google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κατατέθηκε η τροπολογία για τον Ρωμανό | newsontime.gr
Home » , » Κατατέθηκε η τροπολογία για τον Ρωμανό

Κατατέθηκε η τροπολογία για τον Ρωμανό

Written By news on Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014 | 7:54 μ.μ.

Συνεχής ενημέρωση. Αντίθετη η οικογένεια του Ρωμανού στη νομοθετική ρύθμιση.

Κατατέθηκε η τροπολογία με την οποία κρατούμενοι φοιτητές θα μπορούν να σπουδάζουν εξ αποστάσεως σε περίπτωση που δεν χορηγούνται σ’ αυτούς εκπαιδευτικές άδειες από τα αρμόδια όργανα, μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν με αφορμή την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας τις τελευταίες 25 ημέρες.

Με την τροπολογία καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης και Παιδείας,  οι προϋποθέσεις, ο τρόπος και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων και εργαστηρίων, καθώς και η συμμετοχή αυτών στις εξετάσεις,  σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών της σχολής στην οποία φοιτούν.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση θεσμοθετείται η δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων και εργαστηρίων εξ αποστάσεως και η συμμετοχή τους στις αντίστοιχες εξετάσεις , μέσω των δυνατοτήτων που παρέχει σήμερα η τεχνολογία, στις περιπτώσεις που οι κρατούμενοι δεν έχουν λάβει εκπαιδευτική άδεια.

Οι λεπτομέρειες του μέτρου θα καθορισθούν με κοινή υπουργική απόφαση των δύο υπουργών.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση του Νίκου Ρωμανού όμως, η νομοθετική ρύθμιση έχει ήδη απορριφθεί. Ο ίδιος ο κρατούμενος και απεργός πείνας, με χθεσινή του δήλωση ξεκαθάρισε ότι είναι αδύνατον να παρακολουθήσει τα μαθήματα εξ αποστάσεως, καθώς σε αυτά συμπεριλαμβάνονται εργαστήρια, στα οποία είναι υποχρεωτική η παρουσία.

Ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 τόνισε ότι οι σπουδές του Νίκου Ρωμανού θα μπορούσαν να αποτελέσουν το πρώτο βήμα της κοινωνικής του επανένταξης και έναν τρόπο για την ενσωμάτωσή του στην κοινωνία.

Αίτημα αναίρεσης στον Άρειο Πάγο απο τον Ρωμανό

Με αίτημα που υπέβαλλε το μεσημέρι στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο συνήγορος του, ο Νίκος Ρωμανός ζητά να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, με το οποίο απορρίφθηκε η αίτηση του Νίκου Ρωμανού να παίρνει εκπαιδευτικές άδειες για να παρακολουθεί τα μαθήματα στο ΤΕΙ Αθηνών, όπου εισήχθη μέσω των πανελληνίων εξετάσεων

Στο αίτημα, η πλευρά του Νίκου Ρωμανού προβάλει λόγους ακυρότητας της γνωμοδότησης του ανακριτή, υποστηρίζοντας ότι δεν έπρεπε να γνωμοδοτήσει, διότι η ιδιότητά του ως καταδικασμένου για ληστεία, υπερκαλύπτει την ιδιότητά του ως υποδίκου για τρομοκρατία.

Εφόσον αυτό γίνει αποδεκτό, ξεπερνιέται ο νομικός σκόπελος της υποχρεωτικής και δεσμευτικής γνωμοδότησης του ανακριτή, ο οποίος ήταν εξ αρχής αρνητικός, επειδή ο Ρωμανός είναι υπόδικος και κατ' επέκτασιν, κατά την κρίση του, ύποπτος φυγής.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, στην τελευταία επαφή που είχαν με την Διευθύντρια της Γ' Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς», τους γνωστοποιήθηκε ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του κρατουμένου είναι πάρα πολύ πεσμένο και βρίσκεται σε οριακή κατάσταση.

Τι απαντούν οι γονείς του Ρωμανού στον Αθανασίου

Οι γονείς του με ανακοίνωση που εξέδωσαν ανακοίνωση λίγο νωρίτερα επιτέθηκαν στον υπουργό Δικαιοσύνης για το ότι λέει πως αδυνατεί να τους προσεγγίσει, "ενώ δεν το έχει κάνει ποτέ",  καθώς επίσης και ότι διαδίδει πως ο γιος τους σιτίζεται με ορό, κάτι που αρνούνται κατηγορητικά, όπως και οι γιατροί που τον φροντίζουν οι οποίοι επεσήμαναν ότι η κατάστασή του δεν είναι καλή, καθώς βρίσκεται στην 25η ημέρα απεργίας πείνας.

«Είναι εξοργιστικό να δείχνει ότι αγνοεί τον λόγο ύπαρξης των αδειών σε κρατούμενους. Οι άδειες βγάζουν τον κρατούμενο από το άβατο της φυλακής για να τον επανασυνδέσουν με την κοινωνία. Οι εκπαιδευτικές άδειες κρατάνε τη μόρφωση ζωντανή, δεν την αποστειρώνουν, τη συνδέουν με το κοινωνικό περιβάλλον για να τη μετουσιώσουν σε παιδεία» αναφέρεται στην ανακοίνωση των γονιών του Ρωμανού, σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση.

Επίθεση κουκουλοφόρων στον Πρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας

Στο μεταξύ, το πρωί ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε στο ΤΕΙ Αθηνών και απαίτησε από τον Πρόεδρό του να υπογράψει χαρτί που γράφει ότι ο Ρωμανός δεν μπορεί να φοιτήσει εξ αποστάσεως και όταν εκείνος τους είπε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, αλλά ότι έχει ήδη πει προφορικά και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η φοίτηση Ρωμανού πρέπει να γίνει εκ του σύνεγγυς, του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν.

Φόβοι για εντάσεις το "καυτό" τριήμερο που έρχεται

Το Σάββατο είναι η 5η επέτειος από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, μάρτυρας της οποίας ήταν ο Ρωμανός και αναμένονται μεγάλες πορείες και αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Κρίσιμο, εξάλλου, χαρακτήρισε το τριήμερο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, που απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση.

«Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει άμεσα για τον Ρωμανό και όχι να συμβάλει αντικειμενικά στην πυροδότηση της έντασης, καλλιεργώντας κλίμα αποσταθεροποίησης και ανασφάλειας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.Πηγή : antenna.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 2012 - 2021. newsontime.gr

powered by Blogger