google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ποιός είναι ο τρομοκράτης - «μυστήριο» του Βύρωνα | newsontime.gr
Home » , » Ποιός είναι ο τρομοκράτης - «μυστήριο» του Βύρωνα

Ποιός είναι ο τρομοκράτης - «μυστήριο» του Βύρωνα

Written By news on Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014 | 6:03 μ.μ.

Τί είπε στο κρατητήριο ο 30χρονος τρομοκράτης. Η σχέση με Μαζιώτη.Το εγχειρίδιο του Κάρλος Μαριγκέλα, οι έρευνες στην Ιταλία. Σε λίγο στη δημοσιότητα φωτογραφίες του

«Είναι ένας… καλύτερος Λάμπρος Φούντας του νέου Επαναστατικού Αγώνα ίσως και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» λέει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., για τον «ανώνυμο» μέχρι στιγμής φερόμενο τρομοκράτη που συνελήφθη στη γιάφκα στο Βύρωνα.

«Φαίνεται να ήταν προετοιμασμένος για το ενδεχόμενο σύλληψής του. Εφαρμόζει πιστά το εγχειρίδιο του Αντάρτικου Πόλεων του Κάρλος Μαριγκέλα και τις αναφορές του για τη στάση του αντάρτη πόλης όταν πέσει στα χέρια των αρχών» συνεχίζει ο ίδιος αξιωματικός.

«Από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκε και αντιστάθηκε στη σύλληψη, φάνηκε ότι δεν είχαμε να κάνουμε με έναν απλό συνεργό του Νίκου Μαζιώτη», ανέφεραν στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου. Δεν είχε κινητό τηλέφωνο, κάρτα, μόνο το τηλεχειριστήριο του γκαράζ και τα κλειδιά και φώναζε στους αστυνομικούς στα Ιταλικά, παριστάνοντας τον αλλοδαπό. Το παράξενο είναι ότι είχε στην κατοχή του όλα αυτά τα σχεδιαγράμματα και σημειώσεις για τα σχεδιαζόμενα χτυπήματα, αλλά αυτό μπορεί να εξηγηθεί ότι απέμενε λίγος χρόνος για το χτύπημα και ότι ίσως δεν είχε «εμπιστοσύνη» για να τα αφήσει σε κάποιο χώρο διαμονής, ορμητήριο ή γιάφκα, εξηγούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Από την πρώτη στιγμή στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ήταν μόνιμα σκυφτός με τα χέρια στο κεφάλι, ενδεχομένως για να μην αποτυπωθεί φωτογραφία του και φανερή διάθεση να καθυστερήσει τις έρευνες των διωκτικών αρχών προκειμένου να δώσει χρόνο στους συνεργούς του να προβούν στις «απαραίτητες» ενέργειες.

Ακόμη και στις προσπάθειες φωτογράφησης του από τους αστυνομικούς ήταν αρνητικός, έβριζε, ενώ «άλλοτε έκανε γκριμάτσες, έκλεινε τα μάτια και έβγαζε τη γλώσσα» υποστηρίζουν οι αστυνομικοί.

 «Δεν ήπιε νερό για περισσότερες από 24 ώρες. Το έκανε μόνο από το μπουκάλι που του έδωσε η δικηγόρος του» ισχυρίζονται στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Στοιχεία ταυτότητας δεν έδωσε ούτε στον Εισαγγελέα στον οποίο, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, είπε χαρακτηριστικά: «Θα σκεφθώ αν θα πω το όνομα μου την Κυριακή στον ανακριτή».

Με τη δικηγόρο του μιλούσε στα Ιταλικά, ισχυρίζονται αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., κάτι που προκάλεσε το ερευνητικό ενδιαφέρον, και την αποστολή στοιχείων στις Ιταλικές διωκτικές αρχές, για το ενδεχόμενο, κάποιο χρονικό διάστημα να έχει περάσει, φοιτήσει ή διαμείνει στην γειτονική χώρα.

Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου εξετάζουν το ενδεχόμενο ο «ανώνυμος» νεαρός να αποτελούσε τον… σύνδεσμο οργανώσεων του εγχώριου αντάρτικου πόλης με την FAI-IRF και άλλες οργανώσεις της Ιταλίας.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αναζητούν δεύτερο χώρο, ίσως και πάλι γκαράζ, στην ευρύτερη περιοχή του Βύρωνα ή της Καισαριανής. Αφορμή αυτών των αναζητήσεων είναι ο εντοπισμός κλειδιών μοτοσυκλέτας στην κατοχή του «ανώνυμου» κατηγορούμενου. Από τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή του Βύρωνα, οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν καμία «ορφανή» μοτοσυκλέτα και θεωρούν ότι πολύ πιθανόν υπάρχει και άλλος χώρος, ενδεχομένως γκαράζ, σε σχετικά κοντινή απόσταση από την οδό Δενισλίου.

Στο μεταξύ έχουν ενταθεί οι αναζητήσεις «σάρωσης» στις δηλώσεις κλοπής οχημάτων τις τελευταίες 10 ημέρες ακόμη και για τα «μη ανευρεθέντα», σε μία προσπάθεια αποκλεισμού χρησιμοποίησής σε βομβιστική επίθεση με παγίδευσή τους.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιμένουν ότι θα εξελισσόταν ένα τουλάχιστον μεγάλο χτύπημα σε βάρος οικονομικού στόχου, ενώ υπήρχε και εναλλακτική στόχευση για άμεση επανάληψη. Στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, εκτιμούν ότι ο νεαρός πήγε στο γκαράζ στο πλαίσιο της «μετακόμισης» σε άλλο χώρο.

«Υπήρχε εκεί μόνο η αυτοσχέδια σχάρα και το κλειδί του Nissan Sunny, που χρησιμοποίησαν στην βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής. Άδειαζαν το γκαράζ και από τα τελευταία ενοχοποιητικά στοιχεία» υποστηρίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., εκφράζοντας την ανησυχία τους για την ύπαρξη και άλλων χώρων, που σίγουρα δεν θα είναι «άδειοι» όπως αυτός του Βύρωνα.


Πηγή : thetoc.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου