Home » , » Μήνυμα Σαμαρά σε αναποφάσιστους και αποχή (videos)

Μήνυμα Σαμαρά σε αναποφάσιστους και αποχή (videos)

Written By news on Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014 | 7:27 μ.μ.

Ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.


Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «εκπροσώπους μιζέριας, νοσταλγούς του χθες και κήρυκες του διχασμού», αναφερόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και σημείωσε με νόημα: «Ο λαός μας υπέφερε πάρα πολύ, αλλά Αργεντινή όπως κάποιοι ήθελαν δεν γίναμε». Επίσης σε μια αποστροφή του λόγου του είπε: «Αυτοί υπόσχονται να καταργήσουν τα μνημόνια που εμείς αφήνουμε πίσω. Τι θα κάνουν χωρίς μνημόνια; Τι θα γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς βαρβάρους πλέον;». Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Θα εξαφανιστούν όταν περάσει η κρίση».


«Τα δύσκολα πέρασαν, τώρα έχει μόνο προς τα πάνω» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «σύντομα, σε λίγα χρόνια θα βρεθούμε στο ίδιο επίπεδο που ήμασταν προ κρίσης, αλλά σε πιο στέρεες βάσεις». Απάντησε και σε όσους υποστηρίζουν ότι ευημερούν μόνο οι αριθμοί και όχι οι άνθρωποι: «Πράγματι αυτή τη στιγμή ευημερούν μόνο οι αριθμοί, αλλά πριν από 2 χρόνια δεν ευημερούσαν ούτε οι αριθμοί. Εμείς είμαστε αυτοί που ενδιαφερόμαστε πρώτοι για τους ανθρώπους και όχι για τους δείκτες» είπε ο κ. Σαμαράς.


Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για νίκη της Ν.Δ. στις επικείμενες ευρωεκλογές κάνοντας λόγο για κρίσιμο μεταίχμιο και ιστορικό σταυροδρόμι. «Δώστε μου τη δύναμη να ξεκολλήσει η Ελλάδα από την κρίση». Δώστε μου τη δύναμη για να ξεπεράσουμε τις τελευταίες αντιστάσεις από τους νοσταλγούς της ντροπής», είπε ο κ. Σαμαράς.


Αναφερόμενος στην επιτυχημένη έξοδο της χώρας στις αγορές υπογράμμισε ότι με αυτήν την κίνηση «τελείωσε η κρίση δανεισμού. Τελείωσε η εποχή των μνημονίων», ενώ παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη θα οποία όμως διορθώθηκαν.


Κλείνοντας, ευχαρίστησε τους βουλευτές που άντεξαν τα δύο τελευταία χρόνια και παρέμειναν οι πιο συμπαγής δύναμη στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ είναι ο πυλώνας της σταθερότητας και η εγγύηση της πορείας της χώρας. Τους ζήτησε να δώσουν τον αγώνα μέχρι το τελευταίο λεπτό και τους επισήμανε ότι εχθρός είναι η χαλαρότητα της ψήφου.


Προέβλεψε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στην απόγνωσή του, θα επιδιώξει την πόλωση και θα προσπαθήσει να φέρει διχασμό» και ζήτησε από τους βουλευτές του να δώσουν τις απαντήσεις που πρέπει. «Έχουν το θράσος να μιλάνε για διάλογο όταν δεν πάνε στα ευρωπαϊκά φόρα. Τι θα πουν; Ότι η Ευρώπη είναι ιμπεριαλιστική δύναμη; Τι συμμάχους θα βρουν;» ρώτησε ο κ. Σαμαράς και τόνισε ότι «θέλουμε να ενώσουμε όλους τους Έλληνες, αλλά δεν χαριζόμαστε σε αυτούς που θέλουν να κρατήσουν τη χώρα στο χθες».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, καταδικάζοντας τα επεισόδια που έγιναν.  Έκανε δε αναφορά και στη συνταγματική αναθεώρηση, ενώ προανήγγειλε την παρουσίαση, την επόμενη εβδομάδα, του εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου. «Ποτέ δεν υπήρξε συνολικό σχέδιο για την αναγέννηση της χώρας και πολιτειακά και αναπτυξιακά» υπογράμμισε.


Πηγή : real.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 2012 - 2019. newsontime.gr

powered by Blogger