News

Βγήκαν ξανά τα ράντζα στο νοσοκομείο Αττικόν – Τι φταίει για τη μεγάλη “πληγή”

Παρά τη συμφωνία με ιδιωτική κλινική του Περιστερίου, που το υποστηρίζει όταν έχει εφημερία, η κατάσταση στο νοσοκομείο "Αττικόν" δεν έχει ακόμη εξομαλυνθεί

Σαράντα περίπου ράντζα βγήκαν ξανά στους διαδρόμους του νοσοκομείου “Αττικόν” στην τελευταία του εφημερία, με τα προβλήματα να παραμένουν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, που ούτως ή άλλως εξυπηρετεί μεγάλο όγκο ασθενών στα επείγοντα περιστατικά.

Για το “Αττικόν” έχει γίνει συμφωνία με ιδιωτική κλινική του Περιστερίου, που το υποστηρίζει όταν έχει εφημερία, με μεταφορά ασθενών προς αυτή. Εντούτοις η κατάσταση δεν έχει ακόμη εξομαλυνθεί (υπήρξαν δεν και περιστατικά άρνησης μεταφοράς ασθενών προς την ιδιωτική κλινική υπό το φόβο χρεώσεων).

Σημειώνεται πως στα επείγοντα του νοσοκομείου, και ενώ οι εποχικές ιώσεις βρίσκονται πλέον σε πορεία αποκλιμάκωσης, προσέρχονται κατά μέσο όρο γύρω στους 600 ασθενείς, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Βγήκαν ξανά τα ράντζα στο νοσοκομείο Αττικόν - Τι φταίει για τη μεγάλη "πληγή"

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο “Ευαγγελισμός” κινείται πλέον χωρίς να βγάζει επικουρικές κλίνες, δηλαδή ράντζα. “Το πιο δύσκολο νοσοκομείο που ήτανε το Αττικόν, από τα 120 ράντζα, αυτή τη στιγμή κινείται κάτω από τα 40” ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

H συμφωνία με κάποιες ιδιωτικές κλινικές

“Μία σειρά από δέσμη μέτρων πάρθηκαν και αναπτύχθηκαν κλίνες. Έγινε μια συμφωνία με κάποιες ιδιωτικές κλινικές, και μπορεί ο πολίτης να μεταφέρεται σε μία ιδιωτική δομή και να συνεχίσει τη θεραπεία του χωρίς καμία συμμετοχή και όλη τη θεραπεία δωρεάν” συμπλήρωσε.

Στο σχεδιασμό για το “Αττικόν” περιλαμβάνεται ακόμη η αποδέσμευση κλινών με τη μεταφορά ασθενών σε εξειδικευμένα νοσοκομεία ανάλογα με την πάθηση τους, η επίσπευση των εξιτηρίων που “λιμνάζουν”, όπως και η ενίσχυση με γιατρούς και νοσηλευτές στις εφημερίες, στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών και τη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας.

Όπως όμως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, δίνοντας στη δημοσιότητα το σχετικό έγγραφο, ο διοικητής του νοσοκομείου Αττικόν για να κρύψει τα ράντζα του νοσοκομείου εξέδωσε απόφαση για διάθεση 24 κλινών της μαιευτικής, γυναικολογικής κλινικής που διαθέτει συνολικά 40 κλίνες, σε περιστατικά του παθολογικού τομέα.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο Αττικόν, χθες νοσηλεύονταν 15 ασθενείς με παθολογικά προβλήματα μαζί με τις γυναίκες της μαιευτικής, γυναικολογικής κλινικής. Οι μαίες παρείχαν νοσηλευτική φροντίδα σε παθολογικά περιστατικά.

“Για να κρύψουν τα ράντζα νοσηλεύουν τα παθολογικά περιστατικά σε όλες τις κλινικές των νοσοκομείων στη διασπορά. Υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης λοιμώξεων. Επίσης το επίπεδο ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας δεν είναι ίδιο” σημείωνε η ΠΟΕΔΗΝ.

 

Πηγή: thetoc.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button