google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Γενέθλια για δυο: Τι θα πουν Παπανδρέου - Βενιζέλος | newsontime.gr
Home » , » Γενέθλια για δυο: Τι θα πουν Παπανδρέου - Βενιζέλος

Γενέθλια για δυο: Τι θα πουν Παπανδρέου - Βενιζέλος

Written By news on Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2014 | 11:16 π.μ.

Ο μεν Γιώργος Παπανδρέου σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συνοδεύσει τον χαιρετισμό του καταρχήν με μια συνολική κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά - άρα εκ των πραγμάτων και στον κυβερνητικό του εταίρο

Μετά από μια πορεία 40 χρόνων το ΠΑΣΟΚ μέσα σε 48' ώρες καλείται να ξεκαθαρίσει εάν τα φετινά θα είναι τα τελευταία γενέθλια που θα γιορτάσει εν ζωή ή εάν οι ξεχωριστές επετειακές εκδηλώσεις στο Ζάππειο θα αποτελέσουν τον τερματισμό της πολιτικής του ιστορίας και την απαρχή μιας νέας αφετηρίας.

Εκ των πραγμάτων τα φώτα στρέφονται στις ομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου στην πρώτη αποψινή εκδήλωση που οργανώνει το ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου με φωτογραφικό υλικό και ντοκουμέντα από τον "Ανένδοτο στην Αλλαγή".

Είναι βέβαιο πως κάθε λέξη που θα χρησιμοποιήσουν και οι δυο θα περάσει από το μικροσκόπιο των απανταχού πολιτικών αναλυτών, σε μια προσπάθεια να διερευνήσουν τις προθέσεις τους, τα σχέδια τους και το κατά πόσο είναι πιθανή μια μεταξύ τους αρμονική συνύπαρξη μέσα στο ίδιο κόμμα ή απλώς η επιβεβαίωση ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου.

Ο μεν Γιώργος Παπανδρέου σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συνοδεύσει τον χαιρετισμό του καταρχήν με μια συνολική κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά - άρα εκ των πραγμάτων και στον κυβερνητικό του εταίρο - τόσο για την ασκούμενων πολιτική του,όσο και για την αντιμνημονιακή στάση που κράτησε όταν κυβερνούσε ο ίδιος και την στροφή 180 μοιρών που έκανε αργότερα.

Θα μιλήσει για τις αρχές και τις αξίες του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ που στην πορεία διαβρώθηκαν, ξεχάστηκαν ή απ αξιώθηκαν από τη στάση πολλών στελεχών και θα μιλήσει για την ανάγκη επιστροφής στις ρίζες, στις αρχές και τις αξίες της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος.

Αναφορές στην ανάγκη ενότητας της παράταξης θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα απουσιάζουν από το κείμενο της ομιλίας του πρώην Πρωθυπουργού, από τη στιγμή που ο ίδιος έχει επιλέξει να απέχει συστηματικά από κομματικές εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ, ενώ διαφώνησε ανοιχτά πριν από τις ευρωεκλογές τόσο με το εγχείρημα της Ελιάς, όσο και μετεκλογικά με τη στρατηγική Βενιζέλου για τον τρόπο ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης.

Στα εγκαίνια της έκθεσης αν και έχουν προσκληθεί τόσο ο Κάρολος Παπούλιας όσο και ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς και πρώην Πρωθυπουργοί, δεν αναμένεται να δώσουν το παρών ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος που θα απευθύνει χαιρετισμό, μετά από το έντονο παρασκήνιο που προηγήθηκε και τον όρο που έθεσε να μιλήσει, αναμένεται να εμφανιστεί ενωτικός, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα βρίσκεται σε ένα "εχθρικό" προς αυτόν περιβάλλον, με τα τραύματα από την εσωκομματική σύγκρουση του 2011 να μην έχουν ακόμα επουλωθεί.

Περισσότερο θα επρόκειτο για μια ιστορική αναδρομή της πορείας του ΠΑΣΟΚ με αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και αναφορές στην προσφορά των προέδρων του κόμματος που διαδέχτηκαν τον ιδρυτή του κόμματος.


Όσο για τα περί Δημοκρατικής Παράταξης, αυτά θα αποτελέσουν τον κορμό της ομιλίας του στην εκδήλωση της 3ης του Σεπτέμβρη που οργανώνει η Χαριλάου Τρικούπη και από την οποία θα απουσιάζει ο Γιώργος Παπανδρέου, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο εξωτερικό.


Πηγή : news247.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 2012 - 2021. newsontime.gr

powered by Blogger