Home » , » Επίθεση Κουτσούμπα σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση Κουτσούμπα σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

Written By news on Κυριακή, 11 Μαΐου 2014 | 8:50 μ.μ.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στο Κερατσίνι, κάλεσε τον λαό να αχρηστεύσει τις παγίδες των κομμάτων της αστικής διαχείρισης, να προσπεράσει τις τρικλοποδιές και να αγνοήσει τους εκβιασμούς των κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ και τα μονοπώλια.

«Εκβιαστικά διλήμματα, ψεύτικες ελπίδες, υποσχέσεις και αυταπάτες για να μην εκφραστεί στην κάλπη ατόφια η καταδίκη απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Για να πάρουν λευκή επιταγή οι αυταπάτες και οι ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τελικά να μην καταδικαστεί ο πραγματικός ένοχος η ίδια η ΕΕ, τα μονοπώλια και τα κόμματα τους» είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ότι συγχαρητήρια στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δίνουν «τα επιτελεία της ΕΕ και του ΔΝΤ, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης που μετρούν τις επιδόσεις των καπιταλιστικών χωρών, με βασική μονάδα μέτρησης τα κέρδη των μονοπωλίων, καθώς και οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις των άλλων χωρών της ΕΕ, που παίρνουν τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα ακόμα και χωρίς μνημόνια και χωρίς τρόικες».

Τόνισε ότι όταν η ΝΔ λέει πως τα «δύσκολα πέρασαν, και τώρα έχει μόνο "προς τα πάνω"» εκείνοι που την πιστεύουν είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι που θα πατήσουν πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων για να δουν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται στα ύψη.

Χαρακτήρισε κοροϊδία τα περί επιστροφής, σε λίγα χρόνια, στο βιοτικό επίπεδο προ κρίσης, προσθέτοντας ότι «θέλουν και επιδιώκουν τη σταθερότητα, για να μην απειληθεί η έξοδος από την κρίση προς όφελος των μονοπωλίων, για να μην απειληθεί η πορεία ανάκαμψης των καπιταλιστικών κερδών, που περνά μέσα από τη σταθερότητα των αντιλαϊκών μέτρων, τη σταθερότητα της φτώχειας και της ανεργίας».

«Σταθερότητα της φτώχειας και της ανεργίας θα υπάρχει, όσο η χώρα μας θα μένει σταθερά δεμένη με τα δεσμά της ΕΕ, που η ΝΔ θέλει να ενισχύσει» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «το ίδιο επιδιώκει και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά ότι παραπλανεί το λαό, ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει, να γίνει φιλολαϊκή».

Υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε καμία απόφαση της ΕΕ, από την ίδρυσή της ως ΕΟΚ από τα καπιταλιστικά κράτη της Ευρώπης, που να μην κινείται στην κατεύθυνση διασφάλισης της κερδοφορίας των μονοπωλίων και υπενθύμισε ότι ο ΣΥΝασπισμός είχε ψηφίσει υπέρ του Μάαστριχτ, «το Μνημόνιο των Μνημονίων, ενώ για την Λευκή Βίβλο έλεγε πως «δεν είναι ούτε λευκή ούτε μαύρη».

Αναφορικά με την θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «το κέντρο λήψης των αποφάσεων έφυγε από τους πολίτες και τις κυβερνήσεις και μεταφέρθηκε σε τεχνοκράτες, κλειστά συμβούλια και στην κεντρική τράπεζα», είπε «για ποια κέντρα λήψης αποφάσεων και για ποιες κυβερνήσεις μιλάμε μέσα στην σαπίλα του καπιταλισμού, όπου την εξουσία την έχουν οι καπιταλιστές-οι πλουτοκράτες κι αυτοί ελέγχουν και τα κέντρα λήψης αποφάσεων και τις κυβερνήσεις».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι η ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ «να μην οδηγηθεί σε διάλυση και καταστροφή η ΕΕ απ' όσους ανεύθυνα σήμερα τη κυβερνούν», είναι ακριβώς η ίδια ανησυχία με εκείνη της ΝΔ, «γιατί και οι δύο τους συμφωνούν με τη στρατηγική της ΕΕ και μαλώνουν για το ποιος θα γίνει ο εκλεκτός αυτής της λυκοσυμμαχίας».

Είπε ότι σε ολόκληρη την περιοχή του Πειραιά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παίζουν «καλά το παιχνίδι της ανάπτυξης» γιατί «ανεξάρτητα από το μείγμα διαχείρισης που υιοθετούν, συγκλίνουν στο ζήτημα μιας ανάπτυξης, που για μια ακόμα φορά θα βγουν κερδισμένα τα μονοπώλια και θα χάσει ο λαός».

Τόνισε ότι στο λιμάνι του Πειραιά και στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη (Περάματος) συγκρούονται μεγάλα συμφέροντα που διεκδικούν μερίδιο κερδών απ' αυτή την ανάπτυξη και γι' αυτό «θέλουν το πεδίο ελεύθερο και εξαιτίας αυτού «αφού έριξαν όλη τη βρωμιά και την προβοκάτσια ότι δήθεν «φταίνε τα συνδικάτα και τα ψηλά μεροκάματα που δεν έχουμε δουλειά», μετά πήγαν να φτιάξουν άλλα συνδικάτα διασπαστικά, για να ρίξουν τα μεροκάματα».

«Είναι χαρακτηριστικό ότι σ' αυτή την υπηρεσία μπήκαν και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν τους βγήκε. Και μετά ακολούθησε από κοντά η ΧΑ, αποδεικνύοντας με τον πιο τραγικό τρόπο, δολοφονώντας ακόμα και νέους ανθρώπους, ότι είναι στην υπηρεσία των μεγαλοεργολάβων, των μεγάλων συμφερόντων, του ίδιου του συστήματος» πρόσθεσε.

Καταλόγισε θράσος στον κ. Τσίπρα εξαιτίας δήλωσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ» ότι «το ΚΚΕ αβαντάρει το σύστημα» τονίζοντας ότι αυτό το λέει «ο ομοτράπεζος του ΣΕΒ, ο συνομιλητής των εκπροσώπων των αμερικανικών και ευρωπαϊκών μονοπωλίων, που σφαγιάζουν τους λαούς, αυτός που ορκίζεται πίστη στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και στο δρόμο ανάπτυξης που μας έφερε ως εδώ. Τα λέει αυτά η ηγεσία ενός κόμματος, που έχει απεμπολήσει ό,τι πιο αγνό, τίμιο, έχει το εργατικό - λαϊκό κίνημα, βάζοντας στις γραμμές του ό,τι πιο σάπιο απ' την παλιά ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τα λέει αυτά, αυτός που μέρα με τη μέρα, τα δυο τελευταία χρόνια κυρίως, συγκλίνει όλο και περισσότερο με τη σοσιαλδημοκρατία και τους νεοφιλελεύθερους, μόνο και μόνο για να γίνει αυτός χαλίφης στη θέση του χαλίφη».

«Γι΄αυτό και προσπαθεί απεγνωσμένα να διαχωρίσει το ΚΚΕ και την ηγεσία του από τα μέλη, τους φίλους και τους συνεργαζόμενους μαζί του. Όμως η πολιτική αγυρτεία, γνωστή και από τα έργα και τις ημέρες του παλιού ΠΑΣΟΚ, έχει κοντά ποδάρια. Όπως λέει και ο λαός μας «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα» κύριε Τσίπρα» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Τονίζοντας ότι η ΕΕ «χειρότερη θα γίνεται για τους λαούς, καλύτερη δεν θα γίνεται», ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «η θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση με Λαϊκή Εξουσία για κάθε χώρα της Ευρώπης και για την Ελλάδα, είναι θέση ταξική, απεγκλωβίζει λαϊκές δυνάμεις από την παγίδα να ταυτίσουν τα συμφέροντά τους με τα συμφέροντα μερίδων της αστικής τάξης, που ανταγωνίζονται, συγκρούονται, για το ποιος θα χάσει και ποιος θα κερδίσει».


Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ παντού «για να νοιώθει και να γίνει πιο ισχυρός ο λαός» και γιατί η ισχυροποίηση του κόμματος «αποτελεί μοναδική εγγύηση για ισχυρή αντιπαράθεση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, στην πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων».


Πηγή : enikos.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 2012 - 2019. newsontime.gr

powered by Blogger