NewsΕπικαιρότηταΚόσμος

ΝΑΤΟ: Ξεκίνησε «νέα μεγάλη ρωσική επίθεση»

Τα ουκρανικά στρατεύματα εκπαιδεύονται στα Leopard2 από στρατιωτικούς της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Νορβηγίας και του Καναδά

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ενημέρωσε ότι «μια νέα μεγάλη ρωσική επίθεση έχει ξεκινήσει». Σε δηλώσεις πριν από τη διήμερη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι η Ρωσία «στέλνει περισσότερα στρατεύματα, περισσότερα όπλα, περισσότερα μέσα» στα ανατολικά της Ουκρανίας

Καθώς η Ουκρανία προετοιμάζεται για την αναμενόμενη νέα επιχείρησης προέλασης της Ρωσίας, μέρος από τα στρατεύματα του Κιέβου συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές ασκήσεις με άρματα μάχης Leopard 2 στην Πολωνία. Οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία του προέδρου της Πολωνίας.

Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι 16 οικισμοί βομβαρδίστηκαν κοντά στο Μπαχμούτ.

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι κατέλαβε το χωριό Κράσνα Χόρα, κοντά στο Μπαχμούτ. Αναφέρει ότι χρησιμοποιήθηκαν “εθελοντικές μονάδες εφόδου” – μια σπάνια παραδοχή από τον ρωσικό στρατό ότι συμμετείχαν μαχητές της διαβόητης παραστρατιωτικής ομάδας Wagner. Στην πόλη της Χερσώνας, οι ρωσικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται με ένταση.

Η πόλη Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας αντιμετωπίζει σφοδρά πυρά πυροβολικού, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. «Η πόλη, τα προάστια της πόλης, ολόκληρη η περίμετρος και ουσιαστικά ολόκληρη η κατεύθυνση Μπαχμούτ και η Κοστιαντίνοβκα βρίσκονται υπό τρελό, χαοτικό βομβαρδισμό»  δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ναζαρένκο, αναπληρωτής διοικητής του τάγματος Svoboda της Ουκρανίας.

Εντωμεταξύ, δύο ολλανδικά μαχητικά F-35 αναχαίτισαν σχηματισμό τριών ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από την Πολωνία που έφτασε από το Καλίνινγκραντ και τα συνόδευσαν έξω από τον πολωνικό εναέριο χώρο. Το υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας δήλωσε: «Επρόκειτο για ένα ρωσικό IL-20M Coot-A που συνοδευόταν από δύο Su-27 Flanker. Τα ολλανδικά F-35 συνόδευσαν το σχηματισμό από απόσταση και παρέδωσαν τη συνοδεία στους νατοϊκούς εταίρους».

 

Πηγή: gr.euronews.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button