google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 O τυφώνας ΣΥΡΙΖΑ διαλύει την Χρηματαγορά! Άρθρο – φωτιά για τον Τσίπρα στην Wall Street Journal | newsontime.gr
Home » , » O τυφώνας ΣΥΡΙΖΑ διαλύει την Χρηματαγορά! Άρθρο – φωτιά για τον Τσίπρα στην Wall Street Journal

O τυφώνας ΣΥΡΙΖΑ διαλύει την Χρηματαγορά! Άρθρο – φωτιά για τον Τσίπρα στην Wall Street Journal

Written By news on Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 | 11:53 π.μ.

Κόλαση και σήμερα στο ελληνικό Χρηματιστήριο, με μεγάλη πτώση και πολύ υψηλό τζίρο – αυτό είναι και το πιο ανησυχητικό.

Είναι εμφανές πως η εσωτερική πολιτική αστάθεια, που είναι συνέπεια του βρόμικου σχεδίου αποσταθεροποίησης  της Οικονομίας από την  Κουμουνδούρου, διαλύει το Χρηματιστήριο και θέτει σε κίνδυνο το σύνολο του Χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ήτοι Τράπεζες και καταθέσεις.

Η χώρα μπαίνει σε έναν πολύ σκοτεινό κύκλο, με απόλυτη ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ που μπροστά στον στόχο της κατάληψης της εξουσίας, δεν ορρωδεί προ ουδενός.

Άρθρο – κόλαφο για την πολιτική αστάθεια και τον ΣΥΡΙΖΑ έχει σε περίοπτη θέση και η χθεσινή Wall Street Journal. Μια εφημερίδα που διαβάζουν και εμπιστεύονται εκατομμύρια επενδυτές στον κόσμο.

Για να μην νομίζετε δηλαδή, πως μόνο εμείς, τα λέμε και τα γράφουμε για τον ΣΥΡΙΖΑ…

Wall Street Journal: Τα ομόλογα ανεβαίνουν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις

Στην εκτίναξη της απόδοσης των 10ετών ελληνικών ομολόγων και το πώς αυτή συνδέεται με το πολιτικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα εστιάζουν δημοσιεύματα της Wall Street Journal και του MarketWatch.

Έξι μήνες μετά τη θεαματική αποκατάσταση της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, οι επενδυτές σκέφτονται διπλά. Αυτό αναφέρει ο αρθρογράφος της WSJ Tommy Stubbington.

Ο αρθρογράφος συνδέει την τελευταία εκτίναξη που οδήγησε σήμερα τις αποδόσεις του 10ετούς ελληνικού ομολόγου στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, με το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις. «Αν διεξάγονταν αύριο εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα κέρδιζε το 26,7% των ψήφων, σε σχέση με το μόλις 20,2% που θα λάμβανε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά» αναφέρει.

Κατά τον Stubbington, αυτό έχει σημασία: Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αρκετές ψήφους στο κοινοβούλιο για να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ένα εμπόδιο που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές το α’ τρίμηνο του επόμενου έτους. Ο κ. Σαμαράς έπρεπε να περάσει αντιλαϊκά μέτρα περικοπών δαπανών, σε μια προσπάθεια να εξέλθει του προγράμματος στήριξης νωρίτερα του χρονοδιαγράμματος. Αυτά τα σχέδια έχουν εντείνει τις σχέσεις με άλλους ηγέτες της Ε.Ε. οι οποίοι θα προτιμούσαν η χώρα να παραμείνει στο πρόγραμμα.

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται στις δημοσκοπήσεις δεν προκαλεί έκπληξη που η αγορά ενσωματώνει μεγαλύτερους κινδύνους στην τιμολόγησή της» αναφέρει ο Gareth Colesmit, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Insight Investment.
Ορισμένοι επενδυτές, αναφέρει ο αρθρογράφος, θεωρούν ότι η Αθήνα έχει σημειώνει εντυπωσιακή πρόοδο, αλλά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τα ελληνικά ομόλογα ως ένα επικίνδυνο στοίχημα.

«Η οικονομία είναι σε στάδιο επιδιόρθωσης» αναφέρει ο Nicola Marinelli, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Sturgeon Capital, που αγόρασε ελληνικά ομόλογα τον Απρίλιο. Αλλά η εταιρεία τα πούλησε στα μέσα του καλοκαιριού, επωφελούμενη από την γρήγορη άνοδο.

«Δεν είναι σαν τα ελληνικά ομόλογα να έγιναν ξαφνικά σταθεροί τίτλοι χαμηλής μεταβλητότητας» αναφέρει ο Marinelli.

Και τα ελληνικά ομόλογα είναι ιδιαιτέρως ευάλωτα έναντι μιας ευρείας απομάκρυνσης από πάγια υψηλότερου κινδύνου, καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη συνεχίζουν να καθοδηγούν τις αγορές.

«Είναι κακή χρονική συγκυρία. Θα υποστήριζα ότι αν ήμασταν σε ένα πιο ανοδικό περιβάλλον, οι ειδήσεις που έχουμε δει δεν θα είχαν την ίδια επίπτωση στα ομόλογα», προσθέτει ο κ. Marinelli»

«Γιατί δεν μπορείτε να πάρετε το βλέμμα σας από την Ελλάδα»

Οι ανησυχίες για την πιθανότητα πολιτικής αναταραχής στην Ελλάδα προσφέρουν άλλη μια υπενθύμιση ότι η κρίση της Ευρωζώνης δεν είναι πίσω μας, σχολιάζει σε σημερινό του άρθρο ο δημοσιογράφος William Watts στο MarketWatch, με τίτλο «Γιατί δεν μπορείτε να πάρετε το βλέμμα σας από την Ελλάδα».

Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι η απόδοση του 10ετούς ξεπέρασε και πάλι το επίπεδο του 7%, ενώ τον περασμένο Ιούνιο ήταν στο 5,5% λίγο μετά την επιστροφή της χώρας στις διεθνείς αγορές τον Απρίλιο.

Αναφέρεται επίσης στο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις καθώς και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, ίσως το Φεβρουάριο του 2015, προσθέτοντας ότι αυτό προκαλεί νευρικότητα στους επενδυτές.

Αν και η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σαμαρά επιβίωσε της δοκιμασίας της ψήφου εμπιστοσύνης, η εκλογή του Προέδρου είναι ακόμα μπροστά της, σημειώνει. Εάν ο Σαμαράς και ο κεντροδεξιός συνασπισμός του δεν καταφέρουν να επικρατήσουν στην ψηφοφορία, θα μπορούσαν να ακολουθήσουν πρόωρες εκλογές.

Ο Σαμαράς προσπαθεί να διαμορφώσει συνθήκες συναίνεσης, σημειώνει ο Paolo Pizzoli, αναλυτής της ING. “Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα δραστήριος αυτές τις ημέρες, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει μια καθαρή έξοδο από τα χρηματοοικονομικά προγράμματα της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αποφεύγοντας μια πιστωτική γραμμή και την ενισχυμένη εποπτεία που θα τη συνοδεύει”, αναφέρει σε σημείωμα του.


Αλλά η ιδέα ότι η Ελλάδα προσπαθεί να σταθεί μόνη της, ιδιαίτερα με την Ευρωζώνη να κατρακυλά και πάλι προς την ύφεση καθώς η γερμανική οικονομία χάνει τη δυναμική της, είναι αρκετή για να εγγυηθεί ότι οι επενδυτές θα παρακολουθούν με προσοχή τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και πάλι, σημειώνει ο δημοσιογράφος του MarketWatch.


Πηγή : lykavitos.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου