NewsΠολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είναι αδύνατον να πιστεύει κάποιος ότι παρακολουθώ τους υπουργούς μου»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του αναφέρθηκε, όπως ήταν φυσικό, στο θέμα των παρακολουθήσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του αναφέρθηκε, όπως ήταν φυσικό, στο θέμα των παρακολουθήσεων. Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν είχε καμία ανάμειξη, μίλησε για τον ρόλο του πιο στενού του συνεργάτη, Γρηγόρη Δημητριάδη, και έδειξε πίσω από τα όσα αποκάλυψε η εφημερίδα Documento, τον Αλέξη Τσίπρα. Η αντίδραση των κομμάτων ήταν σφοδρή, ενώ στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ψευδές, χωρίς καμία απόδειξη… χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento σύμφωνα με το οποίο δόθηκε εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου για την παρακολούθηση πολιτικών και δημοσιογράφων με το κακόβουλο λογισμικό Predator.

«Υπάρχει Έλληνας ο οποίος να πιστεύει ότι μέσα σε όλα όσα έπρεπε να διαχειριστώ αυτά τα τελευταία 3,5 χρόνια, στον ελεύθερο χρόνο μου παρακολουθούσα τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Οικονομικών, τις συζύγους Υπουργών μου; Είναι δυνατόν να πέφτει η πολιτική ζωή του τόπου τόσο χαμηλά και να καταγράφεται μια τέτοια κατηγορία χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο;», ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε πίσω από τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, τον Αλέξη Τσίπρα.

«Πίσω από τον κ. Βαξεβάνη, κρύβεται ο κ. Τσίπρας. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι δική του είναι η στρατηγική να βουλιάξει τον τόπο στη λάσπη και σε μια απίστευτη συζήτηση, όπου πρέπει εμείς να αποδείξουμε ουσιαστικά ότι δεν είμαστε ελέφαντες και δεν πρέπει να αποδείξει αυτός ο οποίος μας κατηγορεί ότι οι κατηγορίες του στοιχειωδώς ευσταθούν», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι υπάρχει παρακολούθηση και κέντρο το οποίο χειρίζεται το λογισμικό Predator χωρίς ωστόσο ο ίδιος να έχει ενορχηστρώσει αυτή την προσπάθεια. Στη συνέχεια, διευκρίνισε ότι θα ψηφιστεί διάταξη που θα απαγορεύει ρητά την πώληση αντίστοιχων λογισμικών και επανέλαβε ότι οι ευθύνες αναλήφθηκαν και απομακρύνθηκαν πρόσωπα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε και στα όσα ειπώθηκαν περί εγκληματικής οργάνωσης.

«Τα άκουσα και εγώ αυτά, για εγκληματική οργάνωση, κατά τον εκπρόσωπο της ομάδας, στο ποδόσφαιρο τα τελευταία τρία χρόνια εις βάρος του Ολυμπιακού. Είμαι Ολυμπιακός προσωπικά. Ο Ολυμπιακός πήρε τρία πρωταθλήματα, αν δεν κάνω λάθος με 26, 19 και 18 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, τα τελευταία τρία χρόνια. Πού ακριβώς ήταν αυτή η εγκληματική οργάνωση τότε;

Αυτό ως προς το συγκεκριμένο σχόλιο, το οποίο περιμένω να καταδικαστεί με απόλυτη σαφήνεια από τη διοίκηση της ομάδας», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα σας πω όμως και κάτι ευρύτερο. Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους εδώ. Κάποιοι θεωρούν ότι επειδή μπορεί να έχουν μία ομάδα ή να ελέγχουν κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ή ενδεχομένως και τα δύο, να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση, να υπονομεύουν -αλλάζοντας απόψεις από τη μία μέρα στην άλλη- τη διαδρομή της χώρας»,

»Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι οι ρόλοι του καθενός είναι απόλυτα καθορισμένοι. Η κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση. Εκλεγόμαστε από τον λαό. Θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην προσπάθεια προόδου της χώρας. Δεν είναι όμως ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων που πιέζουν την κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους χατίρι. Άρα, το μήνυμα το οποίο στέλνω προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε είμαστε αντικείμενα εκβιασμού. Και καλά θα κάνουν όλοι να αναλογιστούν ποιοι είναι οι ρόλοι τους. Και δεν απευθύνομαι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, απευθύνομαι συνολικά. Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά», συμπλήρωσε.

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο πρωθυπουργός επιβάλεται να βρει την τόλμη, να κινήσει γη και ουρανό, ώστε να διαλευκάνει αυτή την τόσο νοσηρή υπόθεση»

Με γραπτή του δήλωση, ο Βαγγέλης Μαρινάκης απάντησε σε όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Ο πρωθυπουργός με τη συνέντευξή του αποδέχθηκε την ύπαρξη δικτύου παρακολουθήσεων στην Ελλάδα με το κακόβουλο λογισμικό predator, από συγκεκριμένους κύκλους. Αρνήθηκε βεβαίως τη δική του συμμετοχή. Δεν θα μπορούσε άλλωστε. Ωστόσο δεν αρκεί η κατηγορηματική άρνηση του. Οφείλει πράξεις και κινήσεις συγκεκριμένες προκειμένου να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον από το υπαρκτό, επικίνδυνο και βαθιά αντιδημοκρατικό δίκτυο παραβίασης θεμελιωδών δικαιωμάτων»,

»Ο πρωθυπουργός επιβάλεται να βρει την τόλμη, να κινήσει γη και ουρανό, ώστε να διαλευκάνει αυτή την τόσο νοσηρή υπόθεση και να φέρει ενώπιον της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης τους υπαίτιους αυτής της τόσο άθλιας ιστορίας που νοθεύει τη Δημοκρατία και υπονομεύει τους θεσμούς»,

»Οι δε αναφορές σε εκβιασμούς, υπαγορεύσεις, αλλαγές θέσεων και απόψεων δεν μας αφορούν, δεν μας ταιριάζουν. Μόνο όσοι εμπλέκονται σε εξωθεσμικές παρακολουθήσεις και στον υπόκοσμο, καταφεύγουν σε τέτοια μέσα», δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανάλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετιας καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας ότι αυτή η κυβέρνηση δεν απολαμβάνει της κοινοβουλευτικής εμπιστοσύνης.

«Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης εκλιπαρεί για πρόταση μομφής», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι ενδεικτικό του αδιεξόδου του αλλά και αξιοθρήνητο το γεγονός, ότι σχεδόν εκλιπαρεί για πρόταση μομφής, για να εκβιάσει τους υπουργούς που παρακολουθούσε να τον στηρίξουν, μήπως μπορέσει και διασωθεί. Αν ψάχνει σωσίβιο, δεν θα το βρει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εάν φοβάται ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη βουλευτών και υπουργών του, δεν έχει παρά να ζητήσει από μόνος του ψήφο εμπιστοσύνης», τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και το ΚΚΕ σχολίασε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.

«Όπως έκανε με την πανδημία και την ακρίβεια, έτσι και τώρα με τις υποκλοπές και τη γενικευμένη χρήση λογισμικών παρακολούθησης, ο κύριος Μητσοτάκης επικαλείται τη «διεθνή διάσταση του φαινομένου», για να κρύψει το σκοτεινό και αντιδραστικό πλαίσιο που, ως κυβέρνηση, έχει συνδιαμορφώσει και το οποίο είτε νομιμοποιεί είτε συγκαλύπτει τέτοιου είδους πρακτικές», σχολίασε το ΚΚΕ.

Πηγή : megatv.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button