NewsΕλλάδαΕπικαιρότηταΚοινωνίαΟικονομίαΠολιτική

Βουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση για τα «κόκκινα δάνεια»

Η συζήτηση και εισαγωγή προς ψήφιση από την εθνική αντιπροσωπεία του νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια

Η συζήτηση και εισαγωγή προς ψήφιση από την εθνική αντιπροσωπεία του νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία των δανειοληπτών αποτελεί το πρώτο μέρος μιας κλιμακούμενης έντασης στη Βουλή, που θα συνεχιστεί την προσεχή Τετάρτη με το φορολογικό και αναμένεται να κορυφωθεί τη μεθεπόμενη εβδομάδα στον προϋπολογισμό.

Χθες, στο σύνολό τους οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης άσκησαν οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στο μέτωπο του ιδιωτικού χρέους, ενώ παράλληλα παρουσίασαν με τη μορφή τροπολογιών ή προφορικών παρατηρήσεων διαφορετικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Το γεγονός δεν έμεινε ασχολίαστο από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών: «Είστε αντιπολίτευση σε ακραίας μορφής βέρτιγκο. Υπάρχει τυφλό κομματικό πάθος, πολιτικός ερασιτεχνισμός. Μια αντιπολίτευση σε σύγχυση», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Για «απελπιστικά μέτριο» νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο ο Σωκράτης Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ) και χαρακτήρισε ανακρίβεια τον ισχυρισμό που ακούστηκε από το ΠΑΣΟΚ ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν υποστήριξε τον νόμο Κατσέλη.

«Λύσεις δεν βλέπουμε. Προτάσεις ατελέσφορες, που όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά το οξύνουν περαιτέρω», σημείωσε λίγο μετά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ενώ αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Δεν είμαστε αμνήμονες, ακούγαμε για τη σεισάχθεια. Αντί να δει ο ελληνικός λαός διαγραφή χρεών και σεισάχθεια, είδε τα ξένα funds με τον δικό σας νόμο να αγοράζουν την περιουσία του ελληνικού λαού στο 15% και 20% το πολύ της αξίας της».

Από πλευράς του ΚΚΕ, η εισηγήτρια Διαμάντω Μανωλάκου επισήμανε πως ευθύνες για την αρνητική κατάσταση των δανειοληπτών έχουν όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, αφού μίλησε μεταξύ άλλων για τον Πούτιν, την ακρίβεια, την εγκληματικότητα στην Αθήνα και το περιεχόμενο του βιβλίου «της τετάρτης δημοτικού», επέρριψε ευθύνες σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για την πολιτική τους στον τομέα των τραπεζών.

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας επιτέθηκε στον κ. Βελόπουλο διατηρώντας ανοιχτό το μεταξύ τους μέτωπο, ενώ ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός, αφού μίλησε αρνητικά για τον Κίσινγκερ, το περιεχόμενο των βιβλίων «της έκτης δημοτικού» εκείνος και την εγκληματικότητα, υποστήριξε ότι ο ελληνικός λαός δεν θέλει «πολιτικούς που το αγαπημένο τους ανάγνωσμα είναι μόνο το βιβλιάριο καταθέσεων». Εντονη κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ, για την πολιτική των κυβερνήσεών του, μετά την αποχώρησή της στα μέσα του 2015, άσκησε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Πηγή: kathimerini.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button