google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σαμαράς: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «λίστα γάμου» | newsontime.gr
Home » , » Σαμαράς: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «λίστα γάμου»

Σαμαράς: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «λίστα γάμου»

Written By news on Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014 | 7:35 μ.μ.

Σκληρή κριτική στο πρόγραμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άσκησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χαρακτηρίζοντας το ως λίστα γάμου.

Ο κ. Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παραπολιτικά τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι ισχυρή για να διαπραγματευθεί το τέλος των μνημονίων, ενώ έκανε λόγο για δίλημμα ανάμεσα σε δύο δρόμους: για σταθερή πορεία εξόδου ή απότομη επιστροφή στην κρίση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς αναφέρει ότι αποδεδειγμένα η χώρα δεν χρειάζεται πια νέο δάνειο και μπορεί να τα καταφέρει και χωρίς τα υπόλοιπα από τα χρήματα, που προβλέπονταν να πάρει από το τωρινό Μνημόνιο».

Μάλιστα εκτιμά ότι η χώρα κρατείται από την κυβέρνηση σταθερή στο τέλος μια μεγάλης διαδρομής. «Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και η κυβέρνηση παραμένει ισχυρή για να διαπραγματευτεί το τέλος της εποχής των μνημονίων» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς έθεσε ένα δίλημμα. Το δίλημμα, όπως λέει, είναι ανάμεσα σε δύο δρόμους:

«Από τη μία, η σταθερή πορεία εξόδου από την κρίση, εξόδου που ήδη αρχίζει.. Κι από την άλλη, η απότομη επιστροφή σε κρίση, χειρότερη από αυτή που γνωρίσαμε και ήδη ξεπερνάμε.

Ο λαός υπέφερε και υποφέρει, συχνά οργίστηκε, αλλά θέλει σταθερότητα, ομαλότητα και προοπτική. Ξέρει ότι ήμασταν στο πάτο και τώρα βγαίνουμε. Γι’ αυτό, άλλωστε και δεν ανταποκρίνεται πια στις εκκλήσεις για επαναστατική γυμναστική.

Όλοι ξέρουν ότι η αντιπολίτευση δεν έχει πρόγραμμα, δεν προτείνει τίποτε. Κι όλοι καταλαβαίνουν ότι οι ακατάσχετες υποσχέσεις για “παροχές” είναι κίβδηλες και επικίνδυνες. Τα πλήρωσε αυτά ο λαός πολύ ακριβά. Και πολύ πρόσφατα…

Ενώ η σταθερή πορεία προς την ανάπτυξη, θα δώσει πολύ περισσότερα στον καθένα και ασφάλεια σε όλους. Σίγουρα και χωρίς ψέματα και θεατρινισμούς…».

Ο κ. Σαμαράς σημειώνει πως αν συνεχισθεί η πορεία των μεταρρυθμίσεων και της εξυγίανσης των δημοσιονομικών τότε θα υπάρξει ανάπτυξη και απασχόληση, ενώ κάνει λόγο και για νέες φοροελαφρύνσεις που θα υλοποιούνται σταδιακά ανάλογα με την πορεία της οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι «για να πάμε καλά από δω και μπρός, για να αποτρέψουμε νέα υποτροπή της κρίσης, πρέπει να τελειώσουμε οριστικά με όσα μας οδήγησαν στην κρίση. Αν επιστρέψουμε ξανά σε ελλείμματα είμαστε χαμένοι!

Αν αρχίσουν τα “δώστα όλα” και “λεφτά υπάρχουν” κι “όλα τζάμπα” και “πάρε κόσμε”, τότε θα επιστρέψουμε σε χειρότερα: Νέα μνημόνια με ακόμα πιο σκληρούς όρους. Κι αυτό δεν το αντέχει ο κόσμος…Ο λαϊκισμός έκανε μεγάλο κακό στη χώρα. Αν τον αφήσουμε να κάνει κι άλλο κακό, τώρα που πάμε να ξεφύγουμε οριστικά, θα ξανακυλήσουμε πολύ χειρότερα από πριν».

«Με την πολιτική του ΣΥΡΙΖα η χώρα θα γυρίσει στα μνημόνια»
Για επιστροφή στα μνημόνια με την πολιτική που δηλώνει ότι θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο ο κ. Σαμαράς καθώς όπως εξήγησε οι προτάσεις της Αντιπολίτευσης θα κοστίσουν στην χώρα τεράστια ποσά.

«Aν υπάρχει κάτι που απειλεί να μας ρίξει πίσω στα μνημόνια, είναι οι προτάσεις της αντιπολίτευσης, που θα κοστίσουν τεράστια ποσά! Και αν ξαναπέσουμε στα ελλείμματα, δεν θα μας δανείσει κανείς χωρίς να μας βάλει πιο σκληρούς όρους. Αυτό μόλις το τελειώνουμε εμείς!

Αυτό θέλουμε να αποφύγουμε στο εξής. Εκεί θα οδηγηθούμε αν αρχίσουμε τα “όλα τζάμπα”… Αντίθετα, αν συνεχίσουμε την εξυγίανση και τις μεταρρυθμίσεις, θα έχουμε και ανάπτυξη και απασχόληση και φορολογικές μειώσεις. Σταδιακά και σταθερά όλα τα υπόλοιπα χρόνια. Χωρίς να κινδυνεύσουμε πάλι να πέσουμε σε ελλείμματα.

Η αντιπολίτευση να μοιράσει τι; Δανεικά πάλι; Τότε θα ξανακυλήσουμε, μην έχετε καμία αμφιβολία. Για την παραμικρή ελάφρυνση χρειάζεται να υπολογίζουμε μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας, πώς θα δοθεί και πότε, για να μην δημιουργήσει νέα ανάγκη δανεισμού. Αλλιώτικα, λέτε να ήταν τόσο εύκολο και να μην τον κάναμε;» λέει χαρακτηριστικά.

Τέλος. ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αιχμηρός με το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα, ένα πρόγραμμα το οποίο το χαρακτηρίζει «λίστα γάμου».


«Το πρόγραμμά τους πριν προλάβουμε να το απαντήσουμε εμείς, το έκαναν “φύλλο και φτερό” οι δικοί τους. Απέδειξαν ότι δεν είναι πρόγραμμα είναι… “λίστα γάμου”: τι θέλετε παιδιά να σας πάρουμε δώρο! Οι ίδιοι οι δικοί τους απέδειξαν ότι τα έξοδα που κοστολόγησαν θα ήταν πολύ υψηλότερα στην πραγματικότητα, ενώ τα έσοδα που περιμένουν είναι …”ευσεβείς πόθοι”! Δεν θα βρουν τίποτε! Ποιος θα τους δανείσει; Και τι όρους θα τους θέσει;».


Πηγή : lykavitos.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου