NewsΕλλάδαΕπικαιρότηταΠολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 6,2 μονάδων για τη ΝΔ – Αυξάνει συσπείρωση και ποσοστά

Η ΝΔ ανεβάζει τα ποσοστά της πολύ κοντά, προ της τραγωδίας των Τεμπών επίπεδα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco

Προβάδισμα 6,2 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ λαμβάνει 31,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,4% , το ΠΑΣΟΚ 8,9%, το ΚΚΕ 6,1% η Ελληνική Λύση 3,8%, το Μέρα25 3,7%, ενώ το κόμμα Κασιδιάρη λαμβάνει 3,2%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 11,2%.

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 6,2 μονάδων για τη ΝΔ - Αυξάνει συσπείρωση και ποσοστά, πλησιάζει το επίπεδο προ Τεμπών

Όπως φαίνεται, το κυβερνών κόμμα κερδίζει 3,2 μονάδες (με την αναγωγή επί των εγκύρων) σε σχέση με τη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Μάρτιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 0,6 μονάδες.

Η συσπείρωση της ΝΔ, που ήταν στο 77% τον Φεβρουάριο, έπεσε στο 68% μετά τα Τέμπη και πλέον μετράται στο 74%, κάτι που δείχνει ότι το κυβερνών κόμμα έχει σχεδόν εξαλείψει τις δημοσκοπικές απώλειες που εμφάνισε μετά την τραγωδία.

συσπειρωση

Στο ερώτημα για το εάν πρέπει να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 36% λέει “ναι”, ενώ το 26% ψηφίζει Αλέξη Τσίπρα και σε κανέναν από τους δύο απαντά το 32%.

“Αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα τα πράγματα θα ήταν χειρότερα” λέει το 43%, “καλύτερα” το 24% και “ίδια” το 26% ενώ “δεν ξέρω, δεν απαντώ” λέει ένα 7%.

πρωθυπουργος τσιπρας

Στην ερώτηση για το αν απλή αναλογική αποτελεί για εσάς ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας, “ναι” λέει το 25%, “όχι” το 57% και “ΔΞ/ΔΑ” το 18%.

απλη αναλογικη

Όσο για το αν μετά τις εκλογές υπάρχει δυνατότητα κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή νέες εκλογές, το 62% ζητά νέες εκλογές και το 26% κυβέρνηση συνεργασίας ενώ το 12% ΔΞ/ΔΑ.

συγκυβερνηση νδ πασοκ

Στο ερώτημα για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜέΡΑ25 ή νέες εκλογές το 51% ζητά νέες εκλογές, το 37% συμφωνεί με μια κυβέρνηση συνεργασίας και το 12% ΔΞ/ΔΑ.

κυβερνηση συνεργασίας

 

thetoc.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button