google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Το πακέτο Σαμαρά (videos) | newsontime.gr
Home » , » Το πακέτο Σαμαρά (videos)

Το πακέτο Σαμαρά (videos)

Written By news on Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014 | 5:23 μ.μ.

Δίλημμα στους πολίτες για το αν θα επιλέξουν το δρόμο που βγάζει τη χώρα από την κρίση ή τον δρόμο της υποκρισίας, έθεσε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, που χαρακτήρισε τις πρόωρες εκλογές πολιτική αυτοκτονία ενώ ανακοίνωσε και πακέτο φοροελαφρύνσεων.

Σαφές δίλλημα έθεσε ο Σαμαράς στους πολίτες εάν θα επιλέξουν τη ΝΔ και το πρόγραμμα σταθερότητας και μεταρρυθμίσεων που προωθεί, ή τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ελληνικός λαός έχει να ακολουθήσει έναν δρόμο που οδηγεί μέσα από την αλήθεια και το φιλότιμο στον αγώνα για ανάπτυξη και βγάζει τη χώρα από την κρίση, ενώ ο άλλος λέγεται υποκρισία και μάχη για το χθες», είπε ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε πολιτική αυτοκτονία τις εκλογές τον Φεβρουάριο, τις οποίες επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιδιώκει πολιτική ανωμαλία, υπογραμμίζοντας ότι οι εκλογές θα φέρουν τη χώρα σε περιπέτειες, ενώ ανακοίνωσε και πακέτο φοροελαφρύνσεων.

Τι περιλαμβάνει το πακέτο των φοροελαφρύνσεων

Φθηνότερο πετρέλαιο θέρμανσης,  με μείωση κατά 30% του ΕΦΚ, περισσότερες δόσεις για την Εφορία και τα Ταμεία , μικρότερη έκτακτη εισφορά και έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ για τα κλειστά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς.


Ο πρωθυπουργός μιλώντας στη ΔΕΘ δεν άνοιξε τα χαρτιά του για το ύψος των δόσεων ή και των μειώσεων για την έκτακτη εισφορά και τον ΕΝΦΙΑ καθώς θα συμπεριληφθούν στο πακέτο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα ενόψει της κατάθεσης του  προϋπολογισμού.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου , αρχές Οκτωβρίου με την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού και ανάλογα με την πορεία της οικονομίας θα ανακοινώσει η κυβέρνηση τις αποφάσεις της.

Πάντως, υψηλά ιστάμενες κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να δοθούν 72 δόσεις για χρέη , μείωση της έκτακτης εισφοράς κατά 50% και έκπτωση για τα μη ηλεκτροδοτούμενα στον ΕΝΦΙΑ από 30-40%. Η έκπτωση τον ΕΝΦΙΑ φαίνεται σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός ότι θα ανακοινωθεί  περί τα τέλη του έτους.

1

Αυξήσεις στους ενστόλους

79η ΔΕΘ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ - ΟΜΙΛΙΑ - ΕΓΚΑΙΝΙΑ

 Ο κ Σαμαράς είπε ότι άμεσα και στο πλαίσιο που επιτρέπει ο προϋπολογισμός θα δοθούν αυξήσεις στους ένστολους αλλά διαμήνυσε ότι τα αναδρομικά θα δοθούν με δόσεις.

«Ξέρω ότι υπηρετούν με προσωπικές θυσίες παρά τις σημαντικές μειώσεις. Είναι παραδειγματικός ο πατριωτισμός τους. Και θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά αυτά που μας κάνουν περήφανους. Ήταν προτεραιότητα να δώσουμε ανακούφιση στους ενστόλους. Η απόφαση του ΣτΕ θα εφαρμοστεί και χωρίς να ανατραπεί ο δημοσιονομικός προγραμματισμός της χώρας. Θα υπάρξει άμεσα η μέγιστη δυνατή αποκατάστασή τους. Οι αυξήσεις θα δοθούν και θα είναι σημαντικές», σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς και ανέφερε ότι θα δοθούν αυξήσεις σε δασκάλους , καθηγητές και πανεπιστημιακούς για να μην έχουν  μισθούς   τριτοκοσμικών χωρών αλλά προηγουμένως θα πρέπει να εξυγιανθούν οι δομές και τα ιδρύματα. 

Τους επόμενους μήνες ο Οδικός χάρτης για μείωση της φορολογίας

ΔΕΘ - Ομιλία - Αντώνης Σαμαράς

Είπε ότι ο Οδικός  χάρτης για μείωση της φορολογίας θα ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες.  Ανάμεσα στα μέτρα είναι η σταδιακή μείωση φόρου εισοδήματος στο 32% από 42%, η αποκλιμάκωση της φορολογίας των  επιχειρήσεων στο 15% από 25%. η μείωση του ΦΠΑ και σε άλλους τομείς όπως η εστίαση.  Υπογράμμισε ότι απαιτείται μηδενισμός ελλειμμάτων για να μειωθεί η φορολογία.

Αναφερόμενος στο χρέος είπε μέσα στους επόμενους η Ελλάδα θα πάρει επίσημη πιστοποίηση ότι το χρέος της είναι βιώσιμο. Τόνισε πως  ήδη μειώνεται το χρέος  σε απόλυτα μεγέθη ενώ όταν αυξηθεί και το ΑΕΠ το χρέος θα μειώνεται περισσότερο . Τα επιτόκια μας είναι χαμηλά –επιτόκια 0,7% και 1,8%- ενώ κάποιοι μιλούσαν για τοκογλύφους είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Υπογράμμισε πως πληρώνουμε σε τόκους κάτω από το μισό απ ότι πληρώναμε πριν την κρίση και πρόσθεσε καλύτερη απόδειξη είναι ότι βγήκαμε στην αγορές ενώ τα πενταετή ομόλογα είναι στο  3,75%. 

Όπως ανέφερε ολοκληρώνεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τους επόμενους μήνες και η οικονομία θα μπεί σε τροχιά ανάπτυξης

Στο επόμενο τετράμηνο θα ανακοινωθεί το σχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, τη γραφειοκρατία, πρωτοβουλίες για την  προσέλκυση των καταθέσεων  και πρωτοβουλίες  για επενδύσεις

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

79η ΔΕΘ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ - ΟΜΙΛΙΑ - ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Κριτική στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας άσκησε ο πρωθυπουργός και τάχθηκε κατά της προσφυγής σε πρόωρες εκλογές γιατί, όπως είπε, η χώρα θα μπει σε «περιπέτεια» και θα «τιναχθούν όλα στον αέρα».

Χαρακτήρισε «επικίνδυνους» όσους θέλουν να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές και εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον χαρακτήρισε «σκιά από το παρελθόν», είπε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «παίζουν τα ρέστα τους» και προέβλεψε ότι θα χάσουν και αυτό το στοίχημα. Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «δημαγωγία» και «λαϊκισμό», ότι δεν έχει πρόγραμμα και ότι θέλει την Ελλάδα «ξέφραγο αμπέλι», τονίζοντας παράλληλα: «Τους έχει καταλάβει πια ο λαός».

Έκανε, δε, ιδιαίτερη αναφορά στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών του στο θέμα της τρομοκρατίας, λέγοντας ότι υπερασπίζονται τρομοκράτες και αντιδρούν στη δημιουργία φυλακών υψηλής ασφάλειας. Αναφέρθηκε και στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ΝΑΤΟ και αναρωτήθηκε: «Αν δεν υπήρχε το ΝΑΤΟ, πώς θα έλεγα στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν ότι η Κύπρος είναι μία;».


Αναδεικνύει την ελληνικότητα της Μακεδονίας ο τάφος της Αμφίπολης

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον τάφο της Αμφίπολης κάνοντας λόγο για μοναδικό μνημείο οικουμενικής απήχησης, αλλά τόνισε πως οι αρχαιολόγοι θα πουν με επιστημονικά στοιχεία τι ανακάλυψαν. Έκανε λόγο για μακεδονικό τάφο που αναδεικνύει την ελληνικότητα της Μακεδονίας απέναντι στις καρικατούρες –αγάλματα  που στήνουν οι Σκοπιανοί.

Σε αυτό τον αγώνα έχουμε και έναν καλό οιωνό από το παρελθόν μας. «Είναι τέτοια η συγκίνηση που προκλήθηκε από την ανακάλυψη του μοναδικού τάφου που σίγησαν οι φωνές. Ένας τέτοιος μακεδονικός τάφος είναι κάτι πολύ μεγάλο», είπε ο πρωθυπουργός.
Πηγή : antenna.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 2012 - 2021. newsontime.gr

powered by Blogger