NewsΕπικαιρότηταΠολιτική

Καϊλή: Από στιγμή σε στιγμή η απόφαση-Αποφυλάκιση με βραχιολάκι ζήτησαν οι δικηγόροι

«Είναι αθώα», είπαν οι δικηγόροι - Ζήτησαν κατ' οίκον περιορισμό με βραχιολάκι - Δεσμεύεται το ακίνητό της στην Πάρο

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνει γνωστό, αν η Εύα Καϊλή θα παραμείνει στη φυλακή ή όχι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του Qatargate μετά την ολοκλήρωση της ακρόασής της από τους Βέλγους δικαστικούς.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ίδια κατέθεσε για σχεδόν μία ώρα, μετά τη μεταφορά της στο δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών περίπου στις 10 το πρωί.

Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, όπως είπαν στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο της βελγικής πρωτεύουσας, υποστήριξαν ενώπιον των δικαστών ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είναι αθώα, δεν έχει δωροκηθεί και συνεργάζεται με τις αρχές.

Στο πλαίσιο αυτό οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή ζήτησαν από τους Βέλγους δικαστές την αποφυλάκιση της πελάτισσάς τους με «βραχιολάκι».

Δεσμεύεται το οικόπεδό της στην Πάρο

Στο μεταξύ, το οικόπεδο συνολικής έκτασης 7 στρεμμάτων στην Πάρο που αγοράστηκε από την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, δεσμεύθηκε με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος με επικεφαλής τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Επίσης, δεσμεύτηκε και κοινός λογαριασμός που έχει η Εύα Καϊλή και ο σύζυγός της μέσω του οποίου διακινήθηκαν τα χρήματα για την αγορά του εν λόγω ακινήτου.

Η δέσμευση του ακινήτου έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που διενεργούνται και στην Ελλάδα.

Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί πως η ευρωβουλευτήες είχε προ ημερών αναφέρει, μέσω του έλληνα συνηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ότι η αγορά του ακινήτου στην Πάρο υπήρξε καθόλου νόμιμη και τα χρήματα για αυτήν δικαιολογούνται από τις αμοιβές και τα εισοδήματά της.

Πλήθος δημοσιογράφων έξω από το δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών

Η Εύα Καϊλή έφθασε στο Δικαστικό Μέγαρο των Βρυξελλών γύρω στις 10 το πρωί της Πέμπτης για να απολογηθεί ενώπιον του προδικαστικού Συμβουλίου.

Στην ειδική αίθουσα βρέθηκαν και οι δικηγόροι της και η διαδικασία θα διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.

Στο Δικαστικό Μέγαρο, έξω από την αίθουσα ήταν συγκεντρωμένο πλήθος δημοσιογράφων από τις Βρυξέλλες, την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες, όπως ακριβώς συνέβη και την περασμένη εβδομάδα, όταν μεταφέρθηκαν εκεί για να απολογηθούν οι Τζιόρτζι και Παντσέρι.

Λίγο πριν τις 10 στην ειδική αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου μπήκαν οι συνήγοροι της κυρίας Καϊλή φορώντας τις χαρακτηριστικές τηβέννους που προβλέπονται για τη διαδικασία

Ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος είχε χθες πολύωρη συνάντηση μαζί της, ανέφερε ότι η ευρωβουλευτής είναι προβληματισμένη και πως αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της, ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είναι ασφαλές να κάνει κάποια πρόβλεψη. Νομικά είναι αισιόδοξος αλλά δήλωσε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα.

Η δήλωση Δημητρακόπουλου κατά την άφιξή του στα δικαστήρια στις Βρυξέλλες

Κατά την άφιξή του στα δικαστήρια στις Βρυξέλλες ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, πολιορκήθηκε από τους δημοσιογράφους. Ωστόσο ο ίδιος τους είπε στα γαλλικά πως για την ώρα δεν μπορεί να κάνει κάποια δήλωση για την υπόθεση καθώς η διαδικασία της απολογίας είναι μυστική. Τους ζήτησε να κάνουν υπομονή και ότι δηλώσεις θα γίνουν μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ο κ.Δημητρακόπουλος περιορίστηκε στις ακόλουθες δηλώσεις. «Είμαι ο δικηγόρος της Εύας Καϊλη. Τώρα δεν μπορώ να κάνω καμία δήλωση, γιατί όπως καλά γνωρίζετε η διαδικασία είναι μυστική. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο, παρακαλώ να περιμένετε, θα τα πούμε αμέσως μετά».

Η Εύα Καϊλή αναμένεται να υποστηρίξει ότι είναι αθώα, ότι τα χρήματα τα έφερε ο σύζυγός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι στο σπίτι, ότι δεν γνώριζε για τις δουλειές του και ότι η ίδια στο ευρωκοινοβούλιο ακολουθούσε τη γραμμή των ευρωπαϊκών θεσμών.

Επιπλέον, αναμένεται να επικαλεστεί και το δύο ετών παιδί της, του οποίου και οι δύο γονείς είναι προφυλακισμένοι αυτή τη στιγμή.

Το σημαντικότερο από όλα, σχολιάζουν νομικοί κύκλοι, είναι η Εύα Καϊλή να καταφέρει να πείσει τους δικαστές ότι δεν είναι ύποπτη φυγής και κυρίως ότι η τυχόν αποφυλάκισή της δεν θα δυσχεράνει τις έρευνες των βελγικών αρχών για την υπόθεση. .

Όπως λένε οι ίδιοι κύκλοι η αποφυλάκιση ή μη της Εύας Καϊλή θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά έχουν περιχαρακώσει την έρευνά τους οι Βελγικές αρχές και αν θα θεωρήσουν ότι η ελληνίδα ευρωβουλευτής μπορεί να προβεί σε τυχόν αλλοίωση στοιχείων ή τυχόν συνεννοήσεις με μάρτυρες ή άλλα πρόσωπα που κρίνονται σημαντικά για την εξέλιξη των ερευνών.

Σημειώνεται, ότι η διαδικασία ενώπιον του πρδικαστικού συμβουλίου θα είναι κεκλεισμένων των θυρών και είχε οριστεί να ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί

Πηγή: vradini.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button