Home » , » Τσίπρας: Η ΝΔ είναι η παλιά Ελλάδα (videos)

Τσίπρας: Η ΝΔ είναι η παλιά Ελλάδα (videos)

Written By news on Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014 | 8:28 μ.μ.

Νέα πρό(σ)κληση για απευθείας αντιπαράθεση με τον Αντώνη Σαμαρά απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας που επιχείρησε να αποδομήσει ως «παλιά» τη «Νέα Ελλάδα» του Αντώνη Σαμαρά, παρουσιάζοντας το δικό του όραμα για τη νέα Ελλάδα.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη δέσμευση του κόμματός του να διεκδικήσει τις γερμανικές οφειλές.

Κάνοντας λόγο για 69 χρόνια αδράνειας των ελληνικών κυβερνήσεων επί του θέματος, δεσμεύθηκε ότι αν έχει την στήριξη του λαού ο ΣΥΡΙΖΑ, «τα 69 χρόνια δεν θα γίνουν 70» και το ιστορικό χρέος θα εκπληρωθεί.

Διαπιστώνοντας μία αμηχανία στα κυβερνητικά στελέχη, καθώς η σημερινή συζήτηση στη Βουλή τους χαλάει την προεκλογική σούπα του success story όπως είπε, υποστήριξε ότι η αντιφατική επιχειρηματολογία τους ως τώρα, σχετικά με το αν είναι ευλογία ή όχι τα μνημόνια, εκβιάζονται ή όχι για να τα ψηφίσουν κ.ο.κ., άλλαξε «γιατί στις 18 και στις 25 έχουμε εκλογές».

Υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να σχεδιαστεί μία άλλη αφήγηση «μπας και γλιτώσετε την συντριβή που δεν το βλέπω», τόνισε, αναφέρθηκε σε επινόηση πλεονασμάτων και εξόδου στις αγορές, που δεν ήταν παρά έξοδος στον δανεισμό, καθώς και προσπάθεια να ξαναστηθεί το ‘παραμύθι’ ότι τα μνημόνια τέλειωσαν, όπως είπε.


Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι το μεσοπρόθεσμο είναι η απόδειξη ότι τα μνημόνια όχι μόνο δεν θα τελειώσουν αν συνεχίσει να κυβερνά το σημερινό σχήμα, αλλά «θα υπάρξει εμβάθυνση αυτού του καθεστώτος», όπως είπε.


Αναφέρθηκε δε, και στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να κατατεθούν στη Βουλή οι νέες δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ενώ χαρακτήρισε προσβολή για την κοινοβουλευτική διαδικασία και την νοημοσύνη του λαού, την απάντηση του υπουργού Οικονομικών ότι θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο αφού συμφωνηθεί.

«Σας έχουν πάρει χαμπάρι. Για αυτό ο πανικός. Για αυτό οι άσφαιροι εκβιασμοί του κ.Βενιζέλου και οι διχαστικές κορώνες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και τα περί μικρού κόμματος, Γουλιμήδων και αλεξιπτωτιστών που λένε στελέχη της ΝΔ», είπε, αποδίδοντας τρόμο και πανικό για μία κυβέρνηση που καταρρέει…

«Το μεσοπρόθεσμο είναι μόνο ο πρόλογος όσων ετοιμάζει η κυβέρνηση αν περάσει τον κάβο των εκλογών» προέβλεψε, «λέτε ψέματα ότι το μνημόνιο τέλειωσε».

Κατηγόρησε άλλωστε την κυβέρνηση ότι θέλει να δέσει την χώρα στο άρμα της λιτότητας για πολλά χρόνια, κάνοντας μάλιστα λόγο για «συνταγή θανάτου» και για επιχείρηση το μνημόνιο να γίνει καθεστώς και νέο Σύνταγμα της χώρας.

«Απορείτε γιατί ο κόσμος είναι οργισμένος. Γιατί σας γυρνά την πλάτη... Γιατί μπροστά σε κοινωνικά συντρίμμια, διαρκώς του αραδιάζετε ψέματα», είπε, αναφέροντας ότι η κυβερνητική ρητορική διαψεύδεται ακόμα και από τον ΟΟΣΑ, το γραφείο της Βουλής, ή και την Eurostat.

Ο κ. Τσίπρας προκάλεσε την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή τις τέσσερις συμβάσεις για το Ελληνικό, προκειμένου να φανεί με ποιους όρους ελήφθησαν οι αποφάσεις και ποια συμφέροντα εξυπηρετήθηκαν.

«Αυτό που κάνετε είναι δογματισμός σε μία νεοφιλελεύθερη ιδεολογία», είπε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν νοιάζεται για τον τόπο, παρα μόνο για την παραμονή της στη θέση της.

«Ήλπιζα ότι ο πρωθυπουργός έστω σε αυτή τη συνεδρίαση θα έκανε την τιμή στο Σώμα να έρθει στο κοινοβούλιο», είπε, κάνοντας λόγο για έναν «πρωθυπουργό μονολόγων» που ήλπιζε ότι θα τους άφηνε για να αντιπαρατεθεί πολιτικά.


Τον προκάλεσε, λοιπόν, να έρθει στη Βουλή ή όπου αλλού θέλει για να συζητήσουν, δεχόμενος μάλιστα να συζητήσει και με τη δική του ατζέντα, αν μη μιλήσουν για μνημόνια, αλλά αποκλειστικά για το αύριο.

«Απλά να σταματήσει να κρύβεται στο υπερπροστατευτικό περιβάλλον που του φτιάχνουν όσοι τον στηρίζουν», είπε, προβλέποντας ότι «θα καταρρεύσει κρυπτόμενος», κάτι που είναι χειρότερο από το να καταρρεύσει μαχόμενος.

«Να μιλήσουμε για το αύριο. Για ποια Ελλάδα θέλουμε», είπε, σημειώνοντας ότι για να μιλά ο κ.Σαμαράς για τη «Νέα Ελλάδα» παραδέχεται ότι υπάρχει παλιά Ελλάδα.

Και σε αυτήν, τόνισε, η Αριστερά δεν κυβέρνηση ποτέ.

«Η παλιά Ελλάδα χρεοκόπησε και εσείς που κυβερνάγατε είστε αυτοί που την χρεοκόπησαν», είπε, σημειώνοντας ότι σε μία απογραφή της παλιάς Ελλάδας, θα έβρισκε κανείς κόμματα που κατέστρεψαν και τώρα παριστάνουν τους σωτήρες.

«Η παλιά Ελλάδα είχε προστάτες, βασιλιάδες, χούντα, φασισμό. Είχε και έχει νέους τώρα σωτήρες. Άρα ποιοι είναι η παλιά Ελλάδα; Εμείς ή εσείς; Εσείς είστε η παλιά Ελλάδα», είπε, θυμίζοντας την στάση του Αντώνη Σαμαρά πριν από 26 χρόνια, όταν οδήγησε όπως είπε σε μεγαλειώδη ήττα την χώρα με τις εμμονές τους το μακεδονικό και μετά έριξε την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε. «Ποιος είναι το νέο και ποιος το παλιό;», ρώτησε, διεκδικώντας για τον εαυτό και το κόμμα του τον τίτλο του εκφραστή του νέου.

«Ποιος μπορεί να εμφανίζεται ως εγγυητής σταθερότητας και ομαλότητας;», ρώτησε, απαντώντας εμμέσως και στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Τα έχετε κάνει όλα. Δεν ξεχνά ο λαός. Είστε το παλιό που καταρρέει. Η παλιά Ελλάδα είναι το σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς που διαχειρίστηκε την κρίση. Η παλιά Ελλάδα είναι τα κόμματά σας, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι ίδιοι οι αρχηγοί σας Σαμαράς και Βενιζέλος», είπε, σημειώνοντας ότι η «νέα Ελλάδα» δεν θα ξεχάσει τα δικά τους χρέη από τα λάθη του παρελθόντος…

«Η νέα Ελλάδα θα είναι δίκαιη χώρα, τα κέρδη θα πηγαίνουν στους παραγωγούς και όχι στους μεσάζοντες. Η νέα Ελλάδα θα έχει παραγωγική στρατηγική και σχέδιο. Θα έχουν όλοι δικαίωμα στην μόρφωση. Θα είναι η χώρα του πολιτισμού, όπου οι γυναίκες θα έχουν τον ρόλο που τους αξίζει. Θα είναι χώρα δημοκρατική. Σε αυτή, δεν θα μπορούν να κυβερνούν οι πρωθυπουργικοί φίλοι, οι διάφοροι Μπαλτάκοι να κανονίζουν την πολιτική ζωή μαζί με τους ναζιστές», είπε μεταξύ άλλων, τονίζοντας πως όλα αυτά δεν θα τα κάνουν εκείνοι που εκπροσωπούν το παλιό, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή : real.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 2012 - 2019. newsontime.gr

powered by Blogger