NewsΕλλάδαΕπικαιρότηταΠολιτική

Οι «βδέλλες» και τα fake news για τα Τέμπη

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης: «Είναι αξιοθρήνητος όποιος πολιτικός προσπαθεί να αποκομίσει οφέλη από μια τέτοια υπόθεση»

Αποφασισμένη να μην αφήνει τίποτα να πέσει κάτω στην υπόθεση των Τεμπών είναι η κυβέρνηση, η οποία χθες σήκωσε το γάντι της αντιπολίτευσης και επιτέθηκε διά του εκπροσώπου της με σφοδρότητα εναντίον όσων επιχειρούν να αποκομίσουν οφέλη από μια τέτοια τραγωδία. Μίλησε μάλιστα για πολιτικούς που έχουν κολλήσει «σαν βδέλλα» δίπλα σε συγγενείς θυμάτων, ενώ απάντησε σε ένα προς ένα τα fake news που διακινούνται, όπως αυτό για «μπάζωμα» του χώρου πέριξ του δυστυχήματος.

Πρόκειται για μια νέα τακτική, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, κρίθηκε αναγκαία από το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς το τελευταίο διάστημα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκστομίζεται σωρεία κατηγοριών προς την κυβέρνηση, με τις οποίες, αν και ψευδείς, επιχειρείται η δημιουργία κλίματος έντασης στην κοινωνία.

«Είναι αξιοθρήνητος όποιος πολιτικός προσπαθεί να αποκομίσει οφέλη από μια τέτοια υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά στη διάρκεια συνέντευξής του στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης, πρόσθεσε ότι «είναι άλλο πράγμα να σταθείς δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων και να βοηθήσεις να αποδοθεί δικαιοσύνη και άλλο πράγμα να είσαι παντού δίπλα τους σαν βδέλλα και να προσπαθείς να αποκομίσεις μικροπολιτικά οφέλη».

Στον ΣΥΡΙΖΑ κρύφτηκαν πίσω
από το Σύνταγμα για να μη δικαστούν

Σχετικά με το αίτημα συγγενών των θυμάτων να μην ισχύσει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών ως προς τις προθεσμίες παραγραφής τυχόν αδικημάτων ώστε να οδηγηθούν -εφόσον προκύψουν εις βάρος υπουργών κατηγορίες ενώπιον του φυσικού δικαστή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι η πρώτη αλλαγή στον νόμο έγινε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη στην προηγούμενη Βουλή και οι υπουργοί εξομοιώθηκαν με τους πολίτες σε όλα και αν αποφασιστεί σχετικά, όποιος υπουργός από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και μετά -άρα όχι ο κ. Σπίρτζης, έχει σημασία αυτό- θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Στη συνέχεια, βάλλοντας ευθέως εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε ακόμη ότι οι Πολάκης, Καμμένος, Γεροβασίλη και συνολικά 11 περιπτώσεις κρύφτηκαν πίσω από το άρθρο 86 του Συντάγματος και δεν δικάστηκαν. «Εμείς δεν εργαλειοποιούμε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών κατά το δοκούν. Όταν τον έχεις εργαλειοποιήσει 11 φορές, είναι γελοίο να κουνάς το δάχτυλο», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για
συγκάλυψη κανενός στο δυστύχημα»

Ο κ. Μαρινάκης όμως αποδόμησε και τις κραυγές της αντιπολίτευσης περί προσπάθειας συγκάλυψης των ευθυνών για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. «Ποια συγκάλυψη; Η δικαιοσύνη ερευνά και ερευνά τους πάντες, μηδενός εξαιρουμένου. Σε όλες τις υποθέσεις τα κατηγορητήρια και τα αιτήματα προς τη Βουλή τα κάνει η δικαιοσύνη. Τα κόμματα ούτε στα πορίσματα (όσα κατέθεσαν) ούτε στις ανακοινώσεις τους δεν έχουν διατυπώσει μια σειρά από κατηγορίες ώστε να έρθει η κυβέρνηση να απαντήσει και να τις απορρίψει και τότε να πούμε για συγκάλυψη», σχολίασε και πρόσθεσε:

«Τι λένε; Ότι ένας υπουργός που επέσπευσε μια σύμβαση που ήταν έτοιμη κατά 20% πρέπει να πάει κατηγορούμενος; Πχ, όσοι δεν τέλειωσαν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου και έκαναν κατατμήσεις πρέπει να πάνε κατηγορούμενοι από συγγενείς θυμάτων τροχαίων ή ο υπουργός που δεν είχε τελειοποιήσει το 112, όταν έγινε η φωτιά στο Μάτι, πρέπει να πάει κατηγορούμενος για αυτό;»

«Χυδαίο fake news ότι έγινε μπάζωμα
στον τόπο του δυστυχήματος»

Συνεχίζοντας τις βολές προς την αντιπολίτευση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «το δυστύχημα των Τεμπών δικάζεται από τη δικαιοσύνη και όχι από τις δημοσκοπήσεις ή τους παρουσιαστές. Το ποιοι είναι υπαίτιοι θα το πει η δικαιοσύνη. Διακινείται ως θέσφατο το χυδαίο fake news ότι έγινε μπάζωμα στον τόπο του δυστυχήματος. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στη δικογραφία. Έγιναν απαραίτητες εργασίες έπειτα από αποφάσεις υπηρεσιακών παραγόντων για να μπορέσουν να σηκωθούν τα βαγόνια, μήπως μπορέσουν να βρεθούν άνθρωποι εν ζωή τρεις μέρες μετά το δυστύχημα».

Οι ακροβασίες της Ευρωπαίας εισαγγελέως

Ο κ. Μαρινάκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι η αλήθεια θα λάμψει μέσα από τη δικαιοσύνη, ενώ καταφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς κατά της Ευρωπαίας εισαγγελέως, την οποία κατηγόρησε για ακροβασία, συνδέοντας άσχετα μεταξύ τους θέματα. «Η δικαιοσύνη δεν εμποδίζει καμία έρευνα. Η Ευρωπαία εισαγγελέας λέει “αλλάξτε το Σύνταγμά σας και αλλάξτε και τους νόμους σας”. Σε ποια χώρα γίνεται αυτό; Να αλλάζουν Σύνταγμα και νόμοι επειδή το είπε μια Ευρωπαία εισαγγελέας; Δεν υπάρχει άρση ασυλίας βουλευτών, ευρωβουλευτών και επιτρόπων της ΕΕ; Δεν υπάρχουν παντού ανάλογες διαδικασίες;», διερωτήθηκε ο κ. Μαρινάκης.

Η αντίδραση της Κουμουνδούρου

«Το μόνο “αίμα” που κύλησε από αυτή την ανείπωτη τραγωδία προκλήθηκε από την αμέλεια του υπουργού της κυβέρνησής του -τον οποίο και προστατεύει- πνίγοντας στο πένθος τις οικογένειες των θυμάτων», απάντησε από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωση ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «πολιτικός καιροσκόπος δεν είναι αυτός που παλεύει για να βρουν δικαιοσύνη οι πολίτες που έχουν βάναυσα πληγωθεί από το κράτος του κ. Μητσοτάκη και δεν μπορούν να βρουν δικαίωση μέσα στη χώρα τους, όπου ισχύουν όλων των τύπων οι ασυλίες». «Με όσα είπε ο κ. Μαρινάκης έδειξε για μια ακόμη φορά πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στερείται ευθιξίας και κατανόησης και εντέλει ενσυναίσθησης, όσο και αν η κυβέρνησή του προσπαθεί να αποπροσανατολίσει με στημένα άρθρα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

political.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button