google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΣ καυγάς Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη στη Βουλή | newsontime.gr
Home » , » ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΣ καυγάς Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη στη Βουλή

ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΣ καυγάς Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη στη Βουλή

Written By news on Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 | 11:58 π.μ.

Τρικούβερτος καυγάς ξέσπασε τα μεσάνυχτα στη Βουλή με πρωταγωνίστρια και πάλι την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ζ. Κωνσταντοπούλου και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Α. Γεωργιάδη.

Όλα ξεκίνησαν ύστερα από την τοποθέτηση της κας Κωνσταντοπούλου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, όταν κατά τη διάρκεια αυτής, είπε ότι πρόκειται για μια ουσιαστική πράξη αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα, κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση για πράξη δικτατορικής υφής με το μαύρο στην ΕΡΤ.

Έκανε λόγο μάλιστα για θράσος της αντιπολίτευσης και ειδικά της ΝΔ, να μιλά για σύγκρουση συμφερόντων για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και που όπως καταγγέλθηκε ψηφίζουν το νομοσχέδιο, ανοίγοντας την πόρτα να εργαστούν ξανά στη δημόσια τηλεόραση.

Τα όσα είπε η κα Κωνσταντοπούλου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Α. Γεωργιάδη, ο οποίος κατηγόρησε επίσης τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για θράσος, ενώ η συζήτηση ξέφυγε εντελώς όταν η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι υπήρξε σύγκρουση συμφερόντων όταν ο βουλευτής της ΝΔ συμμετείχε στην εξεταστική επιτροπή για την λίστα Λαγκάρντ, όταν, όπως είπε, η σύζυγός του βρίσκεται στη λίστα ως συνδεδεμένο άτομο σε λογαριασμό του πρώην συζύγου της.

Ο κ. Γεωργιάδης τότε της είπε ότι θα μπορούσε κι εκείνος να κάνει προσωπική επίθεση στο πρόσωπό της, λέγοντας ότι υπερασπίζεται έναν βιαστή, με αποτέλεσμα να μην τελειώνει η αντιπαράθεσή τους.

Ο καυγάς συνεχίστηκε για περίπου 25 λεπτά με τον ένα να πετάει την μπάλα στον άλλο και να έχουν μετατρέψει τη συνεδρίαση για το νομοσχέδιο της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ σε προσωπική κόντρα.

Μάλιστα, τραβούσε τόσο πολύ όλη αυτή η κατάσταση, που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, ζήτησε να σταματήσει ο καυγάς και να προχωρήσουν στην ψήφιση του νομοσχεδίου.

Οι διάλογοι Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη στη Βουλή

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Σύγκρουση συμφερόντων μας απευθύνεται και απευθύνεται στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ από ποιους; Σε ποιο σημείο έχει φτάσει το θράσος και σε ποιο σημείο δεν λειτουργεί το έρκος των οδόντων, ο φράχτης των δοντιών που πρέπει να βάζει ένα τέρμα στη γλώσσα;

Νομίζω ότι αυτό το πρώτο βήμα του νομοσχεδίου είναι μία αποφασιστικά συμβολική και ουσιαστική κίνηση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας.

Ήταν απολυταρχική πράξη το “μαύρο” και πρέπει να ειπωθεί. Ήταν πράξη δικτατορικής υφής και πρέπει να ειπωθεί και εκείνοι που μηχανεύονται τέτοιου είδους ενέργειες για προώθηση δήθεν δημοσιονομικών πολιτικών είναι εκείνοι που στην πραγματικότητα ονειρεύονται να καθυποτάξουν κοινωνίες ολόκληρες και λαούς με το πρόσχημα μιας οικονομικής οφειλής. Είναι ο ίδιος μηχανισμός που με το πρόσχημα του χρέους στην πραγματικότητα αποσκοπεί στο να εξανδραποδίσει λαούς και κοινωνίες.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε αυτό το βήμα με χαμόγελο και αισιοδοξία. Πρέπει, κύριε Υπουργέ, σε αυτό το βήμα κανέναν να μην αφήσουμε πίσω. Επομένως, στο πεδίο που έχουν διατυπωθεί παρατηρήσεις, προτάσεις, περαιτέρω εξειδικεύσεις και κριτική ακόμη, όλα αυτά πρέπει να τα δείτε με πολλή προσοχή μέχρι το επόμενο νομοσχέδιο που δεν αργεί και μας έχετε ενημερώσει ότι θα έρθει σύντομα.

Πρέπει να στηριχθεί η ΕΡΤ στη λειτουργία της. Πρέπει να ειπωθεί καθαρά ότι αυτό που λέγεται ΝΕΡΙΤ δεν είναι η ΕΡΤ.

Η εμπειρία αυτού του αγώνα νομίζω ότι δεν έχει ιστορικό προηγούμενο και δεν έχει και αντίστοιχο. Και αυτό μας δείχνει ότι η δύναμη του ανθρώπου και των συλλογικοτήτων, όταν ενεργοποιούνται, είναι ανεξάντλητη και η εφευρετικότητα, η επινοητικότητα και η δημιουργικότητα είναι αστείρευτες. Αυτό το μάθημα ας το κρατήσουμε ως οδηγό και για την επόμενη πορεία μας.

Σας ευχαριστώ».

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Άδωνις Γεωργιάδης: «Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό ότι η κ. Κωνσταντοπούλου ούτε λίγο ούτε πολύ μας απαγορεύει να ασκούμε κριτική στην Κυβέρνηση. Ακούστε τι είπε τρεις-τέσσερις φορές: “Πρέπει να έχετε τρομερό θράσος για να τολμάτε και να μιλάτε”. Ε, έχουμε θράσος κ. Κωνσταντοπούλου και τολμάμε και μιλάμε και σε εσάς! Αν είναι δυνατόν!

(Θόρυβος στην Αίθουσα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Όμως, οφείλω για να κλείσω –γιατί είμαστε όλοι πολύ κουρασμένοι- να πω στον κύριο Υπουργό ότι μπορεί να συνεργαστεί με την κυρία Πρόεδρο της Βουλής και να πάρει τεχνογνωσία για το πώς φτιάχνεται ένα πλουραλιστικό κανάλι, μια ακηδεμόνευτη ενημέρωση με πλέρια δημοκρατία. Ας πούμε μπορεί να δει πως δουλεύει αυτή την περίοδο το κανάλι της Βουλής.

Το κανάλι της Βουλής έχει ένα παρόμοιο αδερφάκι κάπου στη Βόρεια Κορέα. Ξέρετε, όταν υπήρχε η Επιτροπή της Βουλής που συνεδρίαζε για νομοσχέδιο και είχε η κυρία Πρόεδρος συνέντευξη Τύπου…

(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

…το κανάλι της Βουλής δεν έδειχνε την Επιτροπή στην οποία συνεδρίαζε το Κοινοβούλιο και παρήγαγε νομοθετικό έργο, αλλά κατ’ εντολή της κυρίας Προέδρου περίμενε να δείξει τη συνέντευξη Τύπου της κυρίας Προέδρου. Τόση δημοκρατικότητα! Τόση ακηδεμόνευτη ενημέρωση!

(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Είναι, δε, εξαιρετικά εντυπωσιακό να πάρετε παραδείγματα και από το περιοδικό “ΒΟΥΛΗ & ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ”. Το τελευταίο είχε σαράντα επτά μετρημένες φωτογραφίες της! Είμαι βέβαιος πως με τέτοια πρότυπα θα κάνετε και εσείς μια ΕΡΤ αναλόγου δημοκρατικότητος.

Όμως, οφείλω να πω και κάτι ακόμα στην κυρία Πρόεδρο. Ξέρετε, αυτός ο οίστρος που σας πιάνει για την ακηδεμόνευτη ενημέρωση και τη νέα μεγάλη σας φαντασίωση, είναι παλαιάς εποχής. Σήμερα δεν χρειαζόμαστε όλα αυτά γιατί όλα τα μαθαίνουμε όλοι.

Παραδείγματος χάρη, μιας και το θυμήθηκα όπως το έλεγε, αναφέρθηκε στον διαχειριστή-ειδικό εκκαθαριστή της ΕΡΤ. Δείτε, όμως, τι διάβαζα προχθές σε ένα περιοδικό που σίγουρα το ξέρει η κυρία Κωνσταντοπούλου το UNFOLLOW. Ένας στενός συνεργάτης του κυρίου διαχειριστού τοποθετήθηκε από την Κυβέρνηση σας διοικητής σε μεγάλο ασφαλιστικό οργανισμό.

Για δείτε τώρα, το δεξί χέρι του δικού μας κακού εκκαθαριστή το βάλατε εσείς οι καλοί διοικητή στον ΟΑΕΕ! Για δείτε κάτι πράγματα, κυρία Κωνσταντοπούλου! Αυτό το έμαθα όχι από την ακηδεμόνευτη ΕΡΤ, αλλά από ένα περιοδικό, το UNFOLLOW, μέσα από το διαδίκτυο. Γιατί σήμερα, κυρία Κωνσταντοπούλου, όλοι τα μαθαίνουμε όλα. Και όλα αυτά που πιπιλίζετε διαρκώς, οι φαντασιώσεις ότι δεν μπορεί να μάθει ο κόσμος και δεν μαθαίνει και περίμενε εσάς για να μάθει, με συγχωρείτε αλλά είναι προϊόντα παλαιάς εποχής.

Άρα, κατεβάστε λίγο τους τόνους. Κυβερνείστε σωστά γιατί μας πάτε όλους στα βράχια. Και όσο εσείς ανησυχείτε δήθεν για τους εργαζομένους της ΕΡΤ, σας λέω ότι χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους και χάνουν κάθε μέρα τη δουλειά τους όσο οι κύριοι Υπουργοί διαπραγματεύονται και δεν κυκλοφορεί φράγκο στην αγορά!

Σας ευχαριστώ πολύ».


(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)


Πηγή : star.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου