google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σε spa με προστασία | newsontime.gr
Home » , » Σε spa με προστασία

Σε spa με προστασία

Written By news on Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015 | 9:32 μ.μ.

Επιστολή φωτιά σχετικά με την... προτεραιότητα που έχουν οι βουλευτές μας στην ασφάλεια έναντι των πολιτών απέστειλε πριν από δύο ημέρες στον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη αλλά και στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ το σωματείο αστυνομικών υπαλλήλων Φωκίδας.

Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη επίσκεψη του πρώην γαλάζιου υπουργού και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, μετά της συζύγου του Ευγενίας Μανωλίδου, στο γνωστό συγκρότημα «Έλατος» στην Αγόριανη Παρνασσού.


Οι καταγγελίες των αστυνομικών της Φωκίδας επικεντρώνονται στο γεγονός ότι, ενώ, όπως έγραψε και το lamiareport.gr, ο βουλευτής συνοδεύεται από αστυνομικούς προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλειά του, εντούτοις φέρεται να ζήτησε επιπλέον αστυνομική προστασία με αποτέλεσμα, αρχικά, να γίνουν άνω κάτω οι βάρδιες των αστυνομικών του Α.Τ. Γραβιάς και στη συνέχεια και άλλων αστυνομικών τμημάτων της περιοχής τα οποία αδυνατούσαν να βγάλουν τις προγραμματισμένες βάρδιες και περιπολίες λόγω... έλλειψης προσωπικού!

Όπως ανέφεραν μάλιστα αστυνομικές πηγές της περιοχής, μιλώντας στο zougla.gr, χωρίς να υπάρξεισυγκεκριμένη διαταγή, ανάγκασαν αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και άλλων υπηρεσιών, να φορέσουν πολιτικά ρούχα και να βρίσκονται στο σαλέ για την προστασία του βουλευτή.

«Δεν έχουμε τίποτα με τον βουλευτή. Ως πρώην υπουργός αποτελεί στόχο, ειδικά μετά την επίθεση που δέχτηκε με γκαζάκια στο γραφείο του, και πρέπει να έχει ασφάλεια. Δεν γίνεται όμως, απ’ τη στιγμή που ούτως ή άλλως φυλάσσεται, να χρησιμοποιούνται και αστυνομικοί της περιοχής με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν οι υπηρεσίες. Πρέπει κάποιος να απαντήσει στο ερώτημα ποιος έδωσε διαταγή για την διάθεση των ενστόλων» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Η επιστολή

Στην επιστολή που απέστειλαν τόσο στον νέο υπουργό Δημόσιας Τάξης, κ. Ι. Πανούση, όσο και στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτρη Τσακνάκη, τα μέλη του σωματείου κάνουν για «σοβαρές παρατυπίες» και ζητούν απάντηση στα παρακάτω ερωτήματα:

- Υπήρξε γραπτή διαταγή για την προαναφερόμενη επιτήρηση; Εάν υπήρξε, πότε εκδόθηκε και από ποιον;

- Τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες των αναφορών άφιξης και αναχώρησης επισήμου προσώπου;

- Τροποποιήθηκε εκτάκτως η προγραμματισμένη υπηρεσία των συνάδελφών μας και όχι για τις ανάγκες της εμφανούς αστυνόμευσης;

- Για μια ακόμη φορά καταστρατηγήθηκε ο κανονισμός που διέπει τη λειτουργία των ομάδων ΔΙΑΣ, Π.Κ.Ε και Π.Τ.Α. που αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και μόνο για αυτό δεν χρησιμοποιούνται στη Φωκίδα;

- Την ίδια ώρα που ελάμβαναν χώρα τα συγκεκριμένα γεγονότα, επηρεάστηκε η αστυνόμευση των υπολοίπων περιοχών του Δήμου Δελφών;

- Ποιος φέρει την ευθύνη για την ασφάλεια των συνάδελφών μας, οι οποίοι διατάχθηκαν και εκτέλεσαν υπηρεσία κατά μόνας, σε περιοχή που πριν λίγο καιρό αποτέλεσε το ορμητήριο επικίνδυνων κακοποιών και συνάδελφός μας από τη Βοιωτία πλήρωσε παρόμοιες διαταγές με τη ζωή του; Εάν έπρεπε να προστατευτεί σωστά ο εν λόγω βουλευτής, αυτό θα γινόταν με έναν αστυνομικό σε κάποιες βάρδιες;

- Θα ερευνηθούν τα ανωτέρω καταγγελλόμενα σε βάθος από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και θα αποδοθούν οι όποιες πειθαρχικές ευθύνες εάν υπάρχουν ή θα μείνουμε για μια ακόμη φορά στο ίδιο έργο θεατές;«Περιμένουμε απαντήσεις»

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας, κ. Παρασκευά Δρόσο, ο οποίος τόνισε ότι για την απουσία των αστυνομικών από τις υπηρεσίες τους δεν δόθηκε καμία συγκεκριμένη εντολή από κανέναν αρμόδιο.

«Από δημοσιεύματα ενημερωθήκαμε ότι δημιουργήθηκε μια αναταραχή στις αστυνομικές υπηρεσίες για την φύλαξη ενός πολιτικού προσώπου. Για μας δεν είναι πρωτόγνωρο γιατί πολλοί πολιτικοί έρχονται κατά καιρούς στην Φωκίδα αφού είναι τουριστικός προορισμός. Υπάρχει όμως μια συγκεκριμένη διαδικασία και συγκεκριμένα μέτρα φύλαξης. Αυτό δεν συνέβη στην προκειμένη περίπτωση. Κανείς δεν ήξερε τίποτα. Οι αστυνομικοί δεν βρίσκονταν στις υπηρεσίες που έπρεπε να είναι και εκ των υστέρων μάθαμε ότι βρίσκονταν στο συγκρότημα για την φύλαξη του πολιτικού. Δεν έχουμε μάθει ούτε ποιος έδωσε την συγκεκριμένη εντολή, ούτε ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν ώστε να διατεθούν οι αστυνομικοί και να λείπουν από τις υπηρεσίες τους. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις» τόνισε μεταξύ άλλων.

«Πρόκειται για ψευδείς καταγγελίες»


Από την πλευρά του ο βουλευτής υποστηρίζει ότι κατά την επίσκεψη του στον Παρνασσό, δεν ζήτησε, ούτε έλαβε καμία αστυνομική συνοδεία και δεν συνάντησε κανέναν αστυνομικό του τοπικού αστυνομικού τμήματος, κάνοντας λόγο για ψευδείς καταγγελίες.


Πηγή : zougla.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου