NewsΕλλάδαΕπικαιρότηταΠολιτική

Το στρατηγικό σχέδιο για την Ήπειρο του 2030 παρουσιάζει o Κυριάκος Μητσοτάκης

Νέος «κομβικός» σταθμός στο πρόγραμμα με τις περιοδείες του πρωθυπουργού για την προώθηση του κυβερνητικού έργου

Με όπλο τις εξαιρετικές επιδόσεις στην οικονομία, τα εύσημα της Ευρώπης αλλά και το σχέδιο για την επόμενη 4ετια και με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι ανοίγει σταδιακά η ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός συνεχίζει τις περιοδείες στην τόσο στο Λεκανοπέδιο όσο και στην περιφέρεια.

Στόχος να πειστούν όλο και περισσότεροι πολίτες ότι η πορεία ανάκαμψης της χώρας θα συνεχιστεί με μια αυτοδύναμη κυβέρνηση και αυτό δεν θα προκύψει στην δεύτερη κάλπη αλλά στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Σήμερα ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στα Ιωάννινα όπου θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την Ήπειρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει ένα γεμάτο πρόγραμμα από το πρωί και θα συνοδεύεται από κορυφαίους υπουργούς οι οποίοι θα κάνουν τις δικές τους συναντήσεις και επαφές με τοπικούς φορείς σε πολλές περιοχές της Ηπείρου. Ο ίδιος, θα πραγματοποιήσει πολλούς σταθμούς μέσα στην ημέρα και στην περιοδεία του θα περιλαμβάνονται εμβληματικές επιχειρήσεις της περιοχής που συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξή της, έχουν δημιουργήσει θέσεις εργασίας, εξάγουν τα προϊόντα τους και καινοτομούν.

Ανάμεσα σε αυτές θα είναι εταιρεία παραγωγής και εμφιάλωσης νερού, εταιρεία τυποποίησης μελιού, εταιρεία που καινοτομεί στον χώρο της πληροφορικής, παραγωγής και τυποποίησης τυριού και θα καταλήξει στις 13.30 το μεσημέρι στην πόλη των Ιωαννίνων όπου θα παρουσιαστεί το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ηπείρου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πλαισιώνεται από τους υπουργούς τους οι οποίοι θα εξειδικεύσουν ο καθένας στον τομέα τους τα σχέδια για την Ήπειρο του 2030.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με βουλευτές της περιοχής και η επίσκεψη θα κλείσει με την ομιλία του σε μεγάλη κομματική συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο των Ιωαννίνων.

Οι περιοδείες ως το Πάσχα και μετά τον οβελία

Στο εκλογικό επιτελείο προστίθενται διαρκώς περιοχές τις οποίες θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός ως το Πάσχα και οι περιοδείες θα πυκνώσουν αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών και έως τις 21 Μαΐου.

Σε αυτές όπως θα πράξει και σήμερα ο πρωθυπουργός στην Ήπειρο υπάρχουν δυο στόχοι: ο ένας είναι ειδικά στην περιφέρεια να αναδεικνύεται η υγιής επιχειρηματικότητα αλλά και τα έργα που είτε είναι σε εξέλιξη, είτε δρομολογούνται αλλά και να θέτει τα διλήμματα της κάλπης της 21ης Μαΐου αλλά και της επόμενης ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη 06/04, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Πετρούπολη και την Μεγάλη Δευτέρα 10/04 θα βρεθεί στην Δυτική Θεσσαλονίκη, μια επίσκεψη η οποία είχε αναβληθεί λόγω της τραγωδίας των Τεμπών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες λίγο πριν την μικρή ανάπαυλα για το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στη Μυτιλήνη και μετά το Πάσχα στο πλάνο του πρωθυπουργού είναι η επίσκεψη στην Κέρκυρα και στο Νότιο Αιγαίο.

Στο ημερολόγιο των πρωθυπουργικών περιοδειών είναι και περιοχές της Αττικής όπως ο Βύρωνας, το Χαλάνδρι, το Παλαιό Φάληρο, το Αιγάλεω, το Περιστέρι, ο Άλιμος και ο Πειραιάς.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί επίσης το σύνολο των ψηφοδελτίων της ΝΔ εκτός από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο αποτελεί αποκλειστική ευθύνη και επιλογή του πρωθυπουργού και το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

vradini.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button