Home » , » «Αρκεί ένα ατύχημα για να πάνε όλα στράφι»

«Αρκεί ένα ατύχημα για να πάνε όλα στράφι»

Written By news on Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014 | 7:27 μ.μ.

Με την κεντρική ομιλία του στην πλατεία Συντάγματος στις 7 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός ολοκληρώνει τον προεκλογικό του αγώνα ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες ο Α. Σαμαράς σε συνέντευξη του στο «Έθνος» έθεσε το δίλημμα των εκλογών. Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να σκεφθούν πριν ψηφίσουν που ήταν η χώρα πριν από δύο χρόνια.

«Πρέπει όλοι να θυμούνται ότι χρειαζόμαστε σταθερότητα τώρα περισσότερο από ποτέ! Αποφύγαμε τα χειρότερα, μπήκαμε στην ανάκαμψη, αλλά ο κίνδυνος να γυρίσουμε πίσω δεν έχει αποτραπεί πλήρως. Μικρό λάθος να γίνει τώρα, θα κινδυνεύουμε να ξαναπέσουμε πίσω στην κρίση. Και θα ήταν λάθος να αφήσουμε να δημιουργηθεί αστάθεια ξανά, εξ αιτίας των… ευρωεκλογών! Γιατί η αστάθεια μπορεί να έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες… Χρειάστηκαν πολλές θυσίες για να σηκωθεί η Ελλάδα στα πόδια της. Αλλά θα αρκούσε ένα «ατύχημα», ή μια χαλαρή στάση στην εκλογική αναμέτρηση, για να πάνε όλα στράφι. Και να γυρίσουμε πάλι εκεί που βρεθήκαμε πριν τέσσερα χρόνια…».

Ο πρωθυπουργός κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τον δημοψηφισματικό χαρακτήρα που δίνει στις ευρωεκλογές «εκβιάζει και αυθαιρετεί» και υποστηρίζει πως η αποσταθεροποίηση θα εκτροχιάσει την χώρα.

«Οι κάλπες που στήθηκαν την περασμένη Κυριακή, αλλά και αυτές που θα στηθούν την επόμενη, δεν αφορούν κάποιο «δημοψήφισμα». Είναι για την εκλογή δημοτικών και περιφερειακών αρχόντων, καθώς και για την εκλογή εκπροσώπων της Ελλάδας στην Ευρωβουλή. Το να δίνει όποιος θέλει, όποιο νόημα θέλει, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για άλλο ζήτημα, είναι εκβιαστικό και επικίνδυνο… Δεν μπορεί για άλλο πράγμα να καθορίζει το πολίτευμα ότι πρέπει να αποφασίσει ο πολίτης, για άλλο να του ζητάει να ψηφίσει κάθε κόμμα, για διαφορετικό πράγμα να ψηφίζουν τελικά οι πολίτες και διαφορετικά να «ερμηνεύεται» η ψήφος τους, μετά, από τον καθένα! Αυτό είναι απίθανη αυθαιρεσία.

Και η δημοκρατία δεν σηκώνει τέτοιες αυθαιρεσίες. Αλλά να σας τα πω και ανάποδα: Αν με κάποιο τρόπο πέρναγε η αποσταθεροποιητική λογική την Κυριακή, τι θα συνέβαινε τη Δευτέρα το πρωί; Για πέστε μου… Τι θα συνέβαινε μπροστά από τις τράπεζες; Πώς θα αντιδρούσαν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, που πίστευαν ως τώρα ότι ξεπεράστηκε ο κίνδυνος από την Ελλάδα και τώρα θα τους ξημέρωνε ξανά, με την Ελλάδα να κρέμεται και πάλι στο κενό; Πώς θα αντιδρούσαν οι διεθνείς αγορές...».

Επίσης ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη του στο Έθνος τονίζει πως οι πολίτες δεν επιθυμούν πρόωρες εθνικές εκλογές οι οποίες θα έβαζαν τη χώρα σε περιπέτειες.

«Μα δεν ψηφίζουν για κυβέρνηση οι πολίτες. Για Ευρωβουλή ψηφίζουν! Και εν πάση περιπτώσει, ο Ελληνικός λαός δεν θέλει τώρα πρόωρες εκλογές. Αυτό δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, εξάλλου. Κι είναι ίσως από τα πολύ λίγα «ευρήματά» τους, που δεν τα αμφισβητεί κανείς! Γιατί δεν θέλει ο κόσμος πρόωρες εκλογές; Γιατί καταλαβαίνει ότι κάτι τέτοιο τώρα, θα προκαλούσε τέτοια αποσταθεροποίηση που θα κινδύνευε να βυθίσει τη χώρα σε πολύ μεγάλες περιπέτειες.

Περιμένουμε νέο ρεκόρ τουριστικών αφίξεων φέτος. Που θα δώσουν ώθηση στην οικονομία μας. Θα βοηθούσε σε τίποτε, αν είχαμε ξαφνικά αστάθεια και πρόωρες εκλογές; Ή οι τουρίστες θα προτιμούσαν να μη το ρισκάρουν φέτος και να πάνε αλλού; Ήδη έχουν εγκριθεί επενδύσεις δισεκατομμυρίων. Που σύντομα θα αρχίσουν να υλοποιούνται, δίνοντας δουλειά σε ανέργους. Θα βοηθούσε να κατρακυλούσαμε πάλι στην αστάθεια; Θα βοηθούσαν οι πρόωρες εκλογές τώρα; Ή θα έλεγαν κάποιοι «άσε καλύτερα»... Κι ύστερα, δεν έχουμε απέναντί μας κάποιο κόμμα που ξέρει τι θέλει και που το πάει. Έχουμε κάποιους που θέλουν να «σχίσουν τα μνημόνια», αλλά δεν ξέρουν πως. Θέλουν να δώσουν αυξήσεις στον κόσμο με λεφτά που… δεν υπάρχουν! Σας θυμίζει τίποτε αυτό;».

Εμφανίζεται αισιόδοξος για τα αποτελέσματα που θα πάρουν συνολικά τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης και αποφεύγει να απαντήσει στο δίλημμα που έχει θέσει ο Ευ. Βενιζέλος.

«Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας δεν θέλει πρόωρες εκλογές τώρα! Και η μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών, επίσης δεν θέλουν εκλογές τώρα. Αυτοί που θέλουν αποσταθεροποίηση είναι μειοψηφία! Δεν μπορεί μια μειοψηφία εκβιάζοντας να βγάλει τη χώρα από το δρόμο της, και να την ξαναβάλει στην κρίση…».

Για την Χρυσή Αυγή ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμά ότι όσο η χώρα θα βγαίνει από την κρίση τόσο θα μειώνονται τα ποσοστά του «ναζιστικού μορφώματος» όπως είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα υποστήριξε ότι τα ποσοστά της ακροδεξιάς μειώθηκαν πανελλαδικά και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «φλερτάρει» με την Χρυσή Αυγή για να κερδίσει ψήφους.

«Να τους αντιμετωπίζουμε με αυστηρότητα, αλλά απολύτως στα πλαίσια της δημοκρατικής νομιμότητας. Και βεβαίως, χωρίς να τους "κολακεύουν" κάποιοι για να πάρουν… "ψηφαλάκια"! Γιατί είδαμε και περίεργα φαινόμενα τις τελευταίες μέρες: Παλαιότερα μας κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είχαμε, τάχα, πολύ "ανεκτική στάση" απέναντί τους. Όταν η Δικαιοσύνη τους συνέλαβε, και προφυλάκισε μερικούς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ περίπου μας "κατήγγειλε" για το αντίθετο: ότι δήθεν τους "διώκουμε" για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας! Και τώρα ανοικτά εκλιπαρούν τους ψηφοφόρους τους! Πρέπει να είναι κανείς πολύ απελπισμένος, ή αδίστακτος ή και τα δύο μαζί, για να σπεύδει να προσεγγίζει αυτούς που μόλις πριν λίγο έβριζε».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, απορρίπτοντας την αποχή.


«Ξέρετε αυτές οι εκλογές δεν είναι μια "ρουτίνα", δεν είναι κάτι "χαλαρό", όπως ας πούμε: Αν θέλω πάω εκδρομή, κι αν δεν θέλω κάθομαι σπίτι και πάω την άλλη Κυριακή. Ή αν θέλω πάω σινεμά, κι αν δεν θέλω κάθομαι μέσα και πάω μιαν άλλη μέρα… Εδώ τα σημαντικά θα αποφασιστούν τώρα! Όχι κάποτε άλλοτε… Αν μπει η χώρα σε περιπέτεια, θα επηρεαστεί η ζωή όλων. Ας μην αφήσουμε κάποιους άλλους να το αποφασίσουν για λογαριασμό μας. Δεν θέλω να πω τίποτε άλλο. Όλοι καταλαβαίνουν...».


Πηγή : real.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 2012 - 2019. newsontime.gr

powered by Blogger