NewsΔελτίο ΝοηματικήςΕπικαιρότηταΚοινωνία

ΑΝΤ1 News – Δελτίο στη Νοηματική 24/05/2023

ΑΝΤ1 News – Δελτίο στη Νοηματική

Παρουσιάστρια Δελτίου: Μαρία Σαράφογλου
Παρουσιάστρια: Νοηματικής: Τόνια Παπαντωνάκη

Κυρίες και κύριοι, Καλησπέρα σας.

Την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, παρέλαβε πριν από λίγο στο προεδρικό μέγαρο, από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος του ελεγκτικού συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς. Σύμφωνα με πληροφορίες το ραντεβού οριστικοποιήθηκε, η σύνθεση της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης τα μέλη της οποίας θα ορκιστούν την Παρασκευή. Αύριο στις 4:00 το απόγευμα ο κύριος Σαρμάς θα ορκιστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Το πρωί έγινε Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό μέγαρο, η οποία διήρκεσε λιγότερο από μισή ώρα.

Συνδεόμαστε με το Σπύρο Μουρελάτο, που έχει το ρεπορτάζ. Μαρία κάτι περισσότερο από μισή ώρα, διήρκεσε το ραντεβού της προέδρου της δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με το νέο υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννης Σαρμάς, σύμφωνα με πληροφορίες μας τέθηκε επί τάπητος η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης, και πλέον μετράμε αντίστροφα για να ανακοινωθεί αυτή. Όλες οι πληροφορίες λένε πως εκτός απροόπτου θα την έχουμε έως το απόγευμα, όπως είπες και εσύ αύριο η ορκωμοσία του νέου υπηρεσιακού πρωθυπουργού, στις 4:00, μετά το μεσημέρι, το απόγευμα, και μεθαύριο η ορκωμοσία των μελών της υπηρεσιακής κυβέρνησης, Μαρία. Να ευχαριστήσουμε πολύ τον Σπύρο Μουρελάτο. Αλλάζουμε θέμα.

Στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο οκτάχρονος, που είδε τη μητέρα του να πέφτει νεκρή από τα πυρά του πατέρα του, ο οποίος στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του. Οι γιατροί βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό του παιδιού, που θα χρειαστεί να υποβληθεί και σε νέες επεμβάσεις, έως ότου αναρρώσει πλήρως.

Επουλώνονται σταδιακά Τα τραύματα του οκτάχρονου, που είδε τους γονείς του, να πέφτουν νεκροί μπροστά στα μάτια του. Η βαθιά πληγή στην ψυχή του όμως θα χρειαστεί χρόνο μέχρι να κλείσει.

                  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΕΥΘΗΝΤΗΣ ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΙΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

                              ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΟΥ

Είχε ομιλία αλλά ήταν βυθισμένο και σοκαρισμένο.

Με το χέρι του, είναι αυτή τη στιγμή σε μία κατάσταση που δεν το πειράζουμε, αυτή τη στιγμή, ¨Έγιναν οι όποιοι χειρισμοί έγιναν, σταμάτησε η αιμορραγία, και θα εκτιμηθεί  η κατάσταση σε λίγες ημέρες. Ο μικρός συνεχίζει να νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

                    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΕΥΘΗΝΤΗΣ ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΙΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

                        ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΟΥ

Είναι δισωληνωμένο για πολλούς λόγους, και τα θραύσματα από τα σκάγια τα οποία υπάρχουν κυρίως στο πρόσωπο, στα ιγμόρεια, στο σπλαχνικό  κρανίο, θα χρειαστούν νέες επεμβάσεις.

Μόλις το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του 8χρονου, παιδοψυχολόγοι θα μιλήσουν στο παιδί, για να το βοηθήσουν να ξεπεράσει το σοκ της απώλειας των γονιών του, οι ειδικοί στηρίζουν και την 12χρονη κόρη της οικογένειας. Το κοριτσάκι το μοιραίο βράδυ είχε διανυκτερεύσει στο σπίτι της γιαγιάς του. Οι κηδείες του 36χρονου δράστη και της άτυχης 39χρονης, έγιναν εχθές στη Χαλκιδική, σε κλίμα βαθιάς οδύνης.

Διεθνή αποτροπιασμό έχει προκαλέσει ο θάνατος τουλάχιστον 20 κοριτσιών, όταν κοιτώνας σχολείου, τυλίχθηκε στις φλόγες, στη Γουϊάνα της Λατινικής Αμερικής. Οι αρχές αποδίδουν την φονική πυρκαγιά σε εμπρησμό.

Ένας εμπρηστής φονιάς αγνώστου ταυτότητας, πυρπόλησε κοιτώνα σχολείου σε μία φτωχική πόλη της Γουϊάνας, μία μικρή χώρα της Λατινικής Αμερικής. Τουλάχιστον 20 παιδιά, στην πλειοψηφία τους κορίτσια κάηκαν ζωντανά, προτού να φτάσουν η πυροσβεστική και οι πρώτες βοήθειες. Στην πατρίδα των αδικοχαμένων παιδιών έχει κηρυχθεί τριήμερο Εθνικό πένθος.

Ο πρίγκιπας Χάρι αισθάνεται ανεπιθύμητος στην πατρίδα του, μετά και την απόφαση αρμοδίου δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία για την προσωπική του ασφάλεια όταν βρίσκεται στη χώρα του, θα πρέπει να πληρώνει η ιδιωτική αστυνομία, και όχι αστυνομικούς της Μητροπολιτικής Αστυνομίας όπως ο ίδιος είχε αιτηθεί.  Ό Χάρι έχει απολέσει όλα τα προνόμοια.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι  επισκέπτεται, πεζοναύτες στην πρώτη γραμμή του πυρός, στην επαρχία του Ντονιέτσκ, την οποία οι Ρώσοι παράνομα έχουν αναγνωρίσει ως προσαρτημένη ανεξάρτητη Λαϊκή Δημοκρατία. Η Μόσχα έχει κηρύξει εμπόλεμη ζώνη, στη μεθόριο με την Ουκρανία, μετά τις καταγγελίες του κυβερνήτη στο Μπιέλγκοροντ, ότι στην πόλη επιχειρούν Ουκρανοί σαμποτέρ που βομβάρδισαν περιοχές τραυματίζοντας αμάχους, κάτι που το Κίεβο αρνείται.

Ρώσοι αντιφρονούντες που δρουν στρατιωτικά, στο ουκρανικό έδαφος, ισχυρίζονται ότι ήδη απεργάζονται την πτώση του Βλαντίμιρ Πούτιν. Την ίδια ώρα έχει αρχίσει η εκπαίδευση, ουκρανών πιλότων σε αμερικανικά μαχητικά f-16.

Ελπίδες ότι η παγκόσμια οικονομία δεν θα κλυδωνιστεί από μία νέα στάση πληρωμών, της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στις Ηνωμένες Πολιτείες, δίνει προσέγγιση του Αμερικανού Προέδρου Τζό Μπάϊντεν  με τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της βουλής  Κέβιν ΜακΚάρθι, ώστε να επέλθει συμφωνία, για το όριο κρατικού δανεισμού. Και οι δυό πλευρές δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξες, παρότι, σύμφωνα με αναλυτές, οι διαφορές τους είναι μεγάλες.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος λέγεται ότι αρραβωνιάστηκε τη σύντροφό του, Λόρεν Σάντσεζ, μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης. Μία ιδιαίτερη διαμαρτυρία κέρδισε τα φλας των φωτογράφων, στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ των Καννών.

Ανεβαίνοντας το κόκκινο χαλί στης Κάννες και φορώντας μια τουαλέτα στα χρώματα της Ουκρανικής σημαίας μια διαδηλώτρια αποφάσισε να κάνει την δική της διαμαρτυρία για το συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία. Η αγνώστου ταυτότητας γυναίκα καθώς περπατούσε,  σταμάτησε, πόζαρε στις κάμερες, και έβγαλε από το στήθος δύο σακούλες με κόκκινη μπογιά, Της έσπασε και περιέλουσε τον εαυτό της.

Η μπογιά έμοιαζε με αίμα, που στη συνέχεια ασφάλεια την απομακρύνει από το σημείο. Η διαδήλωση έγινε με αφορμή τη δήλωση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι,  ο οποίος Συνέκρινε τι βίαιη καταστροφή τμημάτων της Ουκρανίας από τους Ρώσους, με την καταστροφή που σημειώθηκε στη Χιροσίμα.

Με την πτήση της Amazon, Τζεφ Μπέζος και αγαπημένη του δημοσιογράφος Λόρεν Σάντσες αρραβωνιάστηκαν, σύμφωνα με δημοσίευμα του σκανδαλοθηρικό περιοδικού Page Six. Oι φήμες ότι ο Τζεφ και η Λόρεν έχουν επισημοποιήσει τη σχέση τους, ξεκίνησαν όταν η 53χρονη εθεάθη με ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι, πολλών καρατιών. Το ζευγάρι βρίσκεται αυτό το διάστημα στη Νότιο Γαλλία, για το φεστιβάλ των Καννών. Μία από της γνωστότερες εκθέσεις λουλουδιών το Chelsea Flower show επισκέφτηκε ο Βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος είναι γνωστό ότι απολαμβάνει κηπουρική. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είδε τις διάφορες τεχνικές, ενώ την έκθεση επισκέφτηκε και η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ, Φορώντας μία ροζ δημιουργία, ενώ κάθεσαι με μαθητές που έκαναν πικ-νικ, και τους είπε ότι ο πρίγκιπας Λούις καλλιεργεί φασόλια στο σχολείο. προέτρεψε να περνούν όσο περισσότερο χρόνο μπορούν σε εξωτερικούς χώρους.

την αποθέωση γνώρισε στα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Τέιλορ Σουίφτ  τελειώσει με τους χρήστες  να την αποκαλούν επαγγελματία, καθώς δεν σταμάτησε τη συναυλία της, παρά την καταρρακτώδη βροχή. Η 33χρονη τραγουδίστρια δεν πτοήθηκε καθόλου, όπως φαίνεται και από τα βίντεο που ανέβασαν οι θαυμαστές της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Να ρίξουμε και μία ματιά στο χρηματιστήριο της Αθήνας.

Όπου ο γενικός δείκτης τιμών βρισκόταν, πριν από λίγο στις 1.197,57 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,64%

Κυρίες και κύριοι, εδώ ολοκληρώθηκε το δελτίο στη νοηματική γλώσσα, μπορείτε να το παρακολουθήσετε και στην ψηφιακή πλατφόρμα antennaplus.gr.

Αναλυτικά οι ειδήσεις από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, στο κεντρικό μας δελτίο στις 6:45, με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Από όλους εμάς, καλό απόγευμα.

Πηγή βίντεο: ant1news.gr
Πηγή: newsontime.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button