Home » , » Παράταση έως τις 5 Ιανουαρίου για τα τέλη

Παράταση έως τις 5 Ιανουαρίου για τα τέλη

Written By Dimitris Kalidis on Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014 | 12:41 μ.μ.

Παράταση έως τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας έδωσε το πρωί της Τετάρτης το Υπουργείο Οικονομικών.

Κανονικά η προθεσμία έληγε τα μεσάνυχτα, ωστόσο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προχώρησε στην ολιγοήμερη αυτή παράταση προκειμένου να διευκολύνει τους ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες ουρές σε τράπεζες και ΕΛΤΑ. Στη σχετική ανακοίνωση το ΥΠΟΙΚ επισημαίνει πως η αλλαγή της τελικής ημερομηνίας συνδέεται με την κακοκαιρία.

«Με δεδομένες τις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και εν όψει της συνεχιζόμενης μεγάλης προσέλευσης των πολιτών στα σημεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, η εμπρόθεσμη πληρωμή τους θα μπορεί να γίνεται μέχρι και τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πόσα θα πληρώσουν οι οδηγοί

Τα τέλη κυκλοφορίας που θα κληθούν να πληρώσουν οι οδηγοί κυμαίνονται από 22 ευρώ και αγγίζουν τα 1.320 ευρώ βάσει των κυβικών εκατοστών του κινητήρα.

Το εν λόγω κόστος αφορά σε αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2010. Για όσα βγήκαν στην κυκλοφορία από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά, τα τέλη υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. Ακόμη απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας οχήματα με ρύπους κάτω των 100 γραμμαρίων που έχουνκινητήρα προδιαγραφών euro 5.


Η εξόφληση μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε υποκατάστημα με την προσκόμιση του ειδοποιητηρίου, το οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να εκτυπώσουν από τη σχετική εφαρμογή του Τaxisnet, αναγράφοντας τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους.
Παράλληλα, η καταβολή είναι εφικτή στις τράπεζες χωρίς το ειδοποιητήριο αλλά μόνο με τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας. Η πληρωμή των τελών γίνεται και μέσω των εναλλακτικών δικτύων πληρωμής των τραπεζών (π.χ. web banking) με τη χρήση της ταυτότητας οφειλής που αναγράφεται στο σχετικό ειδοποιητήριο.

Με τις πινακίδες κυκλοφορίας στις εφορίες

Υπενθυμίζεται πως περισσότεροι από 100.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. προχώρησαν σε κατάθεση πινακίδων στις κατά τόπους ΔΟΥ, έτσι ώστε να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2015. Το προηγούμενο έτος είχαν κατατεθεί 135.000 πινακίδες, ενώ το χρονικό διάστημα 2010-2013 ο αριθμός αυτός διαμορφώθηκε σε 874.000.


Η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με την αύξηση των τελών κυκλοφορίας, με τα τεκμήρια που εφάρμοσε η φορολογική διοίκηση για την τεκμαρτή φορολόγηση εισοδημάτων, αλλά και με τον φόρο πολυτελείας για τα υψηλού κυβισμού οχήματα.


Υπογραμμίζεται ότι με την υποβολή δηλώσεων «ακινησίας» και την κατάθεση των πινακίδων στις κατά τόπους ΔΟΥ που θα υποβληθούν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, οι φορολογούμενοι που διαθέτουν αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, όχι μόνον απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας του 2015, αλλά γλυτώνουν και από την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης για το επόμενο έτος, καθώς στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του 2015 δεν θα υπολογιστούν τα αντίστοιχα τεκμήρια διαβίωσης.


Πηγή : zougla.gr
Share this article :

+ σχόλια + 1 σχόλια

1 Σεπτεμβρίου 2015 - 12:58 μ.μ.

Nguyên Bảo tông muốn đối phó với Nhạc gia cho nên nàng không thể trách mình độc ác, đạo lý này nghìn năm trước Nhạc Thành đã hiểu ban đêm, bầu trời bắt đầu trở nên tối lại, nhữngđồng tâm
game mu
cho thuê phòng trọ
cho thuê phòng trọ
nhac san cuc manh
tư vấn pháp luật qua điện thoại
văn phòng luật
số điện thoại tư vấn luật
dịch vụ thành lập doanh nghiệp ánh sáng trên đường chân trời cũng biến mất, khắp nơi đều bao phủ một vầng trăng chiếu rọi, người của Nguyên Bảo tông cũng chuẩn bị dừng chân lại nghỉ ngơi.

Đường đi từ Thất Tinh Thành tới Lập Anh Trấn cũng có rất ít người, hơn nữa lộ tuyến cũng là đường núi, trong thung lũng thường xuyên xuất hiện một số ma thú cấp thấp, ở trên đường đi cũng không có khách điếm hay khách sạn. Cũng may là người của Nguyên Bảo tông đã sớm chuẩn bị, một số đệ tử đốt củi tạo ra lửa để ma thú cấp thấp không đến gần quấy rầy.

- Mọi người ngồi thành một vòng tròn lớn đi, chú ý đề phòng động tĩnh.

Vân Khai Sơn nói với mọi người, trong lòng lo lắng sợ rằng sẽ bị đánh lén.

Mọi người vây thành một vòng tròn, dựa theo lời nói của Khai Sơn trưởng lão mà làm.

Vân Thự Quang nói, hắn cũng sợ người ban ngày kia đánh lén cho nên cần phải

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 2014. newsontime.gr

powered by Blogger