NewsΕπικαιρότηταΚοινωνίαΠολιτική

Ανθελληνικό παραλήρημα Κασσελάκη – Ζητάει νέες «Πρέσπες» με την Αλβανία

Να γίνουν τα αλβανικά γλώσσα επιλογής στα ελληνικά σχολεία πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε εκπροσώπους της αλβανικής κοινότητας

«Νεοπρεσπίτης» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ακολουθώντας πιστά τη γραμμή Τσίπρα – Κοτζιά που έδωσαν το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια, πρότεινε με χαρακτηριστική άνεση να γίνουν τα αλβανικά γλώσσα επιλογής στα σχολεία και τα ελληνικά στην Αλβανία. Στο πνεύμα μιας συμφωνίας που ήταν απόφαση της τότε κυβέρνησης της Γερμανίας και κατ’ επέκταση του ΝΑΤΟ και που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην κοινωνία και, φυσικά, ρήγματα στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Ο κ. Κασσελάκης ή είναι διπλωματικά άσχετος και αδαής ή όντως είναι επικίνδυνος. Δεν εξηγείται διαφορετικά, σε μια χρονική περίοδο που ο Έντι Ράμα εξακολουθεί, παρά τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης διά της διπλωματικής οδού, να κρατάει φυλακισμένο τον εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη, εκείνος να προτείνει να ενταχθούν τα αλβανικά στα ελληνικά σχολεία!

Την ώρα μάλιστα που οι Αλβανοί δεν κρύβουν ότι έχουν παραδοθεί στην αγκαλιά του Ταγίπ Ερντογάν και της Τουρκίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να θέσουμε σε κίνδυνο την εθνική μας υπόσταση, δήθεν για να δείξει ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι φίλη με τους γείτονές της. Την ώρα που οι Αλβανοί έχουν συνάψει εμπορικές συμφωνίες και εξοπλιστικά προγράμματα με τους Τούρκους και ο Ερντογάν εξαπλώνει το μουσουλμανικό τόξο μέχρι τα Τίρανα, ο Κασσελάκης θέλει τη διδασκαλία της αλβανικής ως γλώσσας επιλογής. Δηλαδή θα μπορούσε να κάνει το ίδιο μετά από καιρό και για τα τουρκικά;

Όπως εξήγησε ο κ. Κασσελάκης κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα, θα πρέπει να δούμε και με διαφορετικούς τρόπους, πιο δημιουργικούς, τις σχέσεις των δύο χωρών. Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ως παράδειγμα το θέμα της επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας. «Εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε τα αλβανικά ως μια γλώσσα επιλογής. Όπως και η Αλβανία έπρεπε να έχει ως γλώσσα επιλογής τα ελληνικά. Σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας». Σιγά σιγά λοιπόν μαθαίνουμε και τις πολιτικές θέσεις του κ. Κασσελάκη, οι οποίες δεν συνάδουν με τα εθνικά μας συμφέροντα.

Κόντρα με Κούλογλου

Μια αποκάλυψη του TVXS, που συνδέεται με τον πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου, προκάλεσε… νευρική κρίση στον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος απάντησε βάζοντας στο κάδρο… το Μέγαρο Μαξίμου. Το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας υποστήριζε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε εντολή σε προσωπικό του συνεργάτη να κατέβουν οι αφίσες με το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα από τα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η εντολή ανακλήθηκε λίγο αργότερα μετά από έντονες αντιδράσεις που προέκυψαν από τα στελέχη του κόμματος που εργάζονται στο κτήριο. Απαντώντας στο δημοσίευμα, ο Στέφανος Κασσελάκης χρέωσε το δημοσίευμα στο… Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό, εντάσσοντάς το μάλιστα στο περιβόητο «σχέδιο», «σκοτώστε τον ΣΥΡΙΖΑ, να μείνουμε με το βολικό ΠΑΣΟΚ». Βέβαια, ποιος μπορεί να σκοτώσει τον ΣΥΡΙΖΑ καλύτερα από ό,τι το έχει πράξει ήδη ο Στέφανος Κασσελάκης; Λίγο οι διαγραφές, λίγο το «αποφασίζω και διατάσσω», λίγο οι Σπέτσες και τα ταξίδια στο εξωτερικό, με δυσκολία ξεπερνά σε δημοφιλία τον Βασίλη Στίγκα και τον Δημήτρη Νατσιό.

Ο Στέφανος Κασσελάκης διαψεύδει ότι υπήρξε τέτοια εντολή και μάλιστα υποστηρίζει: «Δυστυχώς, ο πρώην πρωθυπουργός είναι τόσο σεμνός, που μόνο μία αφίσα έχουμε στο κτήριο. Ίσως αυτό το άρθρο είναι μια καλή αφορμή να βάλουμε περισσότερες. Και θα δώσω τέτοια οδηγία άμεσα, διότι όλοι μας, και προσωπικά, είμαστε υπερήφανοι για τον Αλέξη: τον άνθρωπο που δεν πλούτισε από την πολιτική, που δεν άφησε κόσμο να πεθάνει από την πείνα και έξω από νοσοκομεία εν μέσω κρίσης, που ξανάβαλε τη χώρα στις ράγες, που δεν δίστασε να βάλει πρώτος το όνομά του για την ισότητα στον πολιτικό γάμο

Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να τον τελειώσετε όσο και να τον πολεμάτε. Γιατί δεν μπορείς να τελειώσεις κάτι που δεν έχει εξαρτήσεις από κανέναν».

O ΣΥΡΙΖΑ αυτοκαταστρέφεται

Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Το Μαξίμου δεν χρειάζεται το TVXS για να καταστρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ. Που αυτοκαταστρέφεται με τον Κασσελάκη. Κάθε μέρα. Αν δεν υπήρχε Κασσελάκης, ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να τον ανακαλύψει». Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι ο πρώτος που ανακάλυψε… δάκτυλο Μαξίμου στο κόμμα του (ή πέριξ αυτού). Το είχε κάνει άλλωστε και ο Νίκος Ανδρουλάκης όταν η Εύα Καϊλή συνελήφθη κατηγορούμενη για το Qatargate, λέγοντας πως επρόκειτο για… πράκτορα του Μητσοτάκη εντός του ΠΑΣΟΚ.

Τι να κάνει κι εκείνος; Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται.

political.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button