NewsΕλλάδαΕπικαιρότηταΚοινωνία

Μετά το φαγητό ο «Άλλος Άνθρωπος» ήθελε… φρουτάκι(α)

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ €1,5 ΕΚΑΤ.»

Βροχή οι μαρτυρίες από θαμώνες πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, που δηλώνει: «Δεν έχω παίξει σε τζόγο χρήματα του “Άλλου Ανθρώπου”»

Ανοίγουν τα στόματα για τον «Άλλο Άνθρωπο», κατά κόσμον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, που ελέγχεται για απάτη, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα χρήματος. Πλέον οι καταγγελίες για… αρρώστια του με τον τζόγο πέφτουν βροχή. FΣτον Alpha παρουσιάστηκε μαρτυρία θαμώνα πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών ότι τον έβλεπε συχνά να παίζει σε μαγαζί της Γλυφάδας, όπου πήγαινε με μαύρο τζιπ, ενώ εκτιμά ότι τα παιχνίδια του «έχουν ξεπεράσει το 1,5 εκατ. ευρώ» από το 2012.

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες του Alpha, άλλες φορές πήγαινε μόνος του, άλλες με μία εθελόντρια. Καθημερινά -λένε- ερχόταν με 3.000 ευρώ, έπαιζε 1.000 ευρώ και έπαιρνε στο χέρι 2.000 ευρώ. Η μαρτυρία θαμώνα πρακτορείου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ερχόταν εδώ και έπαιζε συνέχεια. Κάθε μέρα ήταν εδώ. Ερχόταν με ένα μαύρο τζιπ και ένα άτομο αλβανικής καταγωγής».

Άλλος θαμώνας αναφέρει: «Καθημερινά τον έβλεπα. Έπαιζε εδώ από το 2012. Άλλοτε μόνος του και άλλοτε με μια ξανθιά. Έβαζε 3.000 ευρώ, έπαιρνε 2.000 ευρώ στο χέρι και τα 1.000 τα έπαιζε στα μηχανάκια κάθε μέρα. Από τότε που τον ξέρω εγώ έχει χάσει 1,5 εκατ. ευρώ. Έπαιζε 2 ευρώ το “πάτημα”, το μέγιστο ποντάρισμα του
μηχανήματος». «Κανονικά ερχόταν, όχι καμουφλαρισμένος. Είχε την εντύπωση, πιστεύω εγώ, ότι αυτή την υπηρεσία που πρόσφερε για τους πεινασμένους τη διαχειριζόταν σωστά… Και τα ποσά που περίσσευαν τα έπαιζε», δηλώνει μάρτυρας στην εκπομπή «ΤLive» του Alpha.

Η φωτογραφία-ντοκουμέντο

«Έχω δει πολλές φορές τον Κώστα Πολυχρονόπουλο σε συγκεκριμένο κατάστημα με τυχερά παίγνια στην Άνω Γλυφάδα. Σε ενάμιση χρόνο που πήγαινα εγώ τον έχω δει πάνω από 150
φορές. Το αγαπημένο του παιχνίδι στα Φρουτάκια είναι το διαμάντι. Έπαιζε πάντα το ανώτερο ποσό πονταρίσματος, τα 2 ευρώ. Τον είχα δει δίπλα μου να φεύγει με 1.290 ευρώ, αλλά τον είχα
δει να χάνει και 800-900 ευρώ πολλές φορές», είπε άλλος μάρτυρας στο Mega. Το Mega έφερε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία-ντοκουμέντο στην οποία απεικονίζεται ο «Άλλος Άνθρωπος» πριν από λίγο καιρό σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών να παίζει Φρουτάκια. Στη φωτογραφία φαίνεται να έχει μπροστά του τσιγάρα, φραπέ και νερό, κάτι που δείχνει ότι βρισκόταν για αρκετή ώρα στο συγκεκριμένο κατάστημα.
Ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών όπου εμφανιζόταν ο Πολυχρονόπουλος τόνισε τα εξής: «Αυτός ο άνθρωπος έπαιζε, δεν ήταν ότι του έδινα εγώ κάποια χρήματα. Έπαιζε για να του δίνουμε εμείς κάτι… για να χτυπάει κάρτα. Έπαιζε κάποια παιχνίδια και πλήρωνε με την κάρτα του. Δεν μπορούσε όποιος μπει, να του δίνω εγώ μετρητά. Δεν του έχω κάνει κάποια εξυπηρέτηση. Πολλές φορές έβαζε την κάρτα του και πλήρωνε το αντίτιμο του ποσού. Ήταν ένας καλός παίκτης».

Πλέον αυτό που μένει είναι να ανοίξουν οι κάμερες των πρακτορείων για να φανεί αν και πόσο τζόγαρε ο Πολυχρονόπουλος. Ο ίδιος πάντως σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star ήταν κατηγορηματικός ότι δεν έχει πάρει χρήματα από το ταμείο του «Άλλου Ανθρώπου» για να τα παίξει σε τυχερά παιχνίδια. «Τα χρήματα του “Άλλου Ανθρώπου” πήγαιναν όλα στον “Άλλο Άνθρωπο”, δεν έχω πάρει ούτε δέκα σεντς», ήταν η απάντηση που έδωσε στην ερώτηση αν χρησιμοποιούσε τα χρήματα που έμπαιναν στους λογαριασμούς για να τα παίξει
στον τζόγο.

«Αν μου απαγγελθούν
κατηγορίες, θα καταπέσουν»

«Δεν έχω εταιρείες, δεν έχω κρυφά σχήματα, δεν έχω στο όνομά μου ούτε ακίνητο, ούτε αυτοκίνητο, ούτε περιουσία, ούτε καταθέσεις, ούτε θυρίδες, ούτε πράγματα αξίας. Αν μου απαγγελθούν κατηγορίες, θα καταπέσουν», αναφέρει σε νέα δήλωσή του, μέσω των δικηγόρων του, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος. Συγκεκριμένα, είπε: «Είκοσι εκατομμύρια γεύματα, με μετριοπαθείς υπολογισμούς. Είκοσι εκατομμύρια γεύματα σε ανθρώπους που δεν ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων για κάτι φαγώσιμο. Είκοσι εκατομμύρια γεύματα αγάπης σε παιδιά που δεν τσακώνονται μπροστά στους κάδους για τα σκουπίδια που πετούν στις λαϊκές αγορές. Είκοσι εκατομμύρια γεύματα ελπίδας σε όποιον έχει ανάγκη, χωρίς διακρίσεις, χωρίς κριτήρια. Σε εκείνους που βιώνουν τις τραγικές συνθήκες του έσχατου ξεπεσμού και της κοινωνικής περιθωριοποίησης, στους άνεργους, στους άστεγους, στα πλημμυρισμένα χωριά της Θεσσαλίας, στο καμένο Μάτι, στις φωτιές από την Αλεξανδρούπολη ως την Αρχαία Ολυμπία, στη δομή της Μόριας, στα χρόνια του κορονοϊού, στη σεισμόπληκτη Τουρκία, στην εμπόλεμη Ουκρανία, οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη και χρειάζεται βοήθεια.

Τόσες ημέρες κατηγορούμαι και διαπομπεύομαι χωρίς να έχει απαγγελθεί σε βάρος μου οποιαδήποτε κατηγορία, χωρίς να με έχει καλέσει οιαδήποτε Αρχή να δώσω, έστω, εξηγήσεις, χωρίς να έχω κληθεί να πω την άποψή μου. Ουδέν επιλήψιμο, ουδέν μεμπτό υπάρχει σε βάρος μου, πολλώ δε μάλλον σε βάρος του “Άλλου Ανθρώπου”. Δεν έχω εταιρείες, δεν έχω κρυφά σχήματα, δεν έχω στο όνομά μου ούτε ακίνητο, ούτε αυτοκίνητο, ούτε περιουσία, ούτε καταθέσεις, ούτε θυρίδες, ούτε πράγματα αξίας, ούτε παπάκι καν, ακόμα
και σήμερα κοιμάμαι στην κουζίνα του “Άλλου Ανθρώπου”, εκεί θα με βρείτε και σήμερα και αύριο. Και είμαι περήφανος για αυτό.

Είναι απολύτως βέβαιον πως οι σε βάρος μου κατηγορίες, εάν και εφόσον απαγγελθούν, θα καταπέσουν. Ο άλλος άνθρωπος, ο άνθρωπος της βοήθειας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνείδησης, του σεβασμού και σήμερα και αύριο θα μαγειρεύει φαγητό για όποιον έχει ανάγκη. Γιατί ο “Άλλος Άνθρωπος” είναι ο αληθινός άνθρωπος. Αυτόν, τον αληθινό άνθρωπο, έχουμε υποχρέωση να τον κρατήσουμε πέρα και μακριά από κάθε καχυποψία. Η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη πρέπει να μείνουν πέρα και μακριά από κάθε καχυποψία».

po;itical.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button