google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Μετρούν πληγές στα δυτικά προάστια (photo) | newsontime.gr
Home » , » Μετρούν πληγές στα δυτικά προάστια (photo)

Μετρούν πληγές στα δυτικά προάστια (photo)

Written By news on Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 | 1:21 μ.μ.

Τις οικοσκευές τους βγάζουν από τα σπίτια οι κάτοικοι της οδού Φιλιππιάδος προσπαθώντας να δουν τί ζημιές υπέστησαν τα σπίτια τους από την καταστροφική καταιγίδα. Κάτοικος της περιοχής λέει ότι το νερό έφθασε τα δύο μέτρα και αν δεν έσπαγε ο τοίχος πολυκατοικίας να βρει διέξοδο το νερό "θα πνιγόμασταν".

Τα σπίτια στο συγκεκριμένο τμήμα της οδού Φιλιππιάδος έχουν χτιστεί πάνω σε μπαζωμένο ρέμα και μάλιστα υπάρχουν αυτοσχέδιες τρύπες προκειμένου να βρίσκει διέξοδο το νερό. Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις, είπε κάτοικος στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, η οποία μένει σε ημιώροφο και τα νερά μπήκαν στο σπίτι της.

Μέχρι το πρωί η Πυροσβεστική είχε δεχθεί περίπου 1.000 κλήσεις και είχε ενεργήσει σε περίπου 700, ενώ μέχρι το απόγευμα θα έχουν ολοκληρωθεί οι ενέργειες, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημ. Αναγνωστάκης στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

Πάνω από το Περιστέρι, την Ανθούπολη, την Κοκκινιά και τον Πειραιά "χύθηκε μια θάλασσα", μεταξύ 15:00 και 16:30, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Περιστερίου Αν. Παχατουρίδης. Το Κλειστό Περιστερίου έχει πλημμυρίσει και υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα μέσα, τόνισε ο δήμαρχος.

Το νερό εκτοξεύονταν μέσα από τα φρεάτια, είπε ο δήμαρχος Ιλίου, μιλώντας για τη χθεσινή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή. Και τόνισε ότι στο δήμο είναι σε εξέλιξη ένα αντιπλημμυρικό έργο, το οποίο αν είχε προχωρήσει κατά 15 μέτρα δεν θα υπήρχαν πλημμυρικά φαινόμενα στο Ίλιον.

Σε ό,τι αφορά το μπαζωμένο ρέμα στην περιοχή ο κ. Ζενέτος ανέφερε ότι υπάρχει ρέμα που έχιε σκεπαστεί, όμως η εταιρεία που ανέλαβε το έργο πτώχευσε και ένα τμήμα του ρέματος είναι ασκεπές και δημιουργεί προβλήματα. Δέκα οικογένειες χρειάστηκε να μεταφερθούν σε κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας και πέντε οικογένειες φιλοξενήθηκαν σε συγγενικά τους πρόσωπα, καθώς τα σπίτια ους υπέστησαν ζημιές, τόνισε ο δήμαρχος Ιλίου.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης μιλώντας στην ίδια εκπομπή για το ποιος έχει την ευθύνη για τις καταστροφές ανέφερε ότι την κατάσταση αυτή την βλέπει ο ίδιος 40 χρόνια, δεν υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα ανέφερε και η κεντρική εξουσία θα έπρεπε να είχε λύσει εδώ και δεκαετίες αυτά τα προβλήματα. Τα φρεάτια ήταν καθαρά αλλά με δέκα λεφτά βροχής βουλώνουν, πρόσθεσε. Και τόνισε ότι μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην παλιά Κοκκινιά καθώς τα νερά κατεβαίνουν από το λόφο του Βώκου, "ως θάλασσα".

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η επιχείρηση απάντλησης νερών στο πλημμυρισμένο υπόγειο πάρκινγκ s/m στο Ίλιον, ενώ πυροσβέστες με ειδικές στολές μπήκαν στο πλημμυρισμένο πάρκινγκ, ερεύνησαν προσεκτικά το εσωτερικό των οχημάτων που βρίσκονται στο πρώτο υπόγειο και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε εγκλωβισμένος άνθρωπος. Στ' άλλα δύο υπόγεια όπως είπαν οι ιδιοκτήτες τους στην Πυροσβεστική δεν υπήρχαν άλλα άτομα.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκας, τόνισε ότι σήμερα που δεν υπάρχουν καιρικά φαινόμενα, και μπορούν να επέμβουν. Η Πυροσβεστική θα περιοδεύσει και θα καταγράψει τις ζημιές, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 350 – 400 αυτοκίνητα που έχουν υποστεί ζημιές.


Το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός επέστρεψε εσπευσμένα από τις Βρυξέλλες και προήδρευσε σε έκτακτη σύσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας. Ο κ Σαμαράς ενημερώθηκε λεπτομερώς για την κατάσταση και τις καταστροφές.

Πηγή : megatv.com
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου