NewsΕπικαιρότηταΠολιτική

Εύα Καϊλή: Προφυλακιστέα κρίθηκε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής – Ποιο το σκεπτικό της απόφασης

Τουλάχιστον για ένα μήνα θα μείνει προφυλακισμένη στις φυλακές του Χάρεν η Εύα Καϊλή.

Προφυλακιστέα κρίθηκε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, μετά τη σημερινή απολογία της ενώπιων των Βέλγων δικαστών. Η ίδια θα παραμείνει στις φυλακές του Χάρεν για τουλάχιστον ένα μήνα, όπως και προμηνυόταν από το πρωί, με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα δυσμενές για την ίδια.

Σημειώνεται πως οι συνήγοροί της μπορούν να καταθέσουν αίτημα αποφυλάκισης σε ένα μήνα, ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση της προφυλάκισης πάρθηκε καθώς η κα Καϊλή θεωρείται ύποπτη να καταστρέψει στοιχεία της έρευνας.

Το e-mail της απόφασης: 

Τα τρία νέα ονόματα

Σύμφωνα με την Ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano σήμερα η κ Καιλη έδωσε στις αρχές 3 νέα ονόματα αυτό του πρώην εργοδότη του συντρόφου της Ανδρέα Κοτζολίνο καθώς και 2 νέους ευρωβουλευτές των σοσιαλιστών . Και οι 2 Ιταλοί, την Αλεσάντρα Μορέτι και τον Μπράντο Μενιφέι .

Τι γράφουν τα ξένα μέσα

Τοπικά μέσα ενημέρωσης στις Βρυξέλλες ανέφεραν νωρίτερα ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι καταδικαστική για την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, που θα παραμείνει προφυλακισμένη μέχρι τη δίκη της για το σκάνδαλο του Qatargate.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Βέλγιο,ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ -που έχει αναλάβει την υπόθεση του Qatargate- φέρεται να ζήτησε την παραμονή της στη φυλακή προκειμένου να μην υπάρξουν παρεμβάσεις στην έρευνα που κάνει.

Υπενθυμίζεται ότι η υπεράσπιση της Εύας Καϊλή είχε ζητήσει την αποφυλάκισή της καθώς θα πρέπει να βρίσκεται μαζί με το παιδί της, την ώρα που το δρόμο για την φυλακή έχει πάρει και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι. Παράλληλα, η υπεράσπιση της Εύας Καϊλή μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, η οποία θα εξεταστεί από το τριμελές εφετείο τις επόμενες ημέρες.

 

Πηγή: megatv.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button