google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Επιμένει η κακοκαιρία-τεράστια προβλήματα στη βόρεια Ελλάδα | newsontime.gr
Home » , » Επιμένει η κακοκαιρία-τεράστια προβλήματα στη βόρεια Ελλάδα

Επιμένει η κακοκαιρία-τεράστια προβλήματα στη βόρεια Ελλάδα

Written By news on Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 | 4:13 μ.μ.

Η ανοιξιάτικη κακοκαιρία που έπληξε τα βόρεια της χώρας έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε οδικό δίκτυο και καλλιέργειες.

Χωρίς βελτίωση εξακολουθεί να είναι ο καιρός στη βόρεια Ελλάδα με αποτέλεσμα να παραμένουν τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τη χιονόπτωση. Στη Ροδόπη, λόγω υπερχείλισης στις διαβάσεις των ποταμών Ηφαίστου, Κομψάτου, Ιμέρου, Τρελοχείμαρρου, Λίσσου, Έβρινου, Αετοκορυφής και Λοφαρίου, η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Εκτροπή κυκλοφορίας φορτηγών άνω 3,5 τόνων, για την αποφυγή πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος λόγω ισχυρών πλαγιομετωπικών ανέμων, έχει γίνει στην Εγνατία Οδό (από Α/Κ Δυτικό Κόμβο Κομοτηνής προς Α/Κ Ιάσμου) μέσω της Εθνικής Οδού Κομοτηνής - Ξάνθης και στην Εγνατία Οδό (από Α/Κ Βαφεϊκων έως Α/Κ Ιάσμου) μέσω Π.Ε.Ο Ξάνθης - Λάγους.

 Στην Αλεξανδρούπολη, η σιδηροδρομική συγκοινωνία έως Ορμένιο έχει διακοπεί από υπερκάλυψη υδάτων των γραμμών του ΟΣΕ και η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία.

Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο Ξάνθης, Ροδόπης, Δράμας, Ημαθίας, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών. Στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας των κακών και ακατάλληλων καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε για τις 29 Μαρτίου λαϊκός ποδηλατικός αγώνας που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Σέιχ-Σου.

Σέρρες

Σε απέραντες λίμνες έχουν μετατραπεί εκατοντάδες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, στις αγροτικές περιοχές του Θολού και Μύρκινου του δήμου Νέας Ζίχνης και Πεθελινού του δήμου Εμμανουήλ Παππά, από τα ορμητικά νερά του ποταμού Στρυμόνα που «φούσκωσε» μετά τη συνεχή βροχόπτωση στον νομό Σερρών , αλλά και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που αντιμετωπίζει η γείτονα χώρα, η Βουλγαρία.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η κινητοποίηση που ξεκίνησε, από χθες το απόγευμα, από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς καταστάσεις που αντιμετωπίζει ο νομός σε αγροτικές περιοχές, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Γιάννη Μωυσιάδη, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «η κατάσταση είναι τραγική».

Την ίδια ώρα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται από νωρίς το πρωί στο οδικό δίκτυο Σερρών -Βροντούς προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο από το χιόνι, που απέκλεισε από χθες το μεσημέρι την ορεινή περιοχή.

Ξάνθη

Μάχη με τον χρόνο, ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση που έχουν προκληθεί στα ορεινά χωριά της Ξάνθης, εξαιτίας της  κακοκαιρίας, δίνουν οι τοπικές αρχές.

Λόγω της χιονοθύελλας που έπληξε χθες τον νομό, έπεσαν δέντρα στα ορεινά με αποτέλεσμα αρκετοί οικισμοί να μείνουν χωρίς ρεύμα. Συνεργεία των δήμων και της περιφέρειας προσπαθούν να ανοίξουν τους δρόμους, ώστε να αποκατασταθούν οι βλάβες στο δίκτυο της ηλεκτροδότησης.

Την ίδια ώρα, παραμένουν τα προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα στην Ξάνθη. Τα σοβαρότερα εντοπίζονται στον δήμο Τοπείρου όπου λόγω της έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισαν αγροτικές εκτάσεις, αποθήκες και σπίτια.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ τόνισε ότι τα προβλήματα σταδιακά αποκαθιστώνται καθώς έγινε διάνοιξη καναλιών και εκτονώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Σε ό,τι αφορά στο οδικό δίκτυο του νομού, συνεχίζεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από τον ανισόπεδο κόμβο (Α/Κ) Βαφεϊκων έως τον Α/Κ Ιάσμου προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ατυχήματος λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν.

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το ορεινό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ξάνθης.

Καβάλα

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία και στην Καβάλα, όπου έχουν πλημμυρίσει χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στην πεδιάδα των Τεναγών και στην πεδιάδα του Νέστου.

Στην πόλη της Καβάλας, τα δημοτικά κοιμητήρια πλημμύρισαν από τις βροχές, με αποτέλεσμα να είναι απροσπέλαστα για τους ανθρώπους που ήθελαν να επισκεφτούν τα μνημεία. Μεγάλες καταστροφές υπέστησαν τάφοι, από την πτώση ενός μεγάλου κυπαρισσιού.

Στους ορεινούς οικισμούς της Καβάλας έχει σημειωθεί διακοπή στην ηλεκτροδότηση και χρειάστηκε η συνδρομή μηχανημάτων για τη διάνοιξη του επαρχιακού οδικού δικτύου ώστε η ΔΕΗ ν’ αποκαταστήσει τις βλάβες.


Την ίδια ώρα, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για τα αυτοκίνητα που κινούνται στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καβάλας.


Πηγή : antenna.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου