NewsΔελτίο ΝοηματικήςΕλλάδαΕπικαιρότηταΚοινωνία

ΑΝΤ1 News – Δελτίο στη Νοηματική 19/05/2023

ΑΝΤ1 News – Δελτίο στη Νοηματική

Παρουσιάστρια: Μαρία Σαράφογλου
Παρουσιάστρια: Νοηματικής: Τόνια Παπαντωνάκη

Κυρίες και κύριοι, Καλησπέρα σας.

Ισχυρή, Νέα Δημοκρατία, στην κάλπη της Κυριακής, σημαίνει σταθερότητα για την Χώρα, διαμήνυσε Χθες από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, και προειδοποίησε για τον κίνδυνο επαναφοράς της αστάθειας, μέσω μιας πιθανής ετερόκλητης σύμπραξης του Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γιάννη Βαρουφάκη. Την ίδια ώρα παρά την απόσυρση του Γιώργου Κατρούγκαλου από την εκλογική αναμέτρηση, οι δηλώσεις του για αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, εξακολουθούν να τροφοδοτούν την πολιτική αντιπαράθεση. Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να αυξηθούν οι φόροι, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει κρυφή ατζέντα φοροεπιδρομής.

Μιλώντας χθες στην πλατεία Συντάγματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Κάλεσε τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να αποδοκιμάσουν τις πρακτικές του πρωθυπουργού και απηύθυνε νέα πρόσκληση στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ για τον σχηματισμό Προοδευτικής κυβέρνησης.

Δριμεία κριτική Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος αλλαγής επέμεινε στις κόκκινες γραμμές του αλλά και στους όρους που έχει θέσει για τις μετεκλογικές συνεργασίες. Στις 8:30 το βράδυ της Κυριακής, θα έχουμε την πρώτη ασφαλή εκτίμηση για το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ μετά τις 9:00, θα υπάρχει μία σαφής εικόνα για τα ποσοστά των κομμάτων.

Αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ενεργοποιεί έναν εσωτερικό μηχανισμού συλλογής και έγκαιρης καταγραφής των αποτελεσμάτων. Με τάμπλετς από το Καστελόριζο μέχρι τον Έβρο θα προμηθεύσουν τους δικαστικούς αντιπροσώπους η SINGULARLOGIC και το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε τα αποτελέσματα της Κυριακής να φτάσουν στα τερματικά όλων γρηγορότερα από ποτέ.

Το σύστημα έχει σχεδιαστή με έμφαση στην λειτουργικότητα, και στόχο την ταχύτερη συγκέντρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Πρώτα πρέπει να στείλουμε τους συνδυασμούς και μετά τη σταυροδοσία, αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ στο να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα, έτσι ώστε μέχρι τις 8:30 θα πάμε σε μία ασφαλή  εκτίμηση. Μεταξύ 7:15 – 7:30 προγραμματίζεται να μεταδοθεί  αποτέλεσμα για το 20% της επικρατείας, βάση της ροής ψήφων, από τα μικρότερα εκλογικά τμήματα της χώρας, ενώ στις 9:00 το βράδυ της Κυριακής εκτιμάται ότι θα υπάρχει καθαρή εικόνα για το 80% της επικρατείας.

Αφού το σύστημα SRT έχει διανεμηθεί σε όλα τα εκλογικά τμήματα της επικρατείας, τέλος μπαίνει και στο ολονύχτιο θρίλερ και σταυροδοσίας, αφού λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα γνωρίζουμε ποιοι πήραν το πράσινο φως για τη Βουλή. Επίσης γύρω στις 9:00 θα γνωρίζουμε επίσης το 90% της ψήφου των αποδήμων. οι οποίοι μία ημέρα πριν το Σάββατο θα βρεθούμε στις κάλπες των 99 τμημάτων του εξωτερικού, για να ψηφίσουν.

Την ίδια ώρα, αντιπαράθεση έχει προκαλέσει η πρόθεσή του ΣΥΡΙΖΑ να ενεργοποιήσει ένα παράλληλο σύστημα καταγραφής της ροής της ψήφου, που θα στηρίζεται στους εκλογικούς αντιπροσώπους του κόμματος. Ο μηχανισμός θα λειτουργεί επικουρικά, και σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητεί την εγκυρότητα της μετάδοσης του αποτελέσματος από τη SINGULARLOGIC, δηλώνει Κουμουνδούρου. Ο σκοπός είναι πρώτα να έχουμε και εμείς μία ενημέρωση, δεύτερον με αυτή την διαδικασία παρακολουθούμε παράλληλα και τη διαδικασία και της Singular και του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου θα βγάλει το Υπουργείο Εσωτερικών, τα επίσημα αποτελέσματα, το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία, είναι παντού. Δεν αμφισβητούμε Τίποτα, απλά προετοιμαζόμαστε να έχουμε και εμείς αυτή τη δυνατότητα.

 

ΑΚΗΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΟΠΟΣ

Μετά τα παράλληλα συστήματα Πληρωμών ήλθαν και τα παράλληλα συστήματα  Εκλογών, Τραμπισμός α λα Γκρέκα.

Ελπίδες για τη θεραπεία του καρκίνου στο πάγκρεας, δίνει ένα νέο εμβόλιο με μόρια mRNA. Πρόκειται για την ίδια ακριβώς τεχνολογία, που χρησιμοποιήθηκε στην καταπολέμηση της λοίμωξης από τον κορονοϊό.

Ένα εξατομικευμένο εμβόλιο κατά του καρκίνου δοκιμάζεται από τη Γερμανική εταιρεία BioNTech, η οποία μαζί με την Αμερικανική Pfizer, συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του εξαιρετικά επιτυχημένου εμβόλιο για τον κορονοϊό. Το νέο εμβόλιο κατά του καρκίνου στο πάγκρεας, στηρίζεται στη μέθοδο mRNA, όπως δηλαδή και εκείνα κατά τις λοιμώξεις   Covid-19.

Dr.ΝΙΧΑ ΖΕΙΝΤΙ

Αυτή η μελέτη εστιάζει σε μια δύσκολη Ασθένεια, τον καρκίνο στο πάγκρεας…  ο οποίος αντιστέκεται στις περισσότερες θεραπείες.

Υπήρξαν 16 ασθενείς σε Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Γερμανία, που μπόρεσαν να ολοκληρώσουν όλες τις φάσεις της Μελέτης. Οκτώ από αυτούς ανταποκρίθηκαν στο εμβόλιο, το οποίο ‘’δίδαξε’’ το ανοσοποιητικό σύστημά τους, να αναγνωρίζει και να καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα. Κανένας από τους οκτώ δεν είδε τον καρκίνο του να επιστρέφει. Μεταξύ των άλλων, οκτώ που δεν ανταποκρίθηκαν επαρκώς στο εμβόλιο, δύο δεν έχουν υποτροπιάσει.

Ειδικοί μιλούν για ένα πολλά υποσχόμενο εμβόλιο εναντίον μιας ασθένειες, όπως ο καρκίνος στο πάγκρεας, που σκοτώνει σχεδόν 9 στους 10 νοσούντες.

Dr. ΝΙΧΑ ΖΕΙΝΤΙ

Αυτή είναι μια μικρή μελέτη, οπότε έχει πραγματικά σχεδιαστεί, για να δει… εάν αυτή η προσέγγιση είναι ασφαλής.

Και νομίζω το έκανε αυτό. Έδειξε, επίσης, ότι ήταν εφικτό να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα… που είναι σημαντικό, όταν αντιμετωπίζεις τον καρκίνο στο πάγκρεας.

ΕΡΙΕΛ ΡΕΣΕΦ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΒC

Οι ειδικοί λένε πως τα αποτελέσματα είναι τόσο ενθαρρυντικά. Η πρόοδος του δίνει υποσχέσεις για το μέλλον των εμβολίων που είναι προσαρμοσμένα…

Στο να στοχεύουν συγκεκριμένους καρκίνους. Οπότε αυτό είναι αξιοσημείωτο.

Ο καρκίνος στο πάγκρεας η τέταρτη πιο συνήθης  αιτία θανάτου από καρκίνο στην ΗΠΑ, και η Πέμπτη, στην Μεγάλη Βρετανία.

14 νεκρούς άφησαν πίσω τους οι βιβλικές πλημμύρες στην επαρχεία της Εμίλια Ρομάνια στην Ιταλία. Χιλιάδες κάτοικοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ 42 δήμοι έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην επαρχία Εμίλια Ρομάνια της Ιταλίας, με τους διασώστες να δίνουν μάχη με το χρόνο για να απομακρύνουν όσους περισσότερους εγκλωβισμένους από τις πλημμυρισμένες κατοικίες τους.

Δραματικός είναι ο απολογισμός όσων έχασαν τη ζωή τους από τις σφοδρές βροχοπτώσεις ενώ περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι.

Αυτός ο 20χρονος άνδρας  παρέσυρε έναν αστυνομικό και προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης στο Σαντιάγο της Χιλής, Ωστόσο στην προσπάθειά του χτυπήθηκε από ένα λευκό βαν με τις κάμερες κυκλοφορίας να έχουν καταγράψει όλη την επιχείρηση των αστυνομικών, για την τελική σύλληψή του. Ο νεαρός φέρεται να οδηγούσε το κλεμμένο όχημα με το οποίο παρέσυρε και τραυμάτισε τον αστυνομικό, ο οποίος νοσηλεύεται χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.

Είναι δραματικό βίντεο από την καταδίωξη ενός ύποπτου, ο οποίος έβαλε μπροστά να φύγει την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η έρευνα αστυνομικών. Όπως φαίνεται ο ένας αστυνομικός αναγκάστηκε να πηδήξει στο καπό και να απειλεί με όπλο τον οδηγό να σταματήσει.  Ωστόσο εκείνος απτόητος συνέχισε την πορεία του, με τον αστυνομικό να κρατιέται από την οροφή σαν σε ταινία δράσης, τελικά σε κάποιο σημείο ο αστυνομικός έπεσε τραυματίζοντας σοβαρά τη μέση του. Ο οδηγός καταδικάστηκε τελικά σε 5αετή κάθειρξη.

Δύο εργάτες αγνοούνται μετά από φωτιά, που ξέσπασε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε κτιριακό συγκρότημα υπό κατασκευή στη Βόρεια Καρολίνα.

Λόγω των εύφλεκτων υλικών η φωτιά πήρε πολύ γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με το χρόνο, για να απομακρύνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, όλους τους εργάτες από το σημείο.

 

Να ρίξουμε και μία ματιά στο χρηματιστήριο της Αθήνας, όπου ο γενικός δείκτης τιμών βρισκόταν, πριν από λίγο στις 1.130, 44 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,03%

Κυρίες και κύριοι, εδώ ολοκληρώθηκε το δελτίο μας στη νοηματική. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε και στην ψηφιακή πλατφόρμα, antennaplus.gr.

Aναλυτικά οι ειδήσεις από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, στο κεντρικό μας δελτίο του ΑΝΤ1 στις 6:45, με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

 

Από όλους εμάς, καλό απόγευμα.

Πηγή βίντεο: ant1news.gr
Πηγή: newsontime.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button