεταλλευτεί τον πελάτη ή το αντίστροφο.


Τέλος οι ιδρυτές του hacker’s list, συνεχίζουν την δραστηριότητα τους χωρίς να αποκαλύπτουν τα πραγματικά τους ονόματα ενώ το FBI παρά τις συλλήψεις hacker που κάνει μάλλον δυσκολεύεται αρκετά με την νέα διαδεδομένη αγορά ενοικίασης υπηρεσιών χάκερ…


Πηγή : stokarfi.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου