google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Μηνύματα πολιτικής ηγεσίας για 28η Οκτωβρίου | newsontime.gr
Home » , » Μηνύματα πολιτικής ηγεσίας για 28η Οκτωβρίου

Μηνύματα πολιτικής ηγεσίας για 28η Οκτωβρίου

Written By news on Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014 | 8:53 μ.μ.

Οι Έλληνες τιμούμε εκείνους τους ήρωες που δεν δίστασαν να προσφέρουν ακόμα και τη ζωή τους για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, τονίζει στο μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. "Εκείνους που αγωνίστηκαν κατά του φασισμού και του ναζισμού, αφήνοντας σε όλους μας ακατάλυτες παρακαταθήκες. Εκείνους που έκαναν τον Ελεύθερο Κόσμο να μιλά για το μεγαλείο και την προσφορά της Ελλάδας στους κοινούς αγώνες" προσθέτει.

"Προχωρούμε τώρα, με πίστη στην Πατρίδα μας και εμπιστοσύνη στους Έλληνες, με στέρεα και σίγουρα βήματα, να πετύχουμε την ανάταξη της οικονομίας και την ανάταση της κοινωνίας μας" υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος στο μήνυμά του αναφέρει ότι "οι Έλληνες θυμόμαστε και τιμούμε μία από τις λαμπρότερες σελίδες της ιστορίας μας, την εποποιία του 'ΟΧΙ' του 1940, που ήταν κάτι πολύ περισσότερο από την απόκρουση ενός εισβολέα. Ήταν η αρχή του παλλαϊκού νικηφόρου πολέμου των Ελλήνων ενάντια στο φασισμό και την κατάλυση όλων των αξιών, που συνθέτουν την ταυτότητα και τον πολιτισμό μας".

"Κάθε γενιά όμως αντιμετωπίζει τις δικές της προκλήσεις και στη δική μας έλαχε να αντιμετωπίσει ένα διαφορετικό πόλεμο, έναν ανορθόδοξο πόλεμο με ασύμμετρες χρηματοοικονομικές απειλές... Κανένα εμπόδιο δεν είναι ανυπέρβλητο μπροστά στον ενωμένο και αποφασισμένο ελληνικό Λαό" υποστηρίζει ο κ. Βενιζέλος.

"Είμαστε ένα από τα έθνη εκείνα, τα οποία δεν γιορτάζουν επινίκια, δεν γιορτάζουν ενθρονίσεις βασιλέων και καθεστώτων αλλά έναρξη αγώνα αντίστασης. Αυτό δεν το έχουν καταλάβει μερικοί, και είναι το πιο σημαντικό απ' όλα. Ότι ξεκινάμε έναν αγώνα αντίστασης εναντίον του εισβολέα. Την 25η Μαρτίου ξεκινά έναν αγώνα για την απελευθέρωση του Έθνους. Είναι το ξεκίνημα που γιορτάζουμε. Δεν γιορτάζουμε ποτέ εμείς επινίκια. Εμείς γιορτάζουμε όταν ξεκινάμε και έχει ιδιαίτερη σημασιολογία αυτό το γεγονός. Πρέπει να το διευρύνουμε και να εμβαθύνουμε σε αυτό, να το χαρακτηριολογήσουμε γιατί δείχνει ακριβώς τη νοοτροπία, την ιδεολογία δηλαδή της αντίστασης, η οποία συνέχει τον ελληνικό λαό από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα" τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA για την 28η Οκτωβρίου.

"Το μεγάλο 'ΟΧΙ' του 1940 είναι παράδειγμα δύναμης και για το μεγάλο 'ΟΧΙ' του ελληνικού λαού σήμερα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συνεχίσουμε αμείωτο τον αγώνα για την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και το τέλος της κατοχής από το Δ' (οικονομικό) Ράιχ" τονίζει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Από την πλευρά του ΚΚΕ αναφέρει: "Τιμάμε το ΟΧΙ του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό-ναζισμό. Τον αγώνα και τους νεκρούς των στρατιωτικών και του λαού στο μέτωπο και τα μετόπισθεν. Τιμάμε όσους συνέχισαν την πάλη ενάντια στη ναζιστική κατοχή και τους ντόπιους συνεργάτες τους, τους εκατοντάδες χιλιάδες λαού και πατριώτες, τους αγωνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που έγραψαν λαμπρές σελίδες με τον αγώνα ενάντια στους κατακτητές. Η 28η Οκτωβρίου είναι ταυτόχρονα ημέρα έμπνευσης και γνώσης, διδάσκει στο λαό και τη νεολαία να πουν σήμερα το δικό τους ΟΧΙ στην πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, στα αντιλαϊκά μνημόνια διαρκείας που του επιβάλλουν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις για τα συμφέροντα του κεφαλαίου".


"Η επέτειος του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου βρίσκει τη χώρα σε μια δύσκολη καμπή και την κοινωνία βυθισμένη στην ανεργία και την ύφεση, αντιμέτωπη με την περιστολή δικαιωμάτων. Το 'ΟΧΙ' του '40 αποτελεί παρακαταθήκη αγώνα και έμπρακτη απόδειξη των δυνατοτήτων του ελληνικού λαού να προσδιορίσει αυτός τη μοίρα και τις προοπτικές του" υπογραμμίζει η Δημοκρατική Αριστερά.


Πηγή : megatv.com
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου