google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Τα τρελά των εκλογών: Γιατί δύο πολίτες ζητούν να κοπεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές με ένσταση στον Άρειο Πάγο | newsontime.gr
Home » , » Τα τρελά των εκλογών: Γιατί δύο πολίτες ζητούν να κοπεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές με ένσταση στον Άρειο Πάγο

Τα τρελά των εκλογών: Γιατί δύο πολίτες ζητούν να κοπεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές με ένσταση στον Άρειο Πάγο

Written By news on Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 | 1:36 π.μ.

Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις, αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να το κατοχυρώσεις.

Στην περίπτωση πάντως των εκλογικών αναμετρήσεων, ο Άρειος Πάγος είναι αυτός που εγκρίνει ή απορρίπτει την ιδρυτική διακήρυξη ενός κόμματος, ενός συνδυασμού ή ακόμα και την επίσημη αποδοχή της υποψηφιότητας κάποιου προσώπου.

Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις εκείνες όπου οι πολίτες παίρνουν το παιχνίδι στα χέρια τους, καταθέτοντας τις δικές του ενστάσεις ή αντιρρήσεις για συγκεκριμένα πρόσωπα, ακόμα και κόμματα!

Και σε αυτές τις εκλογές πάντως δεν έλειψαν οι «πρωτοβουλίες» συμπολιτών μας που ως άλλοι... Αρεοπαγίτες θέλησαν να φρενάρουν την κάθοδο στις κάλπες ακόμα και το σύνολο των υποψηφίων που συμπεριλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ!

Δυο μάλιστα πολίτες, κατέθεσαν ένσταση στον Άρειο Πάγο προκείμενου να μη ανακηρυχθούν όσοι περιλαμβάνονται στους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ, με το σκεπτικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδέχεται τον όρκο που προβλέπει το άρθρο 59 του Συντάγματος, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και επιπλέον επειδή στον κανονισμό δεοντολογίας του κόμματος προβλέπεται ότι η έδρα του βουλευτή ανήκει στο κόμμα και κατά συνέπεια ο βουλευτής δεν έχει γνώμη και ψήφο κατά συνείδηση, ενώ σε περίπτωση διαφωνίας και παραίτησης του οφείλει να παραδίδει την έδρα στο κόμμα.

Ευτυχώς πάντως και για αυτές τις περιπτώσεις ο νομοθέτης έχει φροντίσει την «γραμμή άμυνας» της Πολιτείας.

Οι αρεοπαγίτες, απέρριψαν την ένσταση καθώς οι ισχυρισμοί των πολιτών δεν εμπίπτουν και δεν περιλαμβάνονται στις προϋποθέσεις και τους όρους ανακήρυξης των κομμάτων που τάσσονται από την νομοθεσία.

Σε άλλη περίπτωση ωστόσο οι αρεοπαγίτες δεν επέτρεψαν να συμμετέχουν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές το Κόμμα Φιλελευθέρων (Εμμ. Καλλιγιάννης), η Εθνική Ελπίδα (Γεώργ. Παπαδόπουλος) και το Δημοβούλιο Πολιτών - Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας (Γ. Κόκκας), ενώ για τυπικούς λόγους, χάνουν το τρένο του «παραβάν» ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ Χρήστος Κασιμάτης, της Χρυσής Αυγής Νικολάος Κουτσούμπας και της Ένωσης Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης Χρήστος Βαγιανός.

Αντιθέτως, ο Άρειος Πάγος άναψε και τυπικά το πράσινο φως σε 18 κόμματα και 4 συνασπισμούς κομμάτων προκειμένου να διεκδικήσουν στις 25 Ιανουαρίου την ψήφο των πολιτών.

1) Νέα Δημοκρατία (Αντ. Σαμαράς),

2) ΣΥΡΙΖΑ - Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (Αλ. Τσίπρας),

3) ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (Ε. Βενιζέλος),

4) Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος),

5) Κ.Κ.Ε. - Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Δ. Κουτσούμπας),

6) Τελεία - Απόστολος Γκλέτσος (Απ. Γκλέτσος),

7) Ο.Κ.Δ.Ε. - Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος (3μελής διοικούσα επιτροπή),

8) Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (Γ. Παπανδρέου),

9) Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) (Μ. Τζαλαζίδης).

10) Κ.Ε.Α.Ν. - Κίνημα Εθνικής Αντίστασης (Ιππ. Σαββούρας).

11) ΕΕΚ –Τροτσκιστές - Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (Σαμπετάι Μάτσας),

12) ΛΑ.Ο.Σ. - Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (Γ. Καρατζαφέρης),

13) Ένωση Κεντρώων (Βασ. Λεβέντης),

14) ΕΛΚΣΙ- Ελληνικό Λευκό Κίνημα Σημερινής Ιδεολογίας (Ελ. Δανιηλίδης),

15) Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης (3μελής διοικούσα επιτροπή),

16) «ΡΟΜΑ»- Ριζοσπαστικό Ορθόδοξο Μέτωπο Αλληλεγγύης (Άγγ. Λιακόπουλος),

17) Το Ποτάμι (Στ. Θεοδωράκης) και

18) ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ -Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση (Κων. Παπανικόλας).

Οι τέσσερις συνασπισμοί κομμάτων είναι:

1) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) – Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής Κομμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας και Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση—ΜΑΡΣ (κεντρική συντονιστική επιτροπή) και 3μελής διοικούσα επιτροπή),

2) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό) – Μ.Λ. ΚΚΕ- Εκλογική Συνεργασία (4μελής διευθύνουσα επιτροπή),

3) Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά (Ν. Χρυσόγελος και Φωτ. Κουβέλης),

4) Ανεξάρτητοι Έλληνες Εθνικής Πατριωτική Συμμαχία, Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας, Λευκό, Πυρίκαυστος Ελλάδα, Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, Ανεξάρτητοι Έλληνες (Πάν. Καμμένος).


Πηγή : huffingtonpost.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου