NewsΕπικαιρότητα

Τσαπανίδου για Γεωργούλη: Το καλοκαίρι του 22 μάθαμε για κακή συμπεριφορά

Για την υπόθεση βαριάς κακοποίησης της Ελένης Χρονοπούλου από τον Αλέξη Γεωργούλη, μίλησε η Πόπη Τσαπανίδου. "Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή στηρίζει το θύμα".

Για την υπόθεση της βαριάς κακοποίησης της Ελένης Χρονοπούλου από τον Αλέξη Γεωργούλη και για το πότε ενημερώθηκε και πώς αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε η Πόπη Τσαπανίδου.

Οπως είπε μιλώντας στο Action24, το καλοκαίρι του 2022 έφτασαν οι φήμες στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον Αλέξη Γεωργούλη και τότε, κατά την ίδια, ο Αλέξης Τσίπρας είπε “ψάξτε την ιστορία”. “Οι φήμες κυκλοφόρησαν στις Βρυξέλλες το 2022. Ήταν φήμες για κακή συμπεριφορά του κ. Γεωργούλη για ένα άτομο”, είπε αρχικά η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την ίδια τότε, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης ενημέρωσε το κόμμα και ο Αλέξης Τσίπρας είπε “ψάξτε την ιστορία, δείτε τι υπάρχει”. Όταν υπάρχει μια φήμη δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό, όταν κάνεις έρευνα ψάχνεις κάτι χειροπιαστό.

“Όταν μάθαμε για τις φημολογίες, όταν ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο επικεφαλής της ευρωομάδας μας, μας ενημέρωσε για τις φήμες και ρώτησε τον Αλέξη Γεωργούλη τί συμβαίνει, αυτός το διέψευσε. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν το άφησε έτσι. Ψάξαμε με τις διαδικασίες που μπορούσαμε, απευθυνόμενοι στις αρχές του ευρωκοινοβουλίου, αν υπήρξε όντως κάποια καταγγελία. Οι αρμόδιες αρχές δεν επιβεβαίωσαν τις φήμες που διερευνούσαμε για κακοποιητικές συμπεριφορές. Δεν θα μπορούσαν και να το επιβεβαιώσουν γιατί καλύπτονται από το απόρρητο. Η καταγγελία ήρθε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μόλις προχθές (σ.σ. την Δευτέρα), γιατί τότε προέκυψε το θέμα της άρσης ασυλίας”, συμπλήρωσε η κ. Τσαπανίδου.

Ερωτηθείσα αν αυτό σημαίνει ότι ο Στέλιος Κούλογλου δεν είχε καλή ενημέρωση κατά τις χθεσινές δηλώσεις του για τον χρόνο για τον οποίο υπήρχε συζήτηση για τον Αλέξη Γεωργούλη, η Πόπη Τσαπανίδου απάντησε ότι, “τον άκουσα τον κ. Κούλογλου και είπε “αν θυμάμαι καλά πριν 1-2 χρόνια”.

Όπως υποστήριξε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, όταν υπάρχει μια τέτοια φήμη “καλείς τον άνθρωπο για τον οποίο υπήρχε μια φήμη που τότε ήταν ίδια με κουτσομπολιά. Ήταν μια φήμη για κακή συμπεριφορά, κακοποιητική συμπεριφορά σε συνεργάτες. Για μένα κακή συμπεριφορα είναι κακοποιητική συμπεριφορά”, συμπλήρωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

Σύμφωνα με την ίδια, “φώναξε ο Παπαδημούλης τον Γεωργούλη για το αν υπάρχουν κακοποιητικές συμπεριφορες, αν υπάρχουν διαμαρτυρίες από ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεται. Ο κ. Γεωργούλης έκανε λόγο τότε για προσβλητική διαδικασία και διέψευσε τα πάντα”.

Είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να έδωσε το όνομα του θύματος;

Σχετικά με τη δημοσιοποίηση του ονόματος της Ελένης Χρονοπούλου, η κ. Τσαπανίδου τόνισε πως “δεν υπήρχε περίπτωση κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει την ταυτότητα του θύματος”.

“Είναι ποτέ δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να έδωσε το όνομα του θύματος”;,είπε συγκεκριμένα και συνέχισε: “είμαστε ένα κόμμα που στέκεται δίπλα στις γυναίκες και διαδηλώνει γι’ αυτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φτιάξει δομές και κέντρα φιλοξενίας για τις κακοποιημένες γυναίκες, είναι δίπλα τους ενεργά. Είμαστε με το θύμα, το λέμε από την πρώτη στιγμή”.

Δεν υπήρχε περίπτωση άνθρωπος από τον ΣΥΡΙΖΑ να έβαζε για δεύτερη φορά το θύμα σε αυτή τη διαδικασία. Και όταν ρωτάω με ποιο σκεπτικό ρίχνουν ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, το αναλύουν λέγοντας ότι αφού δεν το έδωσαν από το ΠΑΣΟΚ, θα το έδωσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ”, είπε επίσης η κ. Τσαπανίδου.

Τέλος, αναφορικά με τον αντίκτυπο της υπόθεσης στο εκλογικό αποτέλεσμα η εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου, είπε “αυτό θα το δούμε. Σίγουρα το περιστατικό μας σοκάρει και μας αναστατώνει”.

thetoc.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button