google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Μήλον της έριδος οι μονιμοποιήσεις συμβασιούχων | newsontime.gr
Home » , » Μήλον της έριδος οι μονιμοποιήσεις συμβασιούχων

Μήλον της έριδος οι μονιμοποιήσεις συμβασιούχων

Written By news on Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 | 10:34 π.μ.

Τι κρύβεται πίσω από την αντιπαράθεση Δούρου-Μητσοτάκη-ΠΑΣΟΚ για τις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων. Γιατί το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον επανέλεγχο των μονιμοποιήσεων και την αξιολόγηση μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που παρέχει πλήρη πολιτική κάλυψη στους 19 δημάρχους και στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για το αντάρτικο στην κυβέρνηση.

Επιρρίπτοντας ευθύνες στα κόμματα της συγκυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «οι ίδιοι άνθρωποι που επί δεκαετίες μετέτρεψαν το ελληνικό Δημόσιο σε «δικομματικό» λάφυρο, λυμαινόμενοι οι ίδιοι και οι ελάχιστοι «εκλεκτοί» τους, δημόσιους πόρους και θέσεις, μιλούν τώρα για δήθεν παράνομους υπαλλήλους με πλαστά πιστοποιητικά.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσφέρει πολιτική κάλυψη στους 19 δημάρχους αναφέροντας ότι «οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης θεωρούμε αδύνατον να δεχτούν να καταστούν συνένοχοι στην περαιτέρω υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων» κατηγορώντας τον Κ. Μητσοτάκη για «κυνήγι μαγισσών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχωρίζει το θέμα της αξιολόγησης από τον έλεγχο των πλαστών δικαιολογητικών σημειώνοντας: «Γιατί αλήθεια αποκρύπτουν ότι ο έλεγχος των πλαστών πιστοποιητικών είναι μια ξεχωριστή διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο το Δημόσιο και ουδείς εμπόδισε; Διαδικασία ελέγχου άλλωστε που εύκολα μπορεί να κάνει το ΑΣΕΠ, το οποίο και διαθέτει όλους τους σχετικούς φακέλους;»

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επισημάνει στο πρόσφατο παρελθόν ότι σε περίπτωση που σε κάποιους δήμους παρεμποδιστεί από τους αιρετούς ή τους εργαζόμενους η παρουσία επιθεωρητών για τον έλεγχο των μονιμοποιήσεων τότε θα πραγματοποιηθούν με εισαγγελική παραγγελία.

Στον χορό της αντιπαράθεσης μπήκε και το ΠΑΣΟΚ που με ανακοίνωσή του κατηγόρησε τους 19 δημάρχους που εκλέχτηκαν με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, ότι με την άρνησή τους στον επανέλεγχο των μονιμοποιήσεων στους φορείς που ηγούνται, έρχονται «σε πλήρη αντίθεση με την καθολική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας για απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία στη συγκρότηση και λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών». Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει σκόπιμα εμπλέκεται η αξιολόγηση με των έλεγχο των πιστοποιητικών και ότι με παρέμβασή του η αξιολόγηση αποσυνδέθηκε με τις απολύσεις.

Η ταμπακιέρα της αντιπαράθεσης ΣΥΡΙΖΑ - Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Στην βάση της κόντρας μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης για το θέμα των ελέγχων των συμβάσεων είναι ο τρόπος με τον οποίο μονιμοποιήθηκαν οι συμβασιούχοι που είχαν ξεκινήσει να εργάζονται επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και μονιμοποιήθηκαν επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή.

Σύμφωνα με αυτοδιοικητικούς παράγοντες, την περίοδο των μονιμοποιήσεων όπου εφαρμοζόταν το Π.Δ Παυλόπουλου, την διετία 2004-2005, σε αρκετούς δήμους υπήρξε μία άτυπη συμφωνία μεταξύ των παρατάξεων σε τοπικό επίπεδο, ή με πρωτοβουλία της διοίκησης και με την ανοχή της κυβέρνησης, όπου παρατύπως μονιμοποιούνταν και υπάλληλοι που δεν είχαν τον απαραίτητο χρόνο προϋπηρεσίας (24 μήνες με μία τουλάχιστον ανανέωση σύμβασης ή 18 μήνες εργασίας με τρεις ανανεώσεις συμβάσεων οι οποίες δεν θα έπρεπε να έχουν χρόνο διακοπής μεγαλύτερο των 3 μηνών μεταξύ τους).

Με τον έλεγχο όμως που πραγματοποιούν οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης γίνεται διασταύρωση της προϋπηρεσίας των συμβασιούχων που μονιμοποιήθηκαν με το ΠΔ Παυλόπουλου με τις αντίστοιχες εργοδοτικές εισφορές που έπρεπε να καταβάλει ο εργοδότης- δήμος στα ταμεία, με αποτέλεσμα να αποκαλύπτονται οι ...παρεκκλίσεις στον χρόνο της προϋπηρεσίας με τον οποίο μονιμοποιήθηκαν οι υπάλληλοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του ζητά να παραμείνουν στις θέσεις τους οι συμβασιούχοι που προσλήφθηκαν επί ΠΑΣΟΚ και μονιμοποιήθηκαν επί ΝΔ καθώς εργάζονται από 10 χρόνια τουλάχιστον στις δημοτικές υπηρεσίες. Από την άλλη πλευρά το ΠΑΣΟΚ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλούν για την εφαρμογή της νομιμότητας και την απομάκρυνση όσων έχουν μονιμοποιηθεί παρατύπως βάζοντας στο στόχαστρο τα έργα και τις ημέρες των κυβερνήσεων Καραμανλή. Υπενθυμίζεται ότι από τις 75.309 αιτήσεις που είχαν κατατεθεί για μονιμοποίηση συμβασιούχων με το ΠΔ Παυλόπουλου το 2005 στο ΑΣΕΠ, εγκρίθηκαν οι 35.239 εκ των οποίων υπολογίζεται 25.000 στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σκληρή κόντρα Δούρου- Καρύδη

Λίγες ώρες πριν δημοσιοποιηθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που προσέφερε πολιτική κάλυψη στην στάση των 19 δημάρχων που αρνούνται τον επανέλεγχο των μονιμοποιήσεων, η περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου έδωσε την δική της αιχμηρή απάντηση με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.

Με τίτλο «κοίτα ποιοί μιλάνε» η Ρένα Δούρου κατηγορεί όσους μιλούν τα τελευταία χρόνια για εφεδρεία-κινητικότητα-διαθεσιμότητα-αξιολόγηση-απολύσεις, υπονοώντας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ότι «είναι οι ίδιοι που φέρνουν καραβιές τους συμβούλους στα γραφεία τους». «Η κάλυψη πλαστογράφων αποτελεί ειδικότητα όλων όσοι - επί 40 και πλέον χρόνια - έστηναν το πελατειακό τους κράτος στο δημόσιο», αναφέρει η περιφερειάρχης Αττικής, και προσθέτει ότι ειδικότητα των ίδιων «είναι και η εκτόξευση λάσπης ότι δήθεν όσοι απορρίπτουμε την κατ’ όνομα “αξιολόγηση”, καλύπτουμε πλαστογραφίες και παραποιημένα πτυχία».

Η κυρία Δούρου υπογραμμίζει στη συνέχεια ότι όποιος παραβίασε το νόμο, θα αντιμετωπίσει τις ανάλογες κυρώσεις και ό,τι προβλέπεται πειθαρχικά, τονίζοντας πως η Περιφέρεια Αττικής εγγυάται την τήρηση όλων εκείνων των ενεργειών που διασφαλίζουν τη νομιμότητα «και παράλληλα, βρίσκεται απέναντι στα σχέδια, ανεξαρτήτως ονομασίας, που αποσκοπούν στην αναγκαστική έξοδο χιλιάδων υπαλλήλων για να «βγει» ο αριθμός των απολύσεων που ζητούν οι δανειστές». Και καταλήγει «ωραίο το παραμύθι σας, αλλά δεν έχει δράκο. Εμείς δεν διορίσαμε κανέναν, δεν μπορεί να είναι τιμητές του δημοσίου αυτοί που το ξεχαρβάλωσαν».


Ο Εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Δ. Καρύδης απαντώντας στην ανάρτηση της περιφερειάρχου Αττικής αναφέρει ότι η κ. Δούρου «ξεκίνησε με δείγματα απύθμενης αλαζονείας και ανευθυνότητας. Μαζί με τους 19 δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ, η κα Δούρου αναδεικνύεται σε σημαιοφόρο της αναξιοκρατίας και της ανομίας, αρνούμενη να ελέγξει τα πιστοποιητικά και τα πτυχία των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να εντοπιστούν οι πιθανοί λίγοι επίορκοι» Κατηγορεί την κ. Δούρου ότι «ξεπληρώνει προεκλογικά πολιτικά γραμμάτια προς αυτούς, που έτρεξαν να την υποστηρίξουν για να μην «κτυπήσει» τα κακώς κείμενα και να κρατήσει τη δημόσια διοίκηση στο τέλμα και την ανυποληψία προς όφελος των ελάχιστων».


Πηγή : thetoc.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 2012 - 2020. newsontime.gr

powered by Blogger