google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Στην Tράπεζα της Ελλάδος τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ | newsontime.gr
Home » , » Στην Tράπεζα της Ελλάδος τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ

Στην Tράπεζα της Ελλάδος τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ

Written By news on Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 | 6:36 μ.μ.

Mε κοινή υπουργική απόφαση των Λαφαζάνη και Μάρδα. Στα 300 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό. Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο και για άλλες τέτοιου είδους κινήσεις.

Οι ασφυκτικές ανάγκες της κυβέρνησης να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό την έκανε να αποφασίσει την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων από οργανισμούς.

Η πρώτη απόφαση ήρθε με κοινή υπουργική απόφαση του Παναγιώτη Λαφαζάνη και του Δημήτρη Μάρδα, όπου ο ΟΠΕΚΕΠΕ για την διαχείριση των ταμειακών του διαθεσίμων θα μεταφέρει με έγγραφο του κάθε φορά ποσό από το ταμειακό υπόλοιπο που δεν είναι άμεσα απαιτητό προς πληρωμή δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων στα πλαίσια του ΕΓΤΕ – ΕΓΤΑΑ και ΕΑΘΑ σε λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης που θα ανοιχτεί επ ονόματι του στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Μάλιστα, αυτή τη φορά το ποσό που θα μεταφερθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ.                    

Εάν υπάρξει ανάγκη χρησιμοποίησης των διαθεσίμων αυτών για πληρωμές δικαιούχων, η τράπεζα της Ελλάδος υποχρεούται κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης να μεταφέρει όλο ή μέρος του ποσού άμεσα και χωρίς καθυστέρηση εντός δύο εργασίμων ημερών σε λογαριασμό στην τράπεζα του Οργανισμού πληρωμών.


Ουσιαστικά η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο και για άλλες τέτοιου είδους κινήσεις στο μέτωπο φορέων γενικής κυβέρνησης και ασφαλιστικών ταμείων, ταμειακά διαθέσιμα τα οποία χρειάζεται επειγόντως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Ταμείου.


Πηγή : antenna.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου