google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Περιοδείες ενόψει ΔΕΘ | newsontime.gr
Home » , » Περιοδείες ενόψει ΔΕΘ

Περιοδείες ενόψει ΔΕΘ

Written By news on Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014 | 11:07 π.μ.

Κατακόρυφα αναμένεται να ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς του τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και της ΔΕΘ.

Στην Κουμουνδούρου αναμένεται από σήμερα η επιστροφή τόσο του Αλ. Τσίπρα όσο και των κορυφαίων στελεχών προκειμένου να αποφασιστεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει το αμέσως επόμενο διάστημα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στις συσκέψεις αναμένεται να οριστούν οι περιοχές που θα πραγματοποιηθούν περιοδείες στα τέλη Αυγούστου με στόχο να ενημερωθούν οι πολίτες για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε εκτιμούν ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί και δεν αποκλείουν ακόμα και εκλογές καθώς όπως υποστηρίζουν η κυβέρνηση δεν θα αντέξει. Γι αυτό τον λόγο ετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο.

Το «πρόγραμμα εξορμήσεων», όπως το ονομάζουν, θα ξεκινήσει πριν ανέβει ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν μέσα από αυτές τις περιοδείες να ρυθμίσουν και οργανωτικά θέματα, δημιουργώντας ακόμα τοπικές οργανώσεις του κόμματος εκεί που δεν υπάρχουν, σε μικρές κωμοπόλεις της χώρας.

Παράλληλα, τα στελέχη που θα βρίσκονται κάθε φορά σε μία περιοχή θα εστιάζουν στην ανάδειξη των σημερινών αδιεξόδων, όπως διαμορφώνονται από τις υλοποιούμενες μνημονιακές πολιτικές σε αντιπαραβολή με τις εναλλακτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που περιλαμβάνονται στο νέο κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος, που θα παρουσιαστεί στη ΔΕΘ και επί των οποίων θα ακολουθεί διαβούλευση.

Στην πραγματικότητα, το πώς ακριβώς θα δημοσιοποιήσουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μέλλει να αποφασιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, με την κεντρική ιδέα πάντως να θέλει εξορμήσεις σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος περί τις 20 Αυγούστου θα αποφασιστούν και οι προορισμοί για τέσσερις επιπλέον μεγάλες εκδηλώσεις, παρουσία του Αλ. Τσίπρα, όπου κριθεί απαραίτητο.

Χωρίς να θεωρούν υποδεέστερα άλλα θέματα, στον ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνουν σε συγκεκριμένες θεματικές, κάποιες εκ των οποίων δεν αποκλείεται να αποτελέσουν και αποκλειστικό αντικείμενο τέτοιων εκδηλώσεων. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζουν:

• Οικονομικά και φορολογικά θέματα, μετά και το «φιάσκο» του ΕΝΦΙΑ, που στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως κατάφερε μεγάλο πλήγμα στην κυβέρνηση, φέρνοντας ακόμα κοντύτερα τις πρόωρες εκλογές. Ειδικά για το θέμα του ΕΝΦΙΑ, έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη προαναγγέλλουν μεγάλη εκστρατεία του κόμματος το φθινόπωρο, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «φοροεπιδρομή». Στην Κουμουνδούρου, επαγγέλλονται την κατάργηση του νόμου και την αντικατάστασή του με ένα νέο φορολογικό νόμο που στόχο θα έχει τη φορολογία της πολύ μεγάλης περιουσίας. Μιλούν για αφορολόγητο 300.000 κατ’ άτομο και προοδευτική φορολόγηση από εκεί και πάνω. Την ίδια ώρα, πάντως, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν λείπουν οι διαφωνίες επί του θέματος, με επιμέρους στελέχη να διαφωνούν με οποιαδήποτε φορολόγηση ανενεργής περιουσίας.

• Για ανάλογη κινητοποίηση προϊδεάζουν και στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, μιλώντας για «ληξιπρόθεσμα της τάξης του ΑΕΠ» και αναμένοντας εξελίξεις από τον Σεπτέμβριο.

• Η ανάγκη προστασίας των κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί περισσότερο από τις μνημονιακές πολιτικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μιλήσει από νωρίς για «ανθρωπιστική κρίση» στη χώρα και επιφυλάσσει μακροσκελές κεφάλαιο για την ανακούφιση των θυμάτων της στο υπό διαμόρφωση πρόγραμμά του.

• Τα θέματα δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών. Μόνο τυχαία δεν ήταν, άλλωστε, η επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την κοινοβουλευτική διαδικασία και εντέλει τη δημοκρατία, στη διάρκεια της τελευταίας παρέμβασής του στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο.

• Το αγροτοδιατροφικό πρόβλημα της χώρας. Με αφορμή και τα προβλήματα που προκαλεί το ρωσικό εμπάργκο, στην Κουμουνδούρου επιμένουν ότι το θέμα θα έχει ευρύτερες επιπτώσεις πέραν του αγροτικού τομέα και συνολικά στην οικονομία, αφού επηρεάζει τις πρώτες ύλες, τα εργατικά χέρια, τις εισαγωγές, τη βιομηχανία τυποποίησης και τελικά χιλιάδες εργαζομένους. Θέτουν ακόμα το θέμα της γενικότερης υποβάθμισης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία και τις χώρες επιρροής της, προειδοποιώντας ότι θα αναδείξουν με τον δέοντα τρόπο το θέμα.

Την ίδια ώρα, νέα μέτωπα αναμένεται να ανοίξουν και στη Βουλή. Πρώτος σταθμός, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, που πάντως δεν φαίνεται ότι προκαλέσει μεγάλες συγκρούσεις, αφού στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι «δεν είναι από τα χειρότερα νομοσχέδια».


Ως εκ τούτου, τεκμαίρεται ότι δεν θα δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα κατά τη συζήτησή του, πέραν από σειρά τροπολογιών που ετοιμάζονται να καταθέσουν επί βασικών για αυτούς θεμάτων, όπως η ποινικοποίηση της βίας, η προστασία των θυμάτων, η διεύρυνση του συμφώνου συμβίωσης και σε ομόφυλα ζευγάρια κ.λπ. Από την άλλη πλευρά, σημειώνουν με νόημα ότι δεν έχουν λάβει ακόμα το νέο νομοσχέδιο στα χέρια τους και εργάζονται επί του παλιού, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν αποκλείεται τυχόν αλλαγές να επιφέρουν και ανάλογες αντιδράσεις…


Πηγή : real.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου