NewsΕλλάδαΕπικαιρότηταΚοινωνία

Βελτίωση του καιρού από την Κυριακή

Την Κυριακή ο καιρός σε γενικές γραμμές θα βελτιωθεί. Η μέρα θα ξεκινήσει με άστατο καιρό μόνο στα βορειοανατολικά.

Συγκεκριμένα, βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, περίπου μέχρι το ύψος της Σάμου., καιρικές συνθήκες που θα διατηρηθούν μέχρι το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, με μικρά διαστήματα με ήλιο ενδιάμεσα. Τοπικές και διάσπαρτες βροχές θα σημειωθούν, όμως θα είναι μικρής διάρκειας. Παροδικές αναμένεται να είναι και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά. Με εξαίρεση τα βορειοανατολικά όπου το σκηνικό θα είναι βροχερό, στην υπόλοιπη χώρα οι βροχές δε θα είναι γενικευμένες. Το βράδυ περιμένουμε νέα επιδείνωση από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, οι οποίες θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα τη Δευτέρα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δε θα αλλάξει σημαντικά. Θα πλησιάσει τους 14 – 17 βαθμούς στην ηπειρωτική χώρα και μέχρι 18 βαθμούς στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα. Αιτία για τις υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή είναι οι νοτιάδες, οι οποίοι κυριαρχούν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα μας.

Εξασθενημένο το νότιο ρεύμα στα πελάγη 3 – 5 μποφόρ. Θα ενισχυθεί λίγο το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο στα 6 – 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 – 16 βαθμούς και θα πνέει νότιος άνεμος στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3 – 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις. Οι βροχές θα ξεκινήσουν αργά τη νύχτα προς το ξημέρωμα της επόμενης μέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 – 15 βαθμούς και οι άνεμοι σε διάφορες διευθύνσεις, πρόσκαιρα νότιοι 2 – 4, τοπικά 5 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Η νέα βδομάδα θα ξεκινήσει με νέα επιδείνωση του καιρού. Τη Δευτέρα περιμένουμε βροχές στις περισσότερες περιοχές. Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται στη δυτική Ελλάδα, στα βόρεια και πρόσκαιρα στο ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της χώρας, πιο πυκνές στα βορειοδυτικά σε μεγάλα υψόμετρα.

Διατηρείται και τη Δευτέρα το νοτιοδυτικό ρεύμα με ένταση 4 – 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 15 – 17 βαθμούς στα ηπειρωτικά και μέχρι 18 στο νότιο Αιγαίο.

Την Τρίτη οι βροχές θα υποχωρήσουν. Θα επικρατήσει παροδικά αυξημένη συννεφιά σε όλη τη χώρα, με βροχές στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά κατά τη διάρκεια της μέρας.

Νοτιάδες σε όλη τη χώρα, με ένταση 3 – 5 μποφόρ, το βράδυ μεταβλητοί ασθενείς. Στα σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα των τελευταίων ημερών θα παραμείνει η θερμοκρασία το μεσημέρι, πλησιάζοντας τους 15 – 18 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Πηγή: megatv.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button